Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terinka4444 píše:
Tohle je prostě blbý, já bych se prudce vymezila proti takovému chování. Poprosila bych, že potřebuji, aby jel na víkend se mnou a pomohl mi nařezat rodičům dřevo. Co ti na to odpoví? Jaký dá důvod, že nepojede? Když ne tenhle víkend, tak mi prosím řekni, jaký víkend se ti to bude hodit a pomůže mi se dřevem u našich. Já také jezdím s tebou a u tvé mámy ti pomáhám. Pokud ne, přestala bych se absolutně angažovat ve všem kolem jeho mámy, ale ve všem. Dopředu bych mu to řekla.
Rekne, ze drevo nareze deda. Ze musi treba delat do prace.
@Agnes_X píše:
Za mými rodiči jezdím tak jednou za měsíc a zůstanu tam pár dní. Ale já jím to dřevo nenařežu, proste to jsem čekala od manžela. Manžel tam v podstatě nejezdí, tak leda na vánoce.
Tak to je blbé. ![]()
@Včelička992 píše:
a na jakem dome pracuje ten manzel, kdyz ta jeho maminka bydli v Praze a v byte?
Bydli v praze v byte ale jeste ma stary dum ve stredoceskem kraji, tak tam. Manzelova matka zije stridave tak mebo tam, jak se jí chce.
@Agnes_X píše:
Za mými rodiči jezdím tak jednou za měsíc a zůstanu tam pár dní. Ale já jím to dřevo nenařežu, proste to jsem čekala od manžela. Manžel tam v podstatě nejezdí, tak leda na vánoce.
No tak to bych ho v tý pomoci jeho mámě nechala pěkně samotnýho a sama bych tam jezdila taky jen párkrát do roka ![]()
@Tunrida píše:
No tak to bych ho v tý pomoci jeho mámě nechala pěkně samotnýho a sama bych tam jezdila taky jen párkrát do roka
Taky jen na vánoce.
Jinak ano, pokud se manžel nevzpamatuje, jezdila bych ke svým rodičům sama a jeho mámě bych nepomomáhala. Ale dopředu bych to manželovi řekla, aby měl možnost se rozhodnout.
@Agnes_X No, řešila bych finance, neb jste rodina a tedy byste o nich měli rozhodovat oba, ale na druhou stranu, to komu chce či nechce manžel pomáhat je čistě jeho věc a těžko mu můžeš přikazovat, že musí pomáhat i vašim.
@Agnes_X píše:
v tom případě bych mu řekla, že děda nemůže a potřebuje pomoct, aby mi tedy dopředu řekl, kdy bude mít čas a pojede mi pomoct. Že jeho mamince se pomáhá a na mé rodiče kašle, že mě to trápí. Jinak že prostě jí´á končím s pomocí jeho mamince a holt budu muset více jezdit k našim, abych zastala práci za nás oba u nich. Budeš mít doma promiň mi to macha ( španělský výraz pro chlapskost, asertivně až agresivně maskulinní způsob chování) který se k tobě chová jak k podřadné ženské, on rozhoduje, ty posloucháš. Obávám se, že tohle těžko změníš.
@Agnes_X píše:
Bydli v praze v byte ale jeste ma stary dum ve stredoceskem kraji, tak tam. Manzelova matka zije stridave tak mebo tam, jak se jí chce.
Tyjo to mi něco připomíná, neřešila jsi to tady už před časem? Že dáváte jeho matce docela dost peněz z napjatého rodinného rozpočtu, protože sama táhne dvě nemovitosti a nechce se ani jedné vzdát?
Ze zcela sdílím názory @terinka4444 .
Ale taky mě napadlo, že jak píše @Včelička992 pomáhá s údržbou matčina domu proto, že se zároveň stará o váš budoucí majetek.
Toto byste si měli jednoznačně ujasnit v rovnocenném rozhovoru. Jakmile ale budeš mít pocit, že ti nenaslouchá jako partnerce, musíš ho na to slušně upozornit. Toto jsi rozhodl beze mě a to mi vadí. Takto nelze fungovat. A to, že jezdí k tvým rodičům jen na Vánoce je vážně hodně smutné. Určitě je navštěvuj častěji, ať vědí, žes je nevyměnila za chlapa, že ti na nich záleží a chybí ti. ![]()
@Agnes_X Dva lidé vyjdou mnohem lépe s penězi než osamělý člověk. To je naprosto jednoduché - musíš svítit pro jednoho stejně jako pro dva, topit stejně jako pro dva, platíš stejný nájem. 71 let je už přece jen vyšší věk a pak člověk potřebuje tu pomoc, jsou věci, které prostě fyzicky nezvládne anebo by je i zvládl, ale bojí se ( třeba vylézt na židli a sundat záclony, to už je v tomto věku dost hazard, co kdyby upadla a zlomila si nohu v krčku)? Asi tak. Takže vyčítat tuto péči je nesmysl.
Pokud jsou tví rodiče spolu, je to mnohem jednodušší, zejména když jsou mladší. jak dlouho je maminka v remisi?
Takže na tvém místě bych se přibrzdila s tím naštváním, taky bys na to mohla dost doplatit ve vztahu. Když tam nechceš tak často jezdit, nejezdi a klidně se vyprav k rodičům, to jistě partner pochopí. Ale pomoc mu nevyčítej.
@kontramatka ten dům po mamince bude vždycky jeho majetek, nikdy nebude jejich společný. Dědictví nespadá do SJM. Používá jejich společné peníze na zhodnocování matčiného a později jeho výlučného vlastnictví, pokud zhodnocuje ten dům, a jejím rodičům ani nenařeže dřevo na zimu.Je to smutné
@Tunrida píše:
No tak to bych ho v tý pomoci jeho mámě nechala pěkně samotnýho a sama bych tam jezdila taky jen párkrát do roka
A čeho tím dosáhneš, prosímtě? jo rovnoprávnosti ve vztahu, jo? Anebo už žádný vztah nebude, a jen pro pár korun, které on dává matce? Jistě bych se pokusila spíš o něco jiného, sebrat se, zajet za tchyní i s manželem a udělat velkou poradu stylu - babi tak a tak, leta jsou, peníze nejsou, vy držíte barák a v Praze byt. Ten je drahý jako mrcha. tak co to nějak vyřešit - bud pronajměte byt a jděte do domu, nebo prodejte domek a v penězích se můžete koupat. Pro nás je to hodně náročné takto žít. Normálně, slušně, jako tři dospělí lidé. Schválnosti nevyřeší absolutně nic.
@terinka4444 píše:
@kontramatka ten dům po mamince bude vždycky jeho majetek, nikdy nebude jejich společný. Dědictví nespadá do SJM. Používá jejich společné peníze na zhodnocování matčiného a později jeho výlučného vlastnictví, pokud zhodnocuje ten dům, a jejím rodičům ani nenařeže dřevo na zimu.Je to smutné
to bezpochyby. Bohužel to vypadá, že jemu je to jedno.
@Agnes_X píše:No a když jste u tchýně, co děláš?? I když je to vlastně jedno, manžel vaše společné peníze dává své mame, to znamená, že ukrajuje z rodinného rozpočtu.
@Agnes_X píše:
tak v tom případě ale na tom není tak špatně ![]()