Manžel pomáhá své matce a mým nechce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
3.11.17 09:37
@kontramatka píše:
to bezpochyby. Bohužel to vypadá, že jemu je to jedno.

a ona s tím nic neudělá, není v její moci s ním hnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
3.11.17 09:38
@inkakřivák píše:
A čeho tím dosáhneš, prosímtě? jo rovnoprávnosti ve vztahu, jo? Anebo už žádný vztah nebude, a jen pro pár korun, které on dává matce? Jistě bych se pokusila spíš o něco jiného, sebrat se, zajet za tchyní i s manželem a udělat velkou poradu stylu - babi tak a tak, leta jsou, peníze nejsou, vy držíte barák a v Praze byt. Ten je drahý jako mrcha. tak co to nějak vyřešit - bud pronajměte byt a jděte do domu, nebo prodejte domek a v penězích se můžete koupat. Pro nás je to hodně náročné takto žít. Normálně, slušně, jako tři dospělí lidé. Schválnosti nevyřeší absolutně nic.

Tak problém je, že u nich nejsou problém peníze. Nebo teda nevím, jak je na tom jejich rozpočet. Ale její manžel na její rodinu z vysoká kašle celkově. Jako návštěva jednou za rok na Vánoce? To jako fakt? To já bych doma teda nezkousla. A už vůbec ne, když už jsou rodiče starší a potřebuji taky nějakou pomoc.

• Citovat
  • Upravit
7527
3.11.17 09:40

Ještě mě zajímá, jezdíte nekam na výlety s detma, nebo něco spolu jako rodina podnikate, nebo jen jezdíte pomáhat??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
3.11.17 09:41
@terinka4444 píše:
a ona s tím nic neudělá, není v její moci s ním hnout

Bude muset zasáhnou tak, že stanoví jeho platby do rodinného rozpočtu, které bude operovat ona na domácnost a děti, dárky, pojistky…rozpočítat a sama si pak ukládat, protože evidentně on si hraje jen na svém písečku a zakladatelka je závislá a nemá žádná práva v jeho očích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.11.17 09:56
@kontramatka píše:
Bude muset zasáhnou tak, že stanoví jeho platby do rodinného rozpočtu, které bude operovat ona na domácnost a děti, dárky, pojistky…rozpočítat a sama si pak ukládat, protože evidentně on si hraje jen na svém písečku a zakladatelka je závislá a nemá žádná práva v jeho očích.

jo, jenže pokud je on ten typ chlapa, jak to vyznívá z popisu, tak ona může říkat co chce, on to stejně neudělá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
3.11.17 10:23
@ivašot. píše:
Mám na to teda jiný názor. A naštěstí se s partnerem shodneme. Bereme to tak, že rodiče mají „zásluhu“ na tom, co jsme v životě dokázali a pokud nám to situace dovoluje, tak je rádi podporujeme. Oba máme už jen maminku a oběma rádi přilepšíme, bez ohledu na to, že já vydělávám podstatně méně.

Pokud na to máte, tak OK. Já jsem nepsala, že s tím nesouhlasím v principu, ale že většina lidí v mém okolí na toto prostě nemá. Jsou rádi, že si udrží životní úroveň při tom, že podporují své děti na středních a vysokých školách, na podporu starých rodičů už jim až na vyjímky nezbývají peníze. Spíš to vídám naopak, babička sama z jednoho důchodu ještě občas přilepšuje vnoučatům na studiích.

Funguje to jako koloběh života, rodiče podporují své děti a ty zase své děti. V opačném případě je to osobní pomoc, ale ne finance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
3.11.17 10:29
@Agnes_X píše:
Moji rodice mají vetsí důchod nez manzelova matka. Ale oni bydlí na vesnici na baráku. Zatímco manželova matka je sama a bydlí v byte v praze.

A jsi jediné dítě svých rodičů? Máš bráchu, mají oni syna?
Víš, Tvůj manžel, pokud chodí ještě do práce, se taky nerozkrájí. Taky nemůžu chtít po svém muži, aby jezdil mým rodičům někam xx km do tramtárie řezat dřevo jen proto, že my jsme samé dcery. Stejně tak to nemohou chtít moje sestry po svých mužích, kteří pracují na vysokých pozicích a navíc vyrostli ve městě, takže to pravděpodobně ani neumí.

