Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@terien já se snažím, už to že to chci řešit protože mě tato situace ubíjí je myslím krok zpět.
Ale v rámci sebelásky věnovat 10 hodin denně svému koníčku- hraní her na playstationu a u toho okřikovat děcka ať nekřičí, nebhají před telkou… to je sobectví
On to celé asi špatně pochopil…
Já nevím, jestli si z nás střílíš, nebo jestli tvoje vidění reality se může takhle měnit podle toho, co se ti hodí do diskuze. Zřejmě sama nevíš, co je pravda a co vlastně chceš. Sice jsi na mě ještě ani jednou nezreagovala, ale zkusím to naposledy. Chlap potřebuje pracovat a usilovat. Jestliže za něj převezmeš všechny povinnosti, posluhuješ mu, občas mu podržíš a on smí hnít u her a přemýšlet si, co vlastně chce, je to tvoje chyba, to udělat prostě nesmíš. On vidí, že to bez něj docela dobře jde, že ti to moc nevadí, že to zvládáš a že není důležitý. Takže bych ti radila, abys v sobě našla nějakou emoci, buď ho vyhodila nebo normálně zapojila. A spala s ním ve chvíli, kdy budeš cítit, že to chceš. Ať si to zaslouží.
@hanka.br. zkusím tedy tento přístup. To co jsem dělala doteď nefunguje
Přečetla jsem diskuzi. Je to složité, ale co vím naprosto jistě je to, že bych partnerovi netolerovala 10 hodin hraní a ještě při tom okřikování dětí, ať nekřičí. COŽE???
Takže, miláčku, tady je seznam, co je potřeba doma dělat: nákupy, věci kolem auta, praní, žehlení, vytírání, mytí nádobí, utírání prachu, plánování výletů, kroužků, placení plateb, koupání, přebalování, trávení času s dětmi. Napsala bych k tomu četnost, jak je potřeba dělat to často, příp. kolik času to cca zabere. Ať si na tom seznamu zatrhá věci, o které se bude ode dneška starat a o které se třeba budete starat napůl, jednou ty, jednou on. Seznam bych nechala viset na viditelném místě, třeba na lednici. Pokud bude mít svůj díl práce hotový, ať si hraje hry.
Sex žádný, pokud já sama nebudu na to mít chuť a náladu (a teď se 4 měsíčním mimčem a nočním kojením na sex náladu já osobně nemám naprosto vůbec - ale třeba to máš jinak).
Dál bych mu řekla, že po měsíci společně vyhodnotíme, jak nám to jde. Pokud to nepůjde aspoň jakžtakž dobře, tak bych mu řekla, ať se odstěhuje.
Může si najít podnájem a trávit čas hraním her. Možná k tomuto závěru dojde hned, jak uvidí ten seznam. Takže to pak může jít rovnou.
Jinými slovy: já se mám ráda a nenechám si *** na hlavu, miláčku. Toto je moje sebeláska.
A ten seznam bych vytvořila postupně tak, že si budu zapisovat činnosti, které dělám. Příprava snídaně, příprava svačiny, vaření oběda, prostě vše.
@Anonymní píše:
@terien proč tedy zůstává?
Protože chce klid, a ten od tebe má.
Víš, že tě nemiluje a až bude chtít, tak odejde, přesto mu neděláš nepříjemnosti a činíš veškerý servis.
Já to taky tipují na jinou ženskou. A že nechává ležet mobil na stole je fuk.
@Anonymní píše:
@terien byt je můj, nespadá
do SJM
Aha, tak už jsme doma, proč neodejde. Zřejmě nemá kam. Až pítka nějakou s bytem, tak půjde.
@Anonymní píše:
@ontarova.stara
Jak reagovat na informaci že nikdo nemá žádnou jistotu?
Co mu říct, že má pravdu, že ani on nemá jistotu ubytování se servisem ve tvém bytě a ať si začne něco shánět, že podáváš žádost o rozvod?
@káťa píše:
Protože chce klid, a ten od tebe má.
Víš, že tě nemiluje a až bude chtít, tak odejde, přesto mu neděláš nepříjemnosti a činíš veškerý servis.
Já to taky tipují na jinou ženskou. A že nechává ležet mobil na stole je fuk.
Souhlas…zakladatelko, on může i těch mobilů mít víc. O tom nemusíš vůbec vědět. A že nikam nejde, ono to v té karanténě pro ty milenecké páry nebylo úplně jednoduché, někde se jen tak sejít.
Každopádně jeho chování bych netolerovala a pokud se nezmění, řekla bych mu, že souhlasím s rozvodem.
Být tebou, tak to prostě rozseknu, budˇbudeš fungovat normálně, jako táta a manžel, nebo se seber a jdi, kam tě srdce táhne. Věř tomu, že by se ti hodně ulevilo, kdyby odešel. Vždytˇvšechno zvládáš sama, a ještě skáčeš okolo něj. On to má moc dobře vymyšlený, nic nemusí, vše obstaráš ty, má jídlo, střechu nad hlavou, sex a žádný starosti. Tak kam by chodil? Vždytˇmu nic nechybí ![]()
@Anonymní píše:
Přečetla jsem diskuzi. s anonymy je těžká diskuze a člověk neví který je který![]()
.
![]()
@Sonarka ne, skutečně víc telefonů nemá. yv tomto je čistej. Sám se nikde nezavírá, nikam nechodí…