Manžel na nemocenské - šílím z něj

Anonymní
18.9.14 08:08

Manžel na nemocenské - šílím z něj

Ahoj, holky, jen se potřebuju vykecat a upustit páru.

Manžel měl na krku tukovou bulku, tož si ji nechal vyříznout, fajn, obden chodil na převazy, teď jsem mu týden doma vymývala a ošetřovala ránu já. Už je doma 3 týdny a lékař ho nechal doma další 2, přičemž si ho však již na kontrolu nepozval :nevim:. Upozorňuji, že rána vypadá asi jako škrábanec drátem :nevim: je čistá a zacelená.
A ten můj blboun není schopný otevřít pusu a nechat se uschopnit. Já neřeknu, kdyby hrozilo nebezpečí infekce, kdyby ho to bolelo… Jenže on jen sedí doma jako pecka, nedělá nic, pokud ho nepopostrčím a hraje hry. Měkne mu mozek a mě už úplně vytáčí, jak doma peckuje :cert: Jsem na to fakt alergická, proto jsem si brala pracanta plného života, takhle mám pocit, že mě úplně dusí, visí mi za zadkem a povídá o hrách, které celý den hrál :cert: jak 12 letý kluk.
Jsem z toho zoufalá, prostě mi to psychicky i fyzicky vadí :oops: ani nevím proč, možná, že sama jsem ulítaná a snažím se něco vytvářet - a on maje čas na všechno kašle a nic se mu nechce, a narušuje šíleně zaběhlý režim. Normálně se dusím.
Před rokem byl téměř rok bez místa a já tyhle situace prostě nesnáším :oops: :,(

Tak jsem se vykecala - a případně díky za rady, jak ho nějak motivovat a sama sebe přesvědčit, že je to v pohodě.

Pardon za anonym, snad chápete :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
18.9.14 08:18

No, já Tě chápu, ale nevím, co poradit :nevim: Taky nesnáším chlapa dlouhodobě doma, o kterého bych zakopávala. Taky nesnáším, kdyby musel být chlap dlouhodobě na neschopence nebo třeba pracoval z domova. Naštěstí, u nás tyto situace nastávají jen když je neodbytná nutnost, protože dva týdny na neschopence jen tak by byla citelná rána do rozpočtu. To on moc dobře ví. A se mnou by taky doma nevydržel. A kdyby ještě seděl u počítače, tak by se ve mě vařila krev. Naštěstí tuto fázi máme za sebou a PC si zapíná tak na dvě hodiny večer až všichni spíme. Přes den maximálně kontroluje maily a odepisuje na neodkladné záležitosti.

Jak motivovat - u nás je velká motivace ta finanční stránka, více dětí a možnost dopřát si více, když peníze prostě jsou a taky by si nemohl vážit sám sebe, kdyby svou rodinu neuživil. Chlapovi prostě nepřísluší sedět doma, oba to tak vnímáme..Bez místa dlouho nebyl, když se zadařilo, vždy měl brigádu.

To, že je to v pohodě, sama sebe nepřesvědčíš(ani mě),protože v pohodě to není. Pokud nepracuje vyloženě v infekčním nebo nečistém, prašném prostředí, nevidím důvod, proč by se neměl nechat uschopnit. Když měl můj chlap drobný úraz, už rovnou hlásil, že neschopenku nechce, ale mu to nebrání v práci.

Taky prosím o zachování anonymity.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.9.14 08:24

Děkuju za příspěvek, já už si na druhou stranu připadám jak nechápavá hyena, které ho „nemocného“ žene do práce.
Ty peníze nám samozřejmě budou také chybět, o tom už jsme mluvili. Já vážně nevím, jestli je takový trouba, co neumí říct doktorovi „hele, takhle ne“, nebo jestli je to vůl a je línej :nevim:
V nějakém extra špinavém prostředí fakt nepracuje, hlavně už tam má jenom stroupek :nevim: Nevím, jestli si s ním ještě promluvit, asi se urazí :oops:

• Citovat
  • Upravit
33005
18.9.14 08:28

Co by řekl/jak by reagoval, když by jsi se ho přímo zeptala: „Tebě to nějak bolí/brání ve vykonávání práce? Ne, tak proč jsi na nemocenské, když evidentně nemocný nejsi?“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1301
18.9.14 08:30

Holky radu nemam, ale pujcila bych vam toho svyho :lol: mel v praci uraz. Prerezal si plechem 2 slachy na ruce, nejakej sval a zilu. Po operaci dostal sadru a porad mi tu lital a chtel neco delat. Slo to blbe, ale taky uz mi to pak lezlo krkem. Tak to bylo mesic. Tet je mesic bez sadry a do konce zari ho mam jeste doma. Pak uz snad pujde do prace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
18.9.14 08:32

Najit nejakou napln mu nemuzes pomoct? jako treba nejake dodelavky na ktere jindy neni cas? nevim jestli jste v dome nebo v byte, ale vsude se neco najde… upravit police, pripevnit neco, vyklidit skrine a vyhazet stare obleceni, vymalovat par pokoju atd. atd.

kdyby mi manzel doma hral hry, tak si asi rozbiju hlavu o zed! chapu te!
ale jeho nechapu, proboha, dospely chlap a nema zadny konicek? kdyby aspon cetl knizky, dyt na to jindy neni cas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
18.9.14 08:34
@Svistice píše:
Co by řekl/jak by reagoval, když by jsi se ho přímo zeptala: „Tebě to nějak bolí/brání ve vykonávání práce? Ne, tak proč jsi na nemocenské, když evidentně nemocný nejsi?“

Tak přesně takhle jsem se zeptala - odpověď :… No doktor říkal, že jestli dělám v prašném prostředí, tak by to nerad viděl… - kdyby si to zalepil náplastí a převázal šátkem jako doposud, neodstane se mu tam ani zrnko :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
18.9.14 08:35

Šlaka, jsem odhalena :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
18.9.14 08:35

A doma práce není? Např vymalovat? Nevím jestli jste v bytě nebo domku. My v baráku máme pořád nějakou práci tak by jen tak neseděl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
isp
1387
18.9.14 08:37
@Anonymní píše:
Ahoj, holky, jen se potřebuju vykecat a upustit páru.

Manžel měl na krku tukovou bulku, tož si ji nechal vyříznout, fajn, obden chodil na převazy, teď jsem mu týden doma vymývala a ošetřovala ránu já. Už je doma 3 týdny a lékař ho nechal doma další 2, přičemž si ho však již na kontrolu nepozval :nevim:. Upozorňuji, že rána vypadá asi jako škrábanec drátem :nevim: je čistá a zacelená.
A ten můj blboun není schopný otevřít pusu a nechat se uschopnit. Já neřeknu, kdyby hrozilo nebezpečí infekce, kdyby ho to bolelo… Jenže on jen sedí doma jako pecka, nedělá nic, pokud ho nepopostrčím a hraje hry. Měkne mu mozek a mě už úplně vytáčí, jak doma peckuje :cert: Jsem na to fakt alergická, proto jsem si brala pracanta plného života, takhle mám pocit, že mě úplně dusí, visí mi za zadkem a povídá o hrách, které celý den hrál :cert: jak 12 letý kluk.
Jsem z toho zoufalá, prostě mi to psychicky i fyzicky vadí :oops: ani nevím proč, možná, že sama jsem ulítaná a snažím se něco vytvářet - a on maje čas na všechno kašle a nic se mu nechce, a narušuje šíleně zaběhlý režim. Normálně se dusím.
Před rokem byl téměř rok bez místa a já tyhle situace prostě nesnáším :oops: :,(

Tak jsem se vykecala - a případně díky za rady, jak ho nějak motivovat a sama sebe přesvědčit, že je to v pohodě.