Ono je zase na zvážení Tvých rodičů, jak upravit svou životní situaci, aby v budoucnu svým dětem tu péči o sebe nějak usnadnili. Třeba pronajmout/prodat dům, přestěhovat se blíž k městu. Dle mého názoru taková ta pomoc, kdy všichni v minulosti žili pospolu, už v dnešní době není možná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
3.11.17 10:37
@Jana206 píše:
Víš, Tvůj manžel, pokud chodí ještě do práce, se taky nerozkrájí. Taky nemůžu chtít po svém muži, aby jezdil mým rodičům někam xx km do tramtárie řezat dřevo jen proto, že my jsme samé dcery. Stejně tak to nemohou chtít moje sestry po svých mužích, kteří pracují na vysokých pozicích a navíc vyrostli ve městě, takže to pravděpodobně ani neumí.Ono je zase na zvážení Tvých rodičů, jak upravit svou životní situaci, aby v budoucnu svým dětem tu péči o sebe nějak usnadnili. Třeba pronajmout/prodat dům, přestěhovat se blíž k městu. Dle mého názoru taková ta pomoc, kdy všichni v minulosti žili pospolu, už v dnešní době není možná.

Tak můj manžel k našim pomáhat jezdí, když je to potřeba. A to jsou rodiče ještě mladí, pracují, v plné síle, dokonce mám bráchu. Ale jsou situace, kdy je prostě potřeba více rukou. Stejně tak já jezdím manželovi pomáhat k jeho máme do bytu, když něco potřebuje nebo občas jezdím s jeho babičkou po doktorech nebo včera zrovna jsem j doma byla vytřít a uklidit.
Ono jako samozřejmě dle možností, ale aby se jezdilo ke tchýni a k našim ne, když potřebuji, to by se mi taky nelíbilo. A dřevo je pořezaný za jeden víkend úplně v klidu. To by si ten jeden víkend z těch mnoha u svoji mamky mohl snad vyčlenit :nevim: A když už ne teda na praci, pokud ji neumí, může být, tak na návštěvu by se chudáček teda obětovat mohl. To by mohl zvládnout i jak ředitel zeměkoule.

• Citovat
  • Upravit
3379
3.11.17 10:56

Zakladatelka má právo na stejnou finanční úroveň jako její manžel, tzn. má právo finančně podporovat její rodinu.
Ten systém jako funguje u zakladatelky by u mě neprošel. Není fér podporovat jednu stranu a na druhou kašlat. A musela bych se stydět za chlapa, který by pomáhal jenom mamince a mým rodičům by neustále zvedal v duchu prostředníček a ještě se tam jel najíst o Vánoce. Pořezat dřevo dvakrát do roka by zakladatelčina manžela rozhodně nezruinovalo. Zakladatelko je to dost o tom jak si to nastavíš, ale není to o tom, že jsi na rodičáku, tak musíš držet hubu a krok. To je hnus a Ty si to nenech líbit.
A někdo tady psal že jsi sobecká, prosím Tě tyhle zcestné názory vůbec nečti. Sobecký je Tvůj chlap a to ve více směrech. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
3.11.17 11:09
@Agnes_X píše:
Manželova matka není po smrti manžela, ona žádného muže nikdy neměla, manžela si upletla s bůhví kým a nikdy s nikým nežila. Její 71. Moji rodiče jsou mladší, ale zase matka je po rakovině prsu.
Podle mě by měl manžel pomáhat aspon finančně stejne, ne jenom své matce a mým rodičům nic nedat. Ale to si neprosadím, s tím mě vyhodí.S hlídáním děti manželova matka občas pomůže, ale nijak se nepředře, hodinu dvě se projde s chlapečkem venku.
:poblion: ty jsi fakt dáreček :poblion:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
3.11.17 11:12
@terinka4444 píše:
v tom případě bych mu řekla, že děda nemůže a potřebuje pomoct, aby mi tedy dopředu řekl, kdy bude mít čas a pojede mi pomoct. Že jeho mamince se pomáhá a na mé rodiče kašle, že mě to trápí. Jinak že prostě jí´á končím s pomocí jeho mamince a holt budu muset více jezdit k našim, abych zastala práci za nás oba u nich. Budeš mít doma promiň mi to macha ( španělský výraz pro chlapskost, asertivně až agresivně maskulinní způsob chování) který se k tobě chová jak k podřadné ženské, on rozhoduje, ty posloucháš. Obávám se, že tohle těžko změníš.

