Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Magdaleeena píše:
A vidíš, to je právě to v čem já jsem velkorysáZa prvé nejsem absolutně žárlivá. Vůbec neřeším, kde a s kým. Když si přijdu milovaná
A jestliže se chlap zamiluje někde jinde, řeknu mu, pá, mělo se stát. Život je krátký na to se trápit. A řešit kočky, milenky.@pohledzdruhestrany
tak jsme přesvědčenej, kdyby to přesně takhle zakladatelka podala, tak kočička může od minuty spát s dětma v postýlce a bude to win - win ![]()
@Liberalissima píše:
Ja jsme v tomhle nastavena trochu jinak, proste bych si dupla a kote by bylo. Ale cekala bych taky, ze se o nej budu 100% starat ja. Jenze ja jsem strasny kockomil. Nastesti je manzel to same a mame dve, „kazdy jednu“![]()
Popravde netusim, jak tohle resit nekde, kde jeden zvirata miluje a druhy naprosto odmita. Sice jsi ho tam nemela nosit „natajnacku“ ale na druhou stranu, proc by mel mit konecne slovo zrovna ten, kdo ho tam nechce (pokud neni nejak smrtelne alergicky).
A hlavne poslouchat brecici kote v kulne a vyhrozovat, ja bych na toho cloveka byla lidsky nastvana, nechapala bych, jak to muze vydrzet. Ze bude brblat, jasne, ale nechat male kote samotne venku je proste krute, i kdyby pak melo jit eventualne pryc. Ale znova opakuju, ja mam toho hozene jinak
Mne je nepocbopitelne jak vubec muzou takovi dva jedinci souzit. I kdyby zadne zvire nemeli, projevi se to v nazorech, komunikaci.
@lklk píše:
Je vidět, že většina lidí tady o britkách neví vůbec nic. Britky jsou princezny mezi kočkama a do kůlny nepatří a ven už vůbec ne!) a k dětěm jsou skvělé, protože jsou klidné, v dospělosti až líné, buď se mazlí nebo spí. Znám několik lidí s britkama a nikdy si nikdo nestěžoval, že by ničila nábytek apod.
Určitě si jí nech a na manžela se vyprdni.
ty jsi ten typ co nemá děti a chlapa a žije s kočkama co? ![]()
@Šarlota4 píše:
Heled pokud nejsi na zvire nastavena a nechces mu proste ten cas obetovat, tak to zatez je. Me proste vadi 3 vikendy v mesici nekoho zadat o nakrmeni, nebo hlidani + dovolene, prodlouzene vikendy apod.
Tobe chlupy nevadi? Me jo, mame novej barak nechci mit podrapany gauc a chlupy v posteli.
Dala jsem ti omylem lajk za tento stupidni nazor
zpatky to bohuzel vzit nejde.
Jasne, tak nalezence vykopni a nech svemu osudu, taky dobry.
@Lucie_Sx píše:
Ne, sobeckyho necitu, ktery se nenecha trosku obmekcit ani vlastnimi detmi.Dohoda muze byt treba ta, ze nebudeme bydlet s tchyni. Ale kdyz si zlomi nohu a potrebuje docasne pomoct, tak i ty dohody se daji prubezne upravovat.
to jsi napsala krásně, dohody se dají upravovat a principem dohod je jejich úprava v konsenzu OBĚMA a ne, že chlap přijde domů a má kočku v posteli a děti pláčou, že jí chtějí, tam totiž nedošlo k úpravě té dohody
@pohledzdruhestrany na děti jsem ještě mladá, ale představ si, že bydlím s přítelem a máme kočku
co jsi za omezence?
@Markéta80 píše:
s tím souhlasím. Bud se dohodneme nebo nic. nesnáším citové vydírání. Na mne to vždy působí opačně
Na me taky. Ja si dokazu predstsvit, ze me rodina vylozene predem ukeca. To se i cadto staca
Ale tohle je vylozene manipulace. A just bych neustoupila.
Historce o tom, ze k vam nahodou prislo kote britky bych neverila ani ja. Britka nemuze byt venovni kote, utyrate ji. Venujte ji nekomu, kdo bude vedet, jak se o ni starat.
@Magdaleeena píše:Predpokladam, ze taky mas k tomu vhodneho partnera a ne takoveho suroveho ignoranta
Tož já přiznám za sebe, že bych si dupla.
Já chci ve svém životě „záležitosti“, na kterých mně záleží a který miluju.. a který mě nabíjejí. A kočky a zvířata (a nejen ony) to jsou. A co požaduji, to i nabízím. Nevadí mi energie, pozornost, čas, finance (statisíce) vynaložené do „záležitostí“, které naplňují partnera.
@Šarlota4 píše:
A jak resite, kdyz kupujete treba nove auto?
Predpokladam, ze se chlap dovoli a jen tak si neprijede s novym autem dle sveho vyberu
@Šarlota4 píše:
Na me taky. Ja si dokazu predstsvit, ze me rodina vylozene predem ukeca. To se i cadto stacaAle tohle je vylozene manipulace. A just bych neustoupila.
Jojo, ego vetsi nez srdce. ![]()
@prokr píše:
Nečetla jsem celou diskuzi, takže se předem omlouvám pokud budu trochu mimo. Vadit by to nemělo nechci radit jenom vyjádřit názor.
Když teda shrnu situaci. Zakl. se ujala bezprizorního nalezence. Chtěla mu najít nové pány, to se ale nepovedlo, děti si na něj mezitím zvykly. Kočka je zdravá, čistotná, nemá problémové chování.
Opravdu jsem téměř jediná, kdo si tady myslí, že manžel zakl. by fakt neutrpěl žádnou zásadní újmu, kdyby už jenom kvůli ženě a dětem k té kočce svolil?
Chápu, že z toho není u vytržení pokud to měli nastaveno tak, že zvířata doma nebudou. Ale sakra život se přeci nedá vždycky naplánovat se vším všudy.
Vážně by Vám přišlo správnější, aby zakl. kotě vyhnala a dětem, řekla něco ve smyslu nepomůžeme mu, nejde to, protože tatínek…
Já mám zvířata moc ráda, doma jich máme dost/ i kočky/, ale rozhodně ne raději než lidi a nejsem žádný fanatik.
Kdyby ta zakladatelčina kočka byla nějak nemocná, v tom smyslu, že by mohla někoho z rodiny ohrozit, někdo byl doma alergický, kočka kálela po domě, ničila věci ap. rozhodně bych měla pro manželův postoj daleko větší pochopení.
Takhle mi to ale přijde, že chlap je celkem bezcitný sobec, který je asi zvyklý, že je vždycky po jeho.
Nějak nevím v čem by ho dotyčná kočka mohla tak zásadně omezovat a komplikovat mu život, aby mu stálo za to takhle razantně jít proti ženě a dětem a nebrat žádné ohledy na jejich přání a pocity
Zakladatelka by kočičku hned odvezla do útulku, problém vyřešen…
@Silverine247 píše:
Jojo, ego vetsi nez srdce.
lepší je manipulovat s dětma, aby se přiklonili na mojí stranu, a byly jsme většina, to je asi tvoje vyšší dívčí
@lklk píše:
@pohledzdruhestrany na děti jsem ještě mladá, ale představ si, že bydlím s přítelem a máme kočku![]()
co jsi za omezence?
no jo, takový substituční děťátko, tak to chápu ![]()
@jannina1 píše:
Dala jsem ti omylem lajk za tento stupidni nazorzpatky to bohuzel vzit nejde.
Jasne, tak nalezence vykopni a nech svemu osudu, taky dobry.
Vzit to zpet jde. Muzes me zkopirovat jediny prispevek, kde jsem neco takoveho napsala? Nikde nepisu o tom, ze bych kocku vykopla, zaslapla, nechala na mrazu.
Pisu pouze o tom, ze to byl podraz. Ta kocka by pro me byl az druhotny problem. Ktery se da humanne resit, tak aby zvire neprislo k jakekoli ujme. Ty stupidni nazore.
Já se mu nedivím. Manželovi jsem kývla akorát na činčily a ty fakt miluju. Když ale přišel že chce psa, tak jsme se nakonec domluvili že ne. Máme dítě a i když zvířata miluju, mám taky limity. Teď prostě ne. Kdyby nějakýho i přes to přitáhl dom, asi bych byla nas*aná daleko víc než tvůj muž. Uvědom si, že nežiješ sama. Najděte koťátku domov a dětem řekni, že se někdo ozval a kotě je jeho a né vaše. Sice nejsem zastánce lhaní, ale v tomhle případě by si neměla manžela v očích dětí shodit.