Pardon za anonym, snad chápete :roll:

Jééé to bych využila ve svůj prospěch nechala bych vaření a domácnost i děti na něm :D Hned bych si udělala čas na sebe, masáž, kosmetika, kadeřnice, fitko… Manžel by se musel postarat o vše doma, když nepracuje a já bych si od dětí a domácnosti odpočinula :potlesk: v mezičasech ať si hraje hry, hlavně že má uklizeno a uvařeno a já chvilku oraz, u nás by to tak fungovalo. Nečetla jsem celou diskusy, ale také mě napadá, že mám kamarádku, které když se tohle stane, tak ten její je v lihu v hospodě celé dny, varianta her a doma je celkem dobrá. Může být i hůř. Já radím, zapoj ho doma a užij si odpočinek od ženských prací :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.14 08:38

Tohle je o ponorce.. znám to, mela jsem chlapa doma skoro dva mesice. Sice byl fakt nemocny (urvana achilovka) ale bylo to pak uz na palici. Vadil mi. Pak uz jsme se vecne jen dohadovali. Vysvobodilo nás uschopnení a zas jsme byli plný lásky :mrgreen: :mrgreen: :andel:

• Citovat
  • Upravit
1961
18.9.14 08:38

@Spokojení Kdyby alespoň něco CHTĚL, bylo by to fajn, nebyl by jen pecka. :nevim: @budi On koníčky má, nevím, co mu brání, prostě normálně LENOST jako sfiňa :nevim: Jinak již opravil všechna světla s kříně, které se rozlézaly, dál jsem mu vymyslela spravit postel, dodělat pár drobností… ale tohle přeci není normální, ještě těch „keců“, než se k tomu dohrabe :oops: :roll: (ale pak zase je rád, že něco udělal a je to za ním vidět) vůůůůbec ho nepoznávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.14 08:40

Zakladatelko, soucítím s tebou :hug:
Já měla manžela doma od začátku února do konce května :zed: :zed: :zed:. Chudáček byl po operaci tříselné kýly. Dr. říkal, že cca po týdnu má začít dělat běžné věci. Jenže on se blbeček tvářil jako když umírá a z postele jsem ho zvedala ještě měsíc po operaci :zed:. Bože, já myslela, že ho asi zabiju. Celou dobu nedělal vůbec nic, jen čuměl do televize a počítače. Potom nastoupil do práce a po týdnu dal výpověď, protože tam byly nějaké problémy. Nové místo zajištěné měl, ale nějak se mu nechtělo, takže byl doma další měsíc :cert: :cert: :cert:. Šílený, líný je do teďka. Pořád si stěžuje, jak je strašně unavený, přijde z práce, lehne do postele a do večera chrápe. Pak se nají, koukne na ujetý seriály a chrápe znova :cert:. Minulý týden oslavil 40 let, ale já mám pocit, že mám doma osmdesátiletého dědka :zed:. Všechno táhnu sama a on se pak ještě strašně diví, že jsem na něj naštvaná, a že s ním nechci spát :zed:. Na sex má pitomec energie dost, ale aby něco udělal, to ne. No, a ruku v ruce s tím jde to, že když nemá svou dávku sexu, tak je na ránu. A já nemám chuť na sex, když se chová takhle. Takže u nás je dost zajímavý kolotoč a fakt už ho mám plný zuby :zed: :cert: (A přitom to býval tak aktivní a pracovitý chlap :? )

Tak zakladatelko doufám, že u vás to dopadne mnohem lépe, a hlavně, že půjde do práce co nejdříve

• Citovat
  • Upravit
1961
18.9.14 08:41

@isp Jako ještě kdyby chlastal, tak ho vyhodím… Pije jen nealko pivo. To je o tom, že my máme doma rozdělené role - a já si svoji práci stihnu, zas tak moc jí nemám, ale pomáhá s úklidem podlah a stará se o zvěřinec, děti nemáme.
Holky, já ho dneska už poslala sbírat šípky :roll: jenže není mu přeci 5, abych mu vymýšlela zábavu. Upozorňuji, že je včelař a poměrně zručný kutil, nevím, CO mu brání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
18.9.14 08:42
@Anonymní píše:
Tohle je o ponorce.. znám to, mela jsem chlapa doma skoro dva mesice. Sice byl fakt nemocny (urvana achilovka) ale bylo to pak uz na palici. Vadil mi. Pak uz jsme se vecne jen dohadovali. Vysvobodilo nás uschopnení a zas jsme byli plný lásky :mrgreen: :mrgreen: :andel:

Já se táááák těším :mrgreen: :andel:

Ty jo, kdyby byl alespoň fakt marod, tak to ještě skousnu, ale toto :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová