Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Tiger-lily píše:
@Komsomol Ale když už se úřednici zdá, že tě tam má dlouho, pošle tě zametat a když prácičku odmítneš, vyhodí tě. A pak tam půl roku nesmíš. Jen se neboj, ony tam holky na úřadě taky musí plnit nějaké limity a snaží se ty pracanty někde umístit.
Taky myslim.Ale covece, u skoly na prechodu jsem potkala sberace a zaslechla jsem neco, ze se jim to pocita a nebo nepocita? Do duchodu. Vazne ted nevim, byl to fakt chvilkovy moment
.Nenapadlo me se nad tim nikdy zamyslet, ona je to nejaka plnohodnotna prace, vykonavat verejne- prospesne prace? Mozna se ted ptam jak lulin
.Otazka, jestli byly z pracaku a nebo za trest, ze
.Fakt jsem nemela potrebu to zjistovat, ale jsem rada, kdyz se neco noveho dovim.
@wildcherry Při evidenci na ÚP můžeš pracovat na DPČ max do výše 1/2 minimální mzdy. Soc a zdrav poj za tebe zaměstnavatel odvádí v případě, že částka přesáhne 3000 Kč/měsíc, když je mezi 3000 - 1/2 min mzdy, odvádí za tebe zaměstnavatel zdrav a soc poj, ale nevztahuje se na tebe minimální vyměřovací základ. Tak práce to samozřejmě je, je to normální dpč s obcí, charitou nebo jinou podobnou institucí a je zaměřena právě na ty nekvalifikované, normálně nezaměstnatelné a lidi, kteří jsou takoví fakt chudáci, tak jsou za to i rádi, že vůbec někde můžou pracovat. A ta doba se započítává v případě, že je výdělek vyšší než 3000 tudíž je odváděno soc poj. Doufám, že jsem to napsala správně, taky mám občas hokej v některých věcech.
jo a někdy rozlišit kdo je z výkonu a kdo z ´p je těžký ![]()
@wildcherry píše:
Preane tak to vidim taky a vlastne i planuji. Pochybuji, ze na stary kolena budu chtit pracovat. Radeji zamakam ted tak, at pak mam klid. Samozrejme, bohuzel ti co se snazi, ale moznosti nemaji.Edit:Prijde mi to uz jako samozrejmost, stejne jako setrit detem na studia a na start do zivota.
Ne kazdymu bylo z hury dano a nemuze kazdy dobre vydelavat a ti co ziji od vyplaty k vyplate, tak potom v ty praci umrou. Takove jsou kola kapitalismu. Vidim to na sobe, nemam nejaky maly plat ale jak se zvedaji neustale ceny vseho a plat se zveda jen pozvolna, tak vlastne ziji z ruky do huby kazdy mesic se da rict. Jako neco malo dam stranou, ale na duchod to fakt neni.
@Tiger-lily píše:
Hele abys moh nepracovat a jít do invalidního důchodu to musíš mít trojku id už před 18 rokem a tohle si teda moc nevymyslíš. Protože jinak je vznik id podmíněn tou odpracovanou dobou.
Vubec nevim ted o cem mluvis
nejak se ztracim co jsi chtela rict?
@Tiger-lily píše:
Neke, společného to má a jsou taky podmínky pro nárok na sirotčí.
Spolecneho to nema nic pokud ten clovek ktery je zapsany jako otec je v duchodu. Vypocita se ti to z toho duchodu
@Tiger-lily píše:
@Komsomol Ale když už se úřednici zdá, že tě tam má dlouho, pošle tě zametat a když prácičku odmítneš, vyhodí tě. A pak tam půl roku nesmíš. Jen se neboj, ony tam holky na úřadě taky musí plnit nějaké limity a snaží se ty pracanty někde umístit.
Kdyz vis jak s pani mluvit, tak si ti kvoty splni na nekom jinem. A navic pokud nejsi vedeny na UP dele jak dva roky, tak ti nemuze nabizet mista ktere jsou pod tvoji kvalifikaci nebo vzdelani. Nemuze te treba jako vystudovaneho mgr nechat hrabat listi, jen pokud s tim budes souhlasit. Po dvou letech muze, ale do te doby ne. Jen tak btw muze ti dat umistenku ale to te taky musi v ty firme nejprve vzit ze jo
@wildcherry píše:
Taky myslim.Ale covece, u skoly na prechodu jsem potkala sberace a zaslechla jsem neco, ze se jim to pocita a nebo nepocita? Do duchodu. Vazne ted nevim, byl to fakt chvilkovy moment.Nenapadlo me se nad tim nikdy zamyslet, ona je to nejaka plnohodnotna prace, vykonavat verejne- prospesne prace? Mozna se ted ptam jak lulin
.Otazka, jestli byly z pracaku a nebo za trest, ze
.Fakt jsem nemela potrebu to zjistovat, ale jsem rada, kdyz se neco noveho dovim.
Ja myslim, ze by se ti do odpracovane doby mel zapocitavat i vykon trestu
Tak bysme se mohli vrátit zpět k zakladatelce, ne? ![]()
Zakladatelko, píšeš to dost nesrozumitelně…
jde o to, že manžel nadává, protože jsi dlouhodobě bez práce a jsi „žena v domácnosti“ s dvěma skoro dospělými dětmi a musí vám finančně vypomáhat jeho máma z důchodu?
Popravdě, nedivím se… ![]()
Sežeň si práci a přestaň se vymlouvat, nebo pokud je tvůj psychický stav tak špatný, tak si vyběhej léčbu, případně invalidní důchod, pokud by lékař potvrdil, že je to neměnné…
@Komsomol píše:že ta situace, že máš přiznaný id, aniž bys měl odpracováno, tak to neodsimuluješ.
Vubec nevim ted o cem mluvisnejak se ztracim co jsi chtela rict?
@Komsomol píše:
Ja myslim, ze by se ti do odpracovane doby mel zapocitavat i vykon trestu
No mám teda za to, že se počítá pouze doba zaměstnání ve výkonu. ![]()
@Mar__tanka1983
Zakladatelka bohužel nereaguje. Ale mohla by ji diskuze o podmínkách pro přiznání důchodu trochu popíchnout. ![]()
@Tiger-lily píše: že ta situace, že máš přiznaný id, aniž bys měl odpracováno, tak to neodsimuluješ.
Jako ze v situaci kdy jsi nikdy nepracovala, ze ti tezko odsouhlasi invalidni duchod? Uplne v pohode. Znam takoveho cloveka
@Tiger-lily píše:
No mám teda za to, že se počítá pouze doba zaměstnání ve výkonu.
Kdyz mas vykon trestu, tak ne vzdy muzes pracovat a logicky nejde kdyz sedis treba 15 let aby se ti to do duchodu nezapocetlo
@Komsomol píše:
Kdyz mas vykon trestu, tak ne vzdy muzes pracovat a logicky nejde kdyz sedis treba 15 let aby se ti to do duchodu nezapocetlo
Ne nezapočítává a stejně tak se nezapočítává 1 a 2 invaliďák. Co má konkrétně ten člověk, kterého znáš? Nemá třeba náhodou jen invaliditu bez nároku na id? Prosím tě odkud čerpáš všechny ty mylné informace?
@Tiger-lily píše:
Ne nezapočítává a stejně tak se nezapočítává 1 a 2 invaliďák. Co má konkrétně ten člověk, kterého znáš? Nemá třeba náhodou jen invaliditu bez nároku na id? Prosím tě odkud čerpáš všechny ty mylné informace?
Kdyz jsi v invalidnim duchodu, tak preci nepotrebujes normalni ne? Az mas vek odchodu do penze, tak plynule prejdes do starobniho a mas nejaky stupen invalidity. Vykon trestu nevim jak je bran, rikam jen co mi prijde logicke. Kdyz sedis, tak nemuzes pracovat a logicky kdyz vyjdes z basy v 70, tak budes delat co jako ze si jeste odmakas 30 nebo? ![]()
Ten clovek ma plny invalidni duchod