Manžel mi nadává

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1133
31.10.19 10:30

@Komsomol Ale aby děti dostali sirotčí důchod, tak i otec musí mít odmakano nějakou dobu, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
31.10.19 10:30

@Komsomol
Za me ma vzdy smysl si sporit na budoucnost. A uprimne mi to dava vetsi smysl, nez se trepat v praci do 70 a dostat treba jen par usmolenych korun.
Kazdopadne si to napsal dobre, jak i jinak dosahnout duchodu :lol:,ale mela jsem na myslI spis jak toho dosahnout jako normalni clovek, nez socialni vychcavka a vyzirka, co rodi deti jak na bezicim pasu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
31.10.19 10:31
@Tiger-lily píše:
Jasně, když manžel vydělá dostatek k zajištění rodiny, ať je žena doma a stará se o domácnost. Často je taky takový chlap mimo domov. Ale pak je taky vhodné, aby měla žena v domácnosti vše zaplacené, aby byla aspoň nějak zajištěná a nějaký příjem měla. No a jasně, když se někdo neléčí a neřeší zdravotní problémy, ubližuje sám sobě i okolí.

Presne tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
31.10.19 10:34
@Tiger-lily píše:
Jasně, když manžel vydělá dostatek k zajištění rodiny, ať je žena doma a stará se o domácnost. Často je taky takový chlap mimo domov. Ale pak je taky vhodné, aby měla žena v domácnosti vše zaplacené, aby byla aspoň nějak zajištěná a nějaký příjem měla. No a jasně, když se někdo neléčí a neřeší zdravotní problémy, ubližuje sám sobě i okolí.

Já jsem třeba doma - 4 děti, nejmladší aktuálně 6 let. Spoříme na rentu docela dost, naštěstí je z čeho. :dance: Zatím to vidím tak, že by nás můj případný výdělek nevytrhnul, zkrátka je nyní větší přínos, že jsem doma a vše zabezpečím, než kdybych za mrzký peníz chodila do kolbenky a děti vyrůstaly jak dříví v lese. Hodně nám záleží na jejich vzdělání a já se v tom angažuji jak můžu, zatímco partner má bohužel časově i psychicky poměrně náročnou práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
31.10.19 10:43
@Zabatko píše:
Já jsem třeba doma - 4 děti, nejmladší aktuálně 6 let. Spoříme na rentu docela dost, naštěstí je z čeho. :dance: Zatím to vidím tak, že by nás můj případný výdělek nevytrhnul, zkrátka je nyní větší přínos, že jsem doma a vše zabezpečím, než kdybych za mrzký peníz chodila do kolbenky a děti vyrůstaly jak dříví v lese. Hodně nám záleží na jejich vzdělání a já se v tom angažuji jak můžu, zatímco partner má bohužel časově i psychicky poměrně náročnou práci.

Treba toto mi prijde v poradku a naprosto tomu rozumim A je mi takovy model i sympaticky.Taky jsem to tak mela, i kdyz musim rict, ze pro me to tak lehke nebylo, aspon jsem studovala a studovala.Ale deti dve, ne ctyri, to uz je uplne jiny zahul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3781
31.10.19 11:00
@Tiger-lily píše:
Ne.
Ale většina těch, kteří jsou jako zakladatelka, jinou možnost nemají. A když pominu trestnou činnost, tak mi zbývá většinou nějaká soustavná činnost, nejen práce čili zaměstnání. Když máš příjmy z honorářů, renty, pronájmy… tak nejsi bez peněz doma, případně na pracáku.

Prave ze kdyz ma nekdo nezdanitelny prijmy, tak se na ten pracak hodi a zaplati mu zdravko a socialni a on si v klidu odlozi na sve penzijni nekam stranou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3781
31.10.19 11:02
@Tiger-lily píše:
Ne, budeš ho mít v minimální výši. To, co píšeš, je jen velmi rozšířený hoax. Taky jsem si to myslela a fakt to tak není.

Pokud nezacnes mit nikdy prijem a budes prechazet z invalidniho do starobniho nebude se ti vypocitavat s minimalni mzdy. Pokud tam bude po 18 roce nejaka prace nebo pracak atd, tak uz je to jina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3781
31.10.19 11:04
@Opiska píše:
@Komsomol Ale aby děti dostali sirotčí důchod, tak i otec musí mít odmakano nějakou dobu, ne?