Asi máš pravdu. Nebylo to tak vždycky, ale po nástupu na mateřskou jsem do takové podřízenosti spadla a ted uz je to normální stav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
3.11.17 11:13
@Michelle_M píše:
Tyjo to mi něco připomíná, neřešila jsi to tady už před časem? Že dáváte jeho matce docela dost peněz z napjatého rodinného rozpočtu, protože sama táhne dvě nemovitosti a nechce se ani jedné vzdát?

Ano, to jsem tady už kdysi řešila. Vidíte, pořád mě to trápí a nic se nezměnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
3.11.17 11:15
@Včelička992 píše:
tak to asi na to tak spatne nebude, kdyz tahne barak i byt. A neopravuje ten dum, manzel do budoucna pro vas? Nebo na pripadny prodej?

Dum neopravuje ani se neuvazuje o prodeji. Manzel tam bude zit v duchodu, asi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.11.17 11:18
@Jana206 píše:
Víš, Tvůj manžel, pokud chodí ještě do práce, se taky nerozkrájí. Taky nemůžu chtít po svém muži, aby jezdil mým rodičům někam xx km do tramtárie řezat dřevo jen proto, že my jsme samé dcery. Stejně tak to nemohou chtít moje sestry po svých mužích, kteří pracují na vysokých pozicích a navíc vyrostli ve městě, takže to pravděpodobně ani neumí.Ono je zase na zvážení Tvých rodičů, jak upravit svou životní situaci, aby v budoucnu svým dětem tu péči o sebe nějak usnadnili. Třeba pronajmout/prodat dům, přestěhovat se blíž k městu. Dle mého názoru taková ta pomoc, kdy všichni v minulosti žili pospolu, už v dnešní době není možná.

Co? 8o Pokud potřebuje moje máma pomoct a je to mužská práce, poprosím manžela a ten pomůže. Navíc, dřevo se připravuje 1-2× do roka. Pokud jeho rodiče potřebují ženskou práci, prostě ji udělám já. Nechápu, proč bych po svém muži nemohla chtít, aby mi pomohl s chlapskou prací u mých rodičů? 8o Až budu stará, tak jako smůla, protože mé dcery nebudou moct poprosit své manžely, aby mi tady pomohli s chlapskou prací? Ty jo, tak to je dobrý názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
3.11.17 11:19
@inkakřivák píše:
@Agnes_X Dva lidé vyjdou mnohem lépe s penězi než osamělý člověk. To je naprosto jednoduché - musíš svítit pro jednoho stejně jako pro dva, topit stejně jako pro dva, platíš stejný nájem. 71 let je už přece jen vyšší věk a pak člověk potřebuje tu pomoc, jsou věci, které prostě fyzicky nezvládne anebo by je i zvládl, ale bojí se ( třeba vylézt na židli a sundat záclony, to už je v tomto věku dost hazard, co kdyby upadla a zlomila si nohu v krčku)? Asi tak. Takže vyčítat tuto péči je nesmysl.
Pokud jsou tví rodiče spolu, je to mnohem jednodušší, zejména když jsou mladší. jak dlouho je maminka v remisi?
Takže na tvém místě bych se přibrzdila s tím naštváním, taky bys na to mohla dost doplatit ve vztahu. Když tam nechceš tak často jezdit, nejezdi a klidně se vyprav k rodičům, to jistě partner pochopí. Ale pomoc mu nevyčítej.

Navíc mám ze zakladatelky pocit, že úmyslně nenapsala věk svých rodičů, takže zas tak staří a nemohoucí, jak z nich tady dělá, ani nebudou. A rakovina s tím nemá nic společnýho, to ke jen výmluva.

Jinak ještě zakladatelko, jestli tvůj otec nezvládne nařezat dřevo, ať si koupí nařezaný, je to snadno k sehnání, nebo ať topí uhlím. Nedivím se manželovi, že se mu nechce řezat tchánovi dřevo, když je snadný to vyřešit jinak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová