Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dámy, kolik z vás má doma kočku? Ono to totiž vážně není jen tak. Kočka stojí peníze (žrádlo, vet), čas a energii. Mít kočku je v podstatě skoro totéž jako mít malé dítě, musíte se jí stále věnovat, jinak jí zkazíte život. Pořídit si zvíře je obrovský závazek a nedivím se, že pokud někdo domů přitáhne „nalezené“ kotě a nezeptá se vás, jestli s takovým závazkem souhlasíte, tak jste naštvaný. Kočky miluju, jsou úžasné, ale musíte se o ně dobře postarat, a to taky každý nedává. A dát kočku do kůlny, kde je sama a bojí se tam, to je fakt týrání ![]()
@Venetia píše:
Predpokladam, ze se chlap dovoli a jen tak si neprijede s novym autem dle sveho vyberu
Ja predpokladam, ze se oba domluvi. Nikoliv dovoli.
@pohledzdruhestrany píše:
lepší je manipulovat s dětma, aby se přiklonili na mojí stranu, a byly jsme většina, to je asi tvoje vyšší dívčí
Ty tu zenskou manipulaci nachazis uz i v lednici a pod posteli, vid? ![]()
@Anonymní píše:
Manzelovi jsem to ihned volala, nebral telefon, psala jsem smsky, deti posilaly fotky a on to bohuzel vzal jako ironii a srandu…
Připadá mi, že je prostě zvyklý, že je vždycky po jeho a vůbec si neumí představit, že by sis vůbec kdy dovolila „jít proti němu“.
Zakladatelka by kočičku hned odvezla do útulku, problém vyřešen…
Proc ji nehodit na krk nekomu jinemu, jen proto aby se manzilek nezlobil, ze?
Je videt, ze mas prd zkusenosti z utulky.Ve vetsine jsou preplneni a kote ti nevezmou. Vetsinou se radeji domluvi, ze pripadneho zajemce smeruji k tobe domu.
@Silverine247 píše:
Jojo, ego vetsi nez srdce.
Vykladat si to lze mnoha zpusoby.
@Silverine247 píše:
Ty tu zenskou manipulaci nachazis uz i v lednici a pod posteli, vid?
jo dání kočičky dětem do postele, aby se pomazlily a spaly s ní, to je taková podaná ruka k partnerský debatě o tom, jestli si necháme kočku ![]()
platí uzavřená dohoda, ty když uzavřeš dohodu s ČEZem, tak co čekáš, že ti řeknou, když jim za 14 dní napíšeš, že ses rozmyslela?
To je pravda, ale neni uplne jasne, jaka ta dohoda byla.V kazdem pripade se ted vsichni probudili.
@Šarlota4 píše:Muze takoveho muze nekdo povazovat za dobreho?
Dost tendencni..
Nicmene tohle je bohapuste vydirani.
Docela me prekvapuje, ze kdyz jde o cizi zvire, jdou stranou domluvene veci. Je to proste necita, ptz kotaaatko. Ja nevim no, ja bych dobreho muze za zatoulanou kocku nevymenila.
celý to byla jen příprava situace, aby si koťátečko nechali a manža byl postavenej před hotovou věc, s kterou nebude moct nic dělat, ale trochu to nevyšlo
To ukaze budoucnost, komu to nevyslo.
@prokr píše:
Připadá mi, že je prostě zvyklý, že je vždycky po jeho a vůbec si neumí představit, že by sis vůbec kdy dovolila „jít proti němu“.
manipuluješ s fakty, zakladatelka a manžel měli dohodu, že zvíře do bytu NE, předpokladem změny takové dohody je jednání, které neproběhlo, protože zakladatelka rovnou strčila kočku dětem do postele, tak prosím nelži
@jannina1 píše:
Proc ji nehodit na krk nekomu jinemu, jen proto aby se manzilek nezlobil, ze?
