Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Manžel je taky proti zvířatům. Kočky přímo nesnáší, psa též nechtěl. Nakonec přes moje přemlouvání, že pes bude venku že ano. Už máme psy 2 a chodí i dom se pomazlit za námi na gauč.
Ale stejně jsou to jen mí psy a manžel je moc nemusí. Já říkám, kdo nemá rád zvířata, nemá rád ani lidi!
Upřímně.. s věkem a zkušenostma tak nějak jsem víc a víc tolerantnější ke všemu kolem, je tolik možností, jak prožít život.. vztah, kočky, práce, děti, zábava, práce. Každej jsme ňákej a kdo ten nejvíc
Asi nejvíc chci žít život po svým. S kočkou rozhodně
Ale pokud by mi partner zasahoval do takových
já se dokáži celkem vymezit, v tom problém není a asi nikdy nebyl. Ale znám celkem dost žen, které to tak nemají a mi přijde, že vlastně žijí život někoho jiného. Kdys hodně dávno, jsme jeli koupit z druhé ruky terárko, pán vysvětloval, že se jich zbavuje, že se bude ženit
Já si nedovedu představit
Naopak. Na chlapech miluju, když je něco bere, mají zájmy a nenechaj se vláčet
.. a já si taky umím dupnout
Já jsem celkem takový flegmatik, takže to dupnutí pak vyzní ![]()
@Venetia píše:
Predpokladam, ze se chlap dovoli a jen tak si neprijede s novym autem dle sveho vyberu
@korneli píše:
Manžel je taky proti zvířatům. Kočky přímo nesnáší, psa též nechtěl. Nakonec přes moje přemlouvání, že pes bude venku že ano. Už máme psy 2 a chodí i dom se pomazlit za námi na gauč.
Ale stejně jsou to jen mí psy a manžel je moc nemusí. Já říkám, kdo nemá rád zvířata, nemá rád ani lidi!
Tak proc s nim jsi? Kdyz te nema rad?
@Altavista píše:
Protože děti se ptají jestli mohou zvíře pusinkovat a tahat do postele.
ehmmm?? jsi schopná chápat elementární principy výrokový logiky??
@pohledzdruhestrany píše:
pro natvrdlé kočkomilky jako ty..je to příklad nedodržování dohod v rodině, které byly učiněny… a je jedno, jestli jde o kočku nebo milenku
Jak vubec muze vzniknout dohoda mezi nekym kdo zvirata miluje a kdo je nesnasi?
To neni proveditelne.
Mozna to bude, ze to moc neřešili nebo zakladatelka ty zviratka az tak nemiluje, jen se nechala chvilkove ovládnout roztomilosti kociciho miminka.
@lklk píše:No tenhle ignorant urcite ne.
Je vidět, že většina lidí tady o britkách neví vůbec nic. Britky jsou princezny mezi kočkama a do kůlny nepatří a ven už vůbec ne!) a k dětěm jsou skvělé, protože jsou klidné, v dospělosti až líné, buď se mazlí nebo spí. Znám několik lidí s britkama a nikdy si nikdo nestěžoval, že by ničila nábytek apod.
Určitě si jí nech a na manžela se vyprdni.
@Šarlota4 píše:
Heled pokud nejsi na zvire nastavena a nechces mu proste ten cas obetovat, tak to zatez je. Me proste vadi 3 vikendy v mesici nekoho zadat o nakrmeni, nebo hlidani + dovolene, prodlouzene vikendy apod.
Tobe chlupy nevadi? Me jo, mame novej barak nechci mit podrapany gauc a chlupy v posteli.
Chlupy vadi kazdemu, ale vzdy je neco za neco. Bezchlupa domacnost prece nemuze vyhrat nad pritomnosti zvirete.
Kdo ma zvire, tak se vic drzi doma a neni kazdy vikend nekde pryc.
Dulezite je jen to, aby tvuj partner mel stejny nazor a sedacka pro nej byla vic nez zivy tvor.
Deti taky nemate predpokladam, protoze ty toho znici vic nez kocka nebo pes.
a možná proto manžel zakladatelky nechce tu kočku, takže sorry, ale za to si zakladatelka může sama, že v posteli nepředvádí adekvátní výkony
Jo, jestli si tu kočku nevyš. káš, tak jsi pro mě mrtvá Homolková. Souhlasím s Pohledem prakticky ve všem. Tady si podle mě spousta lidí myslí, že zvíře je nějaká hračka. Už jenom za to zavření malýho vyděšenho kotěte do kůlny bych vraždila.
@Venetia dite ( lidska bytost) x zvire - pro me neni argument sorry. My proste doma kvuli zvireti sedet nechcem
myslim, ze zvire, ktere je vecne doma samo je chudak.
Stavis to hrozne ode zdi ke zdi. Jakoze sedacka je vic, nez zvire. Ja to stavim tak, ze jsme dohodnuti, ze zvire zatim ne. A proto mohu mit stale peknou sedacku.
Příspěvek upraven 25.08.21 v 18:26
ty jsi ten typ co nemá děti a chlapa a žije s kočkama co?
Spis nekdo, kdo o kockach neco vi.