Nemusi. To s tim nema nic spolecneho. Navic kdyz je ten clovek jeste v duchodu (otec)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
31.10.19 11:06

@Komsomol Ale když jsi na pracáku a nepobíráš dávky, tak se ti to nepočítá do náhradní doby a soc poj za tebe fakt nikdo neplatí, to leda že by sis dobrovolně platil sám. A pochybuju, že někdo takový bude plnit příkazy pracáku, chodit na schůzky, nosit razítka od firem, účastnit se akcí a mejdanů s rekvalifikacemi a kurzíky, kam tě pracák posílá, aby ses nenudil. No a když se přihlásíš jako bez zdanitelných příjmů, tak zas musíš zdrav poj a dobrovolně můžeš soc poj platit sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3781
31.10.19 11:07
@wildcherry píše:
@Komsomol
Za me ma vzdy smysl si sporit na budoucnost. A uprimne mi to dava vetsi smysl, nez se trepat v praci do 70 a dostat treba jen par usmolenych korun.
Kazdopadne si to napsal dobre, jak i jinak dosahnout duchodu :lol:,ale mela jsem na myslI spis jak toho dosahnout jako normalni clovek, nez socialni vychcavka a vyzirka, co rodi deti jak na bezicim pasu :mrgreen:

Za normalnich okolnosti jako bezne pracujici clovek bych duchod videl dvema zpusoby. Bud se zachova stavajici format a bude se odchazet do duchodu daleko pozdeji nebo se generace nasich deti zatizi daleko vetsimy odvody z platu. Jina moznost neni. Tak jako tak bych volil usporu nekam stranou a odejit si do penze kdy uznam za vhodne. Horsi je to pro ty co ziji z ruky do huby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3781
31.10.19 11:14
@Tiger-lily píše:
@Komsomol Ale když jsi na pracáku a nepobíráš dávky, tak se ti to nepočítá do náhradní doby a soc poj za tebe fakt nikdo neplatí, to leda že by sis dobrovolně platil sám. A pochybuju, že někdo takový bude plnit příkazy pracáku, chodit na schůzky, nosit razítka od firem, účastnit se akcí a mejdanů s rekvalifikacemi a kurzíky, kam tě pracák posílá, aby ses nenudil. No a když se přihlásíš jako bez zdanitelných příjmů, tak zas musíš zdrav poj a dobrovolně můžeš soc poj platit sám.

Ten pracak se ti vyplati a jednou za dva mesice prijdes na schuzku kde ti rekne dalsi termin navstevy. Maximlane ti daji nejakou doporucenku do prace, ale tak to si snad umis zaridit aby te nevzali ne. To jedno dopoledne za dva mesice ti nic neudela a mas pokryte zdravko. Socialni si doplatis sam. A penize si co vydelas si odlozis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
31.10.19 11:22
@Komsomol píše:
Za normalnich okolnosti jako bezne pracujici clovek bych duchod videl dvema zpusoby. Bud se zachova stavajici format a bude se odchazet do duchodu daleko pozdeji nebo se generace nasich deti zatizi daleko vetsimy odvody z platu. Jina moznost neni. Tak jako tak bych volil usporu nekam stranou a odejit si do penze kdy uznam za vhodne. Horsi je to pro ty co ziji z ruky do huby

Preane tak to vidim taky a vlastne i planuji. Pochybuji, ze na stary kolena budu chtit pracovat. Radeji zamakam ted tak, at pak mam klid. Samozrejme, bohuzel ti co se snazi, ale moznosti nemaji.Edit:Prijde mi to uz jako samozrejmost, stejne jako setrit detem na studia a na start do zivota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
31.10.19 11:27
@Komsomol píše:
Pokud nezacnes mit nikdy prijem a budes prechazet z invalidniho do starobniho nebude se ti vypocitavat s minimalni mzdy. Pokud tam bude po 18 roce nejaka prace nebo pracak atd, tak uz je to jina.

Hele abys moh nepracovat a jít do invalidního důchodu to musíš mít trojku id už před 18 rokem a tohle si teda moc nevymyslíš. Protože jinak je vznik id podmíněn tou odpracovanou dobou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
31.10.19 11:28
@Komsomol píše:
Nemusi. To s tim nema nic spolecneho. Navic kdyz je ten clovek jeste v duchodu (otec)

Neke, společného to má a jsou taky podmínky pro nárok na sirotčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
31.10.19 11:31

@Komsomol Ale když už se úřednici zdá, že tě tam má dlouho, pošle tě zametat a když prácičku odmítneš, vyhodí tě. A pak tam půl roku nesmíš. Jen se neboj, ony tam holky na úřadě taky musí plnit nějaké limity a snaží se ty pracanty někde umístit. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí