Manžel pomáhá své matce a mým nechce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
80474
3.11.17 14:23

@MisaHanuska koukám normální rodinné vztahy aneb pomáháme kdo a jak můžeme. Líbí se mi to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
3.11.17 14:24
@terinka4444 píše:
bydlí blíž, ne? :lol:

To je důvod jako stehno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
3.11.17 14:25

Děkuji Vám za reakce, mrzí mě, že se ta diskuse stočila na majetek, prostě co na mě teď padlo a proč jsem tu diskusi založila je ta nekonečná věta, co u nás doma visí a to že ONA JE PŘECE SAMA. Tchýně je sama. Proto se za ní v první řadě musí jet. Je to takové nekonečné citové vydírání. Prostě já za to nemůžu, mohla si za minulých 40 let, co má syna, najít nějakého partnera, aby na stáří nebyla sama. Ale ona nikdy nechtěla, vyhovovalo jí, že je sama se synem, co se stará o věci. Ale teď je úplně sama. Prostě co my s tím máme dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
3.11.17 14:27

No jaký zdravotní problém má vlastně manželova máma?

• Citovat
  • Upravit
5866
3.11.17 14:28
@Agnes_X píše:
Děkuji Vám za reakce, mrzí mě, že se ta diskuse stočila na majetek, prostě co na mě teď padlo a proč jsem tu diskusi založila je ta nekonečná věta, co u nás doma visí a to že ONA JE PŘECE SAMA. Tchýně je sama. Proto se za ní v první řadě musí jet. Je to takové nekonečné citové vydírání. Prostě já za to nemůžu, mohla si za minulých 40 let, co má syna, najít nějakého partnera, aby na stáří nebyla sama. Ale ona nikdy nechtěla, vyhovovalo jí, že je sama se synem, co se stará o věci. Ale teď je úplně sama. Prostě co my s tím máme dělat?

Jj chápu tě, holt tchyně si vybrala variantu, že si dítě spíchne s kdekým a pak už nikoho nehledala a teď čeká péči stylem „jsem tu chudák sama, starejte se o mě a o mé dvě nemovitosti“ a její syn jí to žere i s navijákem a tobě to taky podsouvá, abys pak měla černé svědomí, že jsi zlá snacha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.11.17 14:34

@inkakřivák ona ani nepípla, že by neměl pomáhat jeho mámě, ona namítla, že by chtěla pomáhat taky jejím rodičům a alespoˇm občas, ne jednou za rok, taky pomoc jejím rodičům. A i kdyby šlo o pořezat dřevo na celou topnou sezónu, je to otázka víkendu, ta i to bych očekávala, že můj manžel ( hurá mám i bratra budou to mít rychleji) starému tátovi mojemu pomůže. Bez keců a výmluv.

A domluvit se o prodeji domu, mluvíš sice hezky jako kniha, ale už vidím jak matka se synem s ní diskutují, že matka prodá barák. Na domluvu jaksi musíš mít strany ochotné se domluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
3.11.17 14:34
@Tunrida píše:
No jaký zdravotní problém má vlastně manželova máma?

Tak věk 71 jinak nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24288
3.11.17 14:52
@Markéta80 píše:
@Agnes_X a z jakého důvodu by měl financovat tvoje rodiče? Je super že máš bratra tak to je jistě finančně zajistí on ne? Manželovi bych řekla že at ke tchýni jezdí sám že já jedu ke svým rodičům. Nevím proč by měl dávat peníze jim, mají dva důchody takže jsou na tom asi lépe, navíc mají 2 děti. Tchýně má jen jedno dítě takže logicky jí pomáhá on. To že finančně podporuje vlastní mámu neznamená že bude podporovat Tvé rodiče. Vy jste s bratrem 2 takže se můžete domluvit kdo s čím pomůže ;)

to myslíš vážně? A když si její bratr řekne to stejné? To jako rodiče budou bez pomoci? A proč by zakladatelka měla financovat tchýni? Zakladatelka je na RD, tudíž veškerý výdělek manžela je jejich společný.

Nemůžu samozřejmě mluvit za zakladatelku, ale já celou diskuzi chápu jako problém v nevyrovnané péči o starší rodiče, ne že má zakladatelka problém pomoci tchýni. Spíše vnímám, že její manžel má problém pomoci zakladatelčiným rodičům. A je jedno, zda zakladatelka má ještě bratra či ne. Ta neochota tam je.

Další co mě ještě zakladatelko, @Agnes_X, ještě napadlo, zda tvůj manžel nemůže takto reagovat protože je zahnán do kouta. Chodí do práce, máma ho citově vydírá a on jí neumí říci ne a neustále ji pomáhá (neříkám, že jí nemá vůbec pomoci, ale pomoc nějak usměrnit či omezit jen na některý víkend), ty po něm, právem, požaduješ trávení času s vámi, apod. On už neví kudy kam, tak kolem sebe kope. Neobhajuji ho, ale ještě mě toto napadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
3.11.17 14:54

Máte hodně špatně nastavené rodinné finance a ta pomoc prarodičům je taky nerovnoměrná. Chlap je asi mamánek a jeho máma je na něm závislá, nepřestřihli si tu pupeční šňůru.

Jeho peníze to komplet nejsou, pokud platí něco své matce, tak v případě potřeby byste ze společných peněz měli něco platit i vašim rodičům, bez ohledu an to, že jsi na amteřské.
Zařídila bych se podle svého a nějaké finance si dávala stranou a odkláněla, poud by nehodlal změnit svoje myšlení. Já bych teda na takovýto rodinný model nepřistoupila, pro mě to není rodina, ale partner coby sobec co si hrabe na svým.

A k tchýni bych pořád nejezdila, jen občas a s manželem hodila řeč, že je třeba pomáhat oběma prarodičům a ne jen jeho matce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
3.11.17 15:53
@elen-ka píše:
to myslíš vážně? A když si její bratr řekne to stejné? To jako rodiče budou bez pomoci? A proč by zakladatelka měla financovat tchýni? Zakladatelka je na RD, tudíž veškerý výdělek manžela je jejich společný.

Nemůžu samozřejmě mluvit za zakladatelku, ale já celou diskuzi chápu jako problém v nevyrovnané péči o starší rodiče, ne že má zakladatelka problém pomoci tchýni. Spíše vnímám, že její manžel má problém pomoci zakladatelčiným rodičům. A je jedno, zda zakladatelka má ještě bratra či ne. Ta neochota tam je.

Další co mě ještě zakladatelko, @Agnes_X, ještě napadlo, zda tvůj manžel nemůže takto reagovat protože je zahnán do kouta. Chodí do práce, máma ho citově vydírá a on jí neumí říci ne a neustále ji pomáhá (neříkám, že jí nemá vůbec pomoci, ale pomoc nějak usměrnit či omezit jen na některý víkend), ty po něm, právem, požaduješ trávení času s vámi, apod. On už neví kudy kam, tak kolem sebe kope. Neobhajuji ho, ale ještě mě toto napadlo.

Asi máš pravdu, pro manžela je to taky obtížná situace, práce, rodina, matka..asi občas neví kudy kam, tak kličkuje, jak může.

Včera večer jsem šla od zubaře, a přišlo mi to všechno tak líto, tady ty problémy kterým čelí a nedokážu řešit, tak jsem seděla na Staromáku a brečela, achjo. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
3.11.17 16:32
@Agnes_X píše:
Ahoj.
Chtěla bych se zeptat, co mám dělat. Máme s manželem 2 malé děti a také se staráme o prarodiče. Resp. ta péče je dost nerovnoměrná, staráme se spís o manželovu matku, která je sama - pomáhá jí manžel finančně i tím, že za ní jezdí a pracuje u ní na domě apod. Chtěla bych, aby se také pomáhalo mým rodičům. To ale manžel nechce s tím, že oni bydlí daleko a jsou dva, tak si mohou pomoct sami. O finanční výpomoci nechce ani slyšet. Dřív jsem jim finančně vypomáhala já, ale já jsem ted doma s dětma a nemám to příjem. Teď se blíží víkend, a zase manžel přijde s tím, že pojedeme za jeho matkou, protože ona je přece sama a ráda by nás viděla ( a potřebuje pomoct se sto věcma ). Jako kdyby my bychom byli odpovědní za její samotu, může si za to sama, že nemá partnera. Pořád mi tu její samotu předhazuje a mě to ničí :,(

A jezdíte taky za tvými rodiči? Tak snad jste manželé a máte společné peníze, takže bych si s mužem sedla a měli byste se dohodnout.
Př. jednou za dva týdny pojedeme v sobotu k tvojí mámě a další týden k mým rodičům, neděle volná pro rodinu

• Citovat
  • Upravit
blabla123
3.11.17 16:34
@Agnes_X píše:
Za mými rodiči jezdím tak jednou za měsíc a zůstanu tam pár dní. Ale já jím to dřevo nenařežu, proste to jsem čekala od manžela. Manžel tam v podstatě nejezdí, tak leda na vánoce.

manžel je sobec

• Citovat
  • Upravit
blabla123
3.11.17 16:35
@Agnes_X píše:
Moji rodice mají vetsí důchod nez manzelova matka. Ale oni bydlí na vesnici na baráku. Zatímco manželova matka je sama a bydlí v byte v praze.

A kde bydlíte vy?

• Citovat
  • Upravit
59426
3.11.17 16:49

@terinka4444 já nevidím důvod někam cpát peníze jen proto že jedna strana to nezvládá a tam se pomáhá tak proč automaticky a jinde kde to zatím nutné není? Když má jedno z dětí narozeniny dostane dárek jen to dítě, rozhodně nedostane dárek i to druhé jen aby to bylo spravedlivé ;) Naopak bych brala že ona bude jezdit víc ke své rodině. Mě by to osobně vadilo že se ukrajují finance, ale pokud finančně nestrádají tak pomoc je ok ale tam kde je to nutné a matka partnera má jen jeho tak bohužel je to realita že se musí syn zapojit 100% ale ne že bude sypat všude prachy. Proč? Oni jsou 2