Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Agnes_X píše:
Asi máš pravdu. Nebylo to tak vždycky, ale po nástupu na mateřskou jsem do takové podřízenosti spadla a ted uz je to normální stav.
tohle je právě hrozný, to někzeří chlapi tak mají, spolu s tím, že oni teď vydělávají, tak oni vládnou. S tím ti ale moc neporadím. A víš co, už se z té pozice budeš těžko dostávat i až budeš zase chodit do práce. Já ti neumím poradit, jak z toho ven.
@inkakřivák píše:
@Agnes_X Dva lidé vyjdou mnohem lépe s penězi než osamělý člověk. To je naprosto jednoduché - musíš svítit pro jednoho stejně jako pro dva, topit stejně jako pro dva, platíš stejný nájem. 71 let je už přece jen vyšší věk a pak člověk potřebuje tu pomoc, jsou věci, které prostě fyzicky nezvládne anebo by je i zvládl, ale bojí se ( třeba vylézt na židli a sundat záclony, to už je v tomto věku dost hazard, co kdyby upadla a zlomila si nohu v krčku)? Asi tak. Takže vyčítat tuto péči je nesmysl.
Pokud jsou tví rodiče spolu, je to mnohem jednodušší, zejména když jsou mladší. jak dlouho je maminka v remisi?
Takže na tvém místě bych se přibrzdila s tím naštváním, taky bys na to mohla dost doplatit ve vztahu. Když tam nechceš tak často jezdit, nejezdi a klidně se vyprav k rodičům, to jistě partner pochopí. Ale pomoc mu nevyčítej.
Mamka je v remisi cca 2 roky. Jako ze mam pribrzdit s nastvanim…ale ja nejsem nastvana, ze ji pomaha. TAdy jde o to, aby ted pomohl taky jinde, ale na to nema cas nebo vůli. Proste me to stve. Proc jeho matka, ktera toho, ze je sama vyuziva jako argument pro citove vydirani okoli, ma mit furt prioritu? je sama, protoze si tak zivot zaridila a vzdycky ji vyhovovalo delat si co chce. Az do te miry, ze se nepostara o barak a neprezuje pneu u auta a dalsi milion veci. Na to ma svyho syna. Dobre, chapu.
TAk ted at jede k nam narezat spadlej strom po vichrici. Nemyslitelne.
@medunka23 píše:
Ještě mě zajímá, jezdíte nekam na výlety s detma, nebo něco spolu jako rodina podnikate, nebo jen jezdíte pomáhat??
Spolu toho moc nepodnikame. Spis to pomahani, no
@Agnes_X myslím, že s chlapem nehneš, prostě jeď svým rodičům pomoct sama a svoji matku ať si obstará on. Mezi námi, myslím, že to manželství stejně časem půjde do kopru.
Co se peněz týče - osobně bych si na rodičovské chlapovi řekla o pravidelný měsíční příspěvek, podle tvých nákladů a potřeb a z toho bych případně podporovala své rodiče.
@Agnes_X píše:
Ano, to jsem tady už kdysi řešila. Vidíte, pořád mě to trápí a nic se nezměnilo.
taky si na to pamatuju. Ty jo holka, lepší to asi nebude
@Verunecka289 píše:ty jsi fakt dáreček
A proc jako, co je spatne?
@Jana206 píše:
A jsi jediné dítě svých rodičů? Máš bráchu, mají oni syna?
Víš, Tvůj manžel, pokud chodí ještě do práce, se taky nerozkrájí. Taky nemůžu chtít po svém muži, aby jezdil mým rodičům někam xx km do tramtárie řezat dřevo jen proto, že my jsme samé dcery. Stejně tak to nemohou chtít moje sestry po svých mužích, kteří pracují na vysokých pozicích a navíc vyrostli ve městě, takže to pravděpodobně ani neumí.Ono je zase na zvážení Tvých rodičů, jak upravit svou životní situaci, aby v budoucnu svým dětem tu péči o sebe nějak usnadnili. Třeba pronajmout/prodat dům, přestěhovat se blíž k městu. Dle mého názoru taková ta pomoc, kdy všichni v minulosti žili pospolu, už v dnešní době není možná.
Mám ještě bratra a ten jezdí pomáhat rodicum. Takze ano, vzdycky to udela nekdo jinej, aby toho na manzela moc nezbylo. Me spis stve to, ze u nas se to vzdycky nejak zaridi, abysme meho muze neotravovali. Ale jeho matka si nic nezaridi, ona naopak jeste slapne na tu notu, ze je sama prece a tim drzi ostatni lidi v šachu a pomoc se ji musi. Proste toho vyuziva vite.
@Verunecka289 píše:
Navíc mám ze zakladatelky pocit, že úmyslně nenapsala věk svých rodičů, takže zas tak staří a nemohoucí, jak z nich tady dělá, ani nebudou. A rakovina s tím nemá nic společnýho, to ke jen výmluva.Jinak ještě zakladatelko, jestli tvůj otec nezvládne nařezat dřevo, ať si koupí nařezaný, je to snadno k sehnání, nebo ať topí uhlím. Nedivím se manželovi, že se mu nechce řezat tchánovi dřevo, když je snadný to vyřešit jinak
A proč si teda jeho matka nenajme hodinového manžela? taky se to dá řešit jinak. Cpe rodinné peníze do majetku, se kterým zakladatelka nemá nic společného a když chce po něm alespoň pomoct s nějakou prací, tak ji zazdí. takto se v rodině k sobě lidi nechovaj. Tak se nechovají ani cizí.
Chtěla bych víc peněz na domácnost abych mohla investovat do majetku, který zdědím po rodičích já. Trvala bych na tom. Nebo ať je na mateřské a já si na to půjdu vydělávat. To je do nebe volající nespravedlnost.
Taky jsem sama s dcerou, je to moje svobodné rozhodnutí, tak se těším, až o mně bude případný budoucí zeť mluvit podobně jako zakladatelka,,,jakože jsem si upletla holku bůhvíským,,,ale v pohodě, já si za tím stojím a jsem spokojená, nemusím se nijak nervovat se sobeckým chlapem, že zakladatelko.
Co se týče finanční pomoci zakladatelčiným rodičům, předpokládám, že nepotřebují. A modlila bych se, aby nepotřebovali ještě dlouho, čili aby nezůstal jeden z nich sám, to je pak finančně těžší. To pak bude pomoc manžela potřeba, teď zatím není, tak abysis nezavřela vrátka. Vidím to tak, že teď se pomáhá, kde je třeba, a necpe se tam, kde třeba není. Až bude potřeba na druhé straně, tak se půjde i tam. Co se týká toho dřeva, tak můj otec to po mým příteli ani nechtěl, neb ten by to ani neuměl - Pražák, v životě nedržel pilu v ruce. Oni ti vesničtí chlapi jsou jiní, dokud to jde, tak prostě dělají, je to v nich.
Pořád tu nejsou odpovědi na některé otázky, ale jestliže je manžel jedináček, tak ta chalupa bude jeho, a snad tam budete i jezdit, to se pak bude chalupa, která nezchátrala, ale někdo se o ni staral, hodit. A je jedno, že bude vždy majetkem manžela, budete tam jezdit, a jednou bude majetkem tvých dětí.
Co se týká nastavení peněz v domácnosti, je tam asi něco špatně, ale neporadím, neb já jsem sama svým pánem.
@Verunecka289 píše:
Navíc mám ze zakladatelky pocit, že úmyslně nenapsala věk svých rodičů, takže zas tak staří a nemohoucí, jak z nich tady dělá, ani nebudou. A rakovina s tím nemá nic společnýho, to ke jen výmluva.Jinak ještě zakladatelko, jestli tvůj otec nezvládne nařezat dřevo, ať si koupí nařezaný, je to snadno k sehnání, nebo ať topí uhlím. Nedivím se manželovi, že se mu nechce řezat tchánovi dřevo, když je snadný to vyřešit jinak
Mymu otci je 67 a matce 65. Ano, topi uhlim, nareze si drevo, koupi si narezany, vsechno se resi tak, aby se po mym muzi nic nechtelo. Ale kdyz jednou za rok je treba opravdu pomoct a neni vule, tak to me stve.
Rakovina neni zadna vymluva, nevis o cem mluvis!!!
@Anik píše:
Taky jsem sama s dcerou, je to moje svobodné rozhodnutí, tak se těším, až o mně bude případný budoucí zeť mluvit podobně jako zakladatelka,,,jakože jsem si upletla holku bůhvíským,,,ale v pohodě, já si za tím stojím a jsem spokojená, nemusím se nijak nervovat se sobeckým chlapem, že zakladatelko.Co se týče finanční pomoci zakladatelčiným rodičům, předpokládám, že nepotřebují. A modlila bych se, aby nepotřebovali ještě dlouho, čili aby nezůstal jeden z nich sám, to je pak finančně těžší. To pak bude pomoc manžela potřeba, teď zatím není, tak abysis nezavřela vrátka. Vidím to tak, že teď se pomáhá, kde je třeba, a necpe se tam, kde třeba není. Až bude potřeba na druhé straně, tak se půjde i tam. Co se týká toho dřeva, tak můj otec to po mým příteli ani nechtěl, neb ten by to ani neuměl - Pražák, v životě nedržel pilu v ruce. Oni ti vesničtí chlapi jsou jiní, dokud to jde, tak prostě dělají, je to v nich.
Pořád tu nejsou odpovědi na některé otázky, ale jestliže je manžel jedináček, tak ta chalupa bude jeho, a snad tam budete i jezdit, to se pak bude chalupa, která nezchátrala, ale někdo se o ni staral, hodit. A je jedno, že bude vždy majetkem manžela, budete tam jezdit, a jednou bude majetkem tvých dětí.
Co se týká nastavení peněz v domácnosti, je tam asi něco špatně, ale neporadím, neb já jsem sama svým pánem.
Nevím, jaké otázky jsem nezodpověděla a musím odejít. Manžel je jedináček, jestli chalupa bude nekdy jeho nevím, jeho matka má jeste sourozence, co tam nekdy jezdí a mozna tam budou chtit nekdy zit…to neznamena, ze tam chteji jezdit pracovat, na to je vyhradne muj muz.
@Agnes_X píše:
A proc jako, co je spatne?
Kvůli tomu, jak se vyjadřuješ o matce svého muže. Nikdy sis neuvědomila, že jen díky ní ho máš? ![]()
@Verunecka289 píše:
Kvůli tomu, jak se vyjadřuješ o matce svého muže. Nikdy sis neuvědomila, že jen díky ní ho máš?
Prosím tě a jaký je vyjádření jejího muže k jejím rodičům, když je ani nemůže obyčejně navštívit? On má svoji manželku a děti ze vzduchu?
@Verunecka289 píše:
Kvůli tomu, jak se vyjadřuješ o matce svého muže. Nikdy sis neuvědomila, že jen díky ní ho máš?
To je sice možné, ale matka si také musí uvědomit, že její syn je dospělý a má svou rodinu. Pokud jsem pochopila jeden příspěvek zakladatelky, tak spolu jako rodina žádný čas, nebo skoro žádný čas netráví, protože chlap je buď v práci, nebo pomáhá matce. V podstatě chlap žije s matkou, ne se svou rodinou, nebo to na mě alespoň tak působí. ![]()