Je videt, ze mas prd zkusenosti z utulky.Ve vetsine jsou preplneni a kote ti nevezmou. Vetsinou se radeji domluvi, ze pripadneho zajemce smeruji k tobe domu.
výmluvy a hledání důvodů, jak prosadit svou
ahá, takže rodina teď bude fungovat tak, že když manža bude něco chtít, tak citovým nebo finančním vydíráním dostane na stranu děti a pak to bude zakladatelce mlátit o hlavu, že většina má přednost…takhle opravdu má fungovat model rodiny??
Hele asi takto … můj ex je velmi sebestredny, velmi miluje sám sebe, pac je milionář, dokázal hodně veci, dostal se na hodně míst, kam se “smrtelnici” nedostali, miluje milionáře okolo sebe, takže ano… finance, to je jeho prim a na prvním místě jsou money… ale… naše dcera se narodila s láskou je kočkám… nikdy nikdo v rodině neměl kočky… ani u nej, ani u nás… a co myslíš? Překonal svůj odpor, měli jsme už jednoho kocoura … kteryho teda pořídil “znackovyho” dle svého gusta za 20 000, umřel a dneska máme neznackovyho za 4000, kteryho jsem pořídila já až po rozvodu a po soudu - stridava pece a stridame se o kocoura i o dceru … a to si kolikrát odvezu dceru a kocoura si nechává na svou zadost, pac ho má rad a je to ( pro mě teda po dnešní diskuzi), zřejmě i přes své money úchylky, normálně smýšlející chlap s city a emocemi! Ne, zvíře, které sice přináší i starosti, ale z 90% dává lásku a radost, nemůže nikomu normálnímu vadit ![]()
Dvě kočky byly plánované, s manželem dohodnuté. On nechtěl zprvu žádnou, ale s náruživým chlapem se dá manipulovat přes postel
Co si budeme nalhávat, dělá to tak mnoho žen. A přes jídlo, samozřejmě.
Dva mini psíci taktéž byly dohodnuté (čivavy), stálo mě to hoooodně úsilí, chlap původně nechtěl žádného.
Výsledek? 2 kočky dohodnuté, dvě v následujících 3 letech posbírané po ulicích (celkem tudíž 4 kočky). 2 psíci dohodnutí, 2 nám svěřené o dva roky později a již zde zůstali, pátý se dokoupil na žádost mladší dcery jako dárek k narozeninám. Vše miničivavy. Takže psů 5.
Manžel? Spokojený, miluje je do jednoho a trpí, kdykoliv se něco s někým z nich děje. Je cíťa a nedá na ně dopustit. A takový to byl zprvu tvrďas!
@Janasas Navic - nasla udajne cizi kocku, prve k ni da deti, potom si ji vezmou do postele a az pote zajde na veterinu, zda neni nemocna a zacervena? ![]()
Do toho jestli je cistokrevna a privezena v dobe kdy nebyl doma, nedivim se, ze neveri.
Presne jak jsi psala - kdybych nasla zvire, udelala bych mu pelisek napr ve verande.
@LVLucie píše:
Hele asi takto … můj ex je velmi sebestredny, velmi miluje sám sebe, pac je milionář, dokázal hodně veci, dostal se na hodně míst, kam se “smrtelnici” nedostali, miluje milionáře okolo sebe, takže ano… finance, to je jeho prim a na prvním místě jsou money… ale… naše dcera se narodila s láskou je kočkám… nikdy nikdo v rodině neměl kočky… ani u nej, ani u nás… a co myslíš? Překonal svůj odpor, měli jsme už jednoho kocoura … kteryho teda pořídil “znackovyho” dle svého gusta za 20 000, umřel a dneska máme neznackovyho za 4000, kteryho jsem pořídila já až po rozvodu a po soudu - stridava pece a stridame se o kocoura i o dceru … a to si kolikrát odvezu dceru a kocoura si nechává na svou zadost, pac ho má rad a je to ( pro mě teda po dnešní diskuzi), zřejmě i přes své money úchylky, normálně smýšlející chlap s city a emocemi! Ne, zvíře, které sice přináší i starosti, ale z 90% dává lásku a radost, nemůže nikomu normálnímu vadit
promiň, teď nemůžu chvilku odpovídat, protože mě to ROZPLAKALO
dneska se o to vím pomazlím se svým morčetem ![]()