Naštěstí mé zlé sny mají hned několik řešení:
a) konec našeho vztahu
b) muž si najde milenku s méně kočkama, abych nezáviděla
c) pořídíme si další kočku/kočky, abysme se milence vyrovnali
Zase za mě obecně. Za mě si myslím, že život je krátkej, někdy trochu bolestivej, ale fakt hezkej a nechci se nechat o to hezký (pro mě) ochudit), chci to ve svém životě a to samé chci dopřát partnerovi, dětem, klidně
cizím kočkám v útulku. To je každého nastavení. Jasně, že to může vzít „ten“ čas, prachy, energii, ale co bych si s tím (čas, prachy, energie) počala, kam si to vezmu. A ano, mám pocit.. nemarnosti ![]()
takže tvoje největší noční můra je kočičí milenka? to fakt zní jako monstrumPříspěvek upraven 25.08.21 v 18:03
@greenapple píše:
Dámy, kolik z vás má doma kočku? Ono to totiž vážně není jen tak. Kočka stojí peníze (žrádlo, vet), čas a energii. Mít kočku je v podstatě skoro totéž jako mít malé dítě, musíte se jí stále věnovat, jinak jí zkazíte život. Pořídit si zvíře je obrovský závazek a nedivím se, že pokud někdo domů přitáhne „nalezené“ kotě a nezeptá se vás, jestli s takovým závazkem souhlasíte, tak jste naštvaný. Kočky miluju, jsou úžasné, ale musíte se o ně dobře postarat, a to taky každý nedává. A dát kočku do kůlny, kde je sama a bojí se tam, to je fakt týrání
Ja mam dve ![]()
@Magdaleeena píše:
Naštěstí mé zlé sny mají hned několik řešení:
a) konec našeho vztahu
b) muž si najde milenku s méně kočkama, abych nezáviděla
c) pořídíme si další kočku/kočky, abysme se milence vyrovnaliZase za mě obecně. Za mě si myslím, že život je krátkej, někdy trochu bolestivej, ale fakt hezkej a nechci se nechat o to hezký (pro mě) ochudit), chci to ve svém životě a to samé chci dopřát partnerovi, dětem, klidně
@pohledzdruhestranycizím kočkám v útulku. To je každého nastavení. Jasně, že to může vzít „ten“ čas, prachy, energii, ale co bych si s tím (čas, prachy, energie) počala, kam si to vezmu. A ano, mám pocit.. nemarnosti
no ale nemáš neomezený zdroje emocí ani materiálních zdrojů, nemůžeš mít tisíc dětí ani tisíc koček, musíš provádět volby a manžel třeba provedl volbu, že bude svoje emoce a zdroje investovat pouze do lidí, primárně do dětí a zakladatelky a je za to pranýřovanej jako monstrum ![]()
to jsi napsala krásně, dohody se dají upravovat a principem dohod je jejich úprava v konsenzu OBĚMA a ne, že chlap přijde domů a má kočku v posteli a děti pláčou, že jí chtějí, tam totiž nedošlo k úpravě té dohody
Kdyz se venku najde zvire, tak se proste nejdriv zachranuje a pak teprv dohaduje.
Ale prijet ze staze a vykopnout kote do kulny je krapet cunarna.
@Lucie_Sx píše:
Kdyz se venku najde zvire, tak se proste nejdriv zachranuje a pak teprv dohaduje.
Ale prijet ze staze a vykopnout kote do kulny je krapet cunarna.
zachraňovat neznamená strčit kotě dětem do postele, aby s ním několik dní spaly, než přijede manžel, aby si na něj zvykly a pak plakaly, přesně podle vydíracího plánu zakladatelky
zachraňovat má mnoho dimenzí mezi extrémy spaním v kůlně a spaním s kotětem s dětma v posteli
@greenapple píše:Ja mam dve
Dámy, kolik z vás má doma kočku? Ono to totiž vážně není jen tak. Kočka stojí peníze (žrádlo, vet), čas a energii. Mít kočku je v podstatě skoro totéž jako mít malé dítě, musíte se jí stále věnovat, jinak jí zkazíte život. Pořídit si zvíře je obrovský závazek a nedivím se, že pokud někdo domů přitáhne „nalezené“ kotě a nezeptá se vás, jestli s takovým závazkem souhlasíte, tak jste naštvaný. Kočky miluju, jsou úžasné, ale musíte se o ně dobře postarat, a to taky každý nedává. A dát kočku do kůlny, kde je sama a bojí se tam, to je fakt týrání
@Šarlota4 píše:Pokud se jeden nezasekne na.. Ne a ne.
Ja predpokladam, ze se oba domluvi. Nikoliv dovoli.
@pohledzdruhestrany píše:Vzdyt je tam jen dočasně, hleda komu patri.. To je fakt takovy problem?
manipuluješ s fakty, zakladatelka a manžel měli dohodu, že zvíře do bytu NE, předpokladem změny takové dohody je jednání, které neproběhlo, protože zakladatelka rovnou strčila kočku dětem do postele, tak prosím nelži
@Capricorn61 píše:
@Janasas Navic - nasla udajne cizi kocku, prve k ni da deti, potom si ji vezmou do postele a az pote zajde na veterinu, zda neni nemocna a zacervena?
Do toho jestli je cistokrevna a privezena v dobe kdy nebyl doma, nedivim se, ze neveri.
Presne jak jsi psala - kdybych nasla zvire, udelala bych mu pelisek napr ve verande.
Ono ti tam urcite zustane spokojene sedet, protoze ty to tak chces ![]()