Manžel na všechno kašle

Anonymní
22.4.20 19:17

Manžel na všechno kašle

Ahoj,

potřebuju podržet nebo alespoň poradit, jestli se tohle někomu stalo a hlavně se asi vypovídat..
Jsem těhotná a poslední dobou manžel totálně zlenivěl, pracuje z domova u pc a všechno okolo domácnosti nechává na mě. Jsem už doma ve třetím trimestru, takže beru jako samozřejmost uvařit, uklidit, vyprat, apod..Ale on už kašle úplně na všechno. K tomu, aby nanosil dřevo do krbu ho musím přemlouvat, nepřiloží, nezatopí, on tráví čas po práci válením u tv a když je už večer chladno, ani si nedokáže zavřít okno. :nevim:

Nechci po něm nic extra, ale aby na mě nechal před porodem všechno mě pěkně štve. Dřív nebyl kdovíjak aktivní, ale tohle se rozhodně nedělo, spoustu „chlapských věcí“ dělal automaticky.
O všechno si musím říct, popovídat si s ním v klidu jsem zkoušela, vždy uznal a slíbil, že se bude víc snažit, ale realita je jiná.
Je tohle normální? Mám pocit, že mám doma dítě místo chlapa. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20893
22.4.20 19:35

A s prckem uz budete mit doma deti dve :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
22.4.20 19:36

Tušíš, jaký měl vzor v rodině? S manželem taky bojujeme. On sám si aktivně uvědomuje, že u nich doma všechno dělala mamka a otec nehnul prstem. Ani on jako dítě nic nemusel. Taky se ze začátku snažil (dlouho žil sám), ale prostě časem sklouzl k tomu, na co je zvyklý. Jednou za čas si promluvíme, pak zase funguje a postupně sklouzne… Prostě by se musel úplně přeprogramovat. Tak prostě mu říkam, co je třeba udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.20 19:38

Hm, mám trochu to samé. Až na to, že manžel je doma a protože pracuje jako servisák, práci doma nemá. Takže nedělá taknějak vůbec nic. Akorát teda zatopí a třeba vyklidi myčku. Máme barák, na kterém je spostu práce, ale nedělá nic. Je pořád unavenej. Nechápu z čeho. Dříve takový nebyl. Jedno dítě už máme a druhé na cestě.

• Citovat
  • Upravit
33005
22.4.20 19:46

Castecne to muze byt aktualni situaci. Pokud clovek uvizne na HO a koronavirus mu znemozni rezim, na ktery je zvykly, tak to cloveka minimalne na chvilku muze prevalcovat. A ono taky neni spatny si cas od casu zazevlovat. Ale nesmi to prejit v to, ze se z toho stane standard. Chce to si promluvit a aktivne zadat o jeho zapojeni a zmenu (necekat, ze mu neco dojde).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.20 19:50

No, holky, vidím, že jsou to lemry i jinde. :( Mně by to nevadilo, ale ted v těhu dost.
Vzor měl naprosto špatný - matka si raději vše udělala sama a mluvit už jsme to řešili tolikrát. Už mě to unavuje, když vidím jak je líný..

Zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.4.20 19:56
@Cenarius píše:
A s prckem uz budete mit doma deti dve :palec:

Přesně to si taky říkám. :D
zakl.

• Citovat
  • Upravit
mackA159
22.4.20 20:01

Taky si říkám jaký měl vzor v rodině. Myho manžela máma nedělala lautr nic kromě vaření, a prádla. Takže nemá problém umýt nádobí, setřit podlahy po čtyřech, vyluxovat…ale nas se karanténa moc netýká. On chodí do práce a já jsem na MD.

• Citovat
  • Upravit
1029
22.4.20 20:04

Namaluj mu rozpis po dnech, kde bude mit ukoly, s cim ma pomoct (drivi, nakup, uklid mycky, vyluxovat apod) a prilep to na nastenku. Stejne, jako se to dela detem. Pak to za tyden vyhodnotte a at soutezi o nejakou cenu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3897
22.4.20 20:42

A když konkrétně pozadas udělej to a to do tehdy a tehdy, tak to udělá? Jestli jo, vydavej pokyny. Jestli ne, tak to máš teda blbý a bude to horší, až se to narodí.

V tom případě bych omezila servis a vysvětlovala. Co se týče dítěte, doporučuju neptat se „Mohl by sis ho na deset minut vzít?“, ale strc mu dítě přímo do ruky a řekni „Deset minut ho chovej, já se osprchuju a přijdu“. A nikdy ho nekritizuj za to, co a jak s ním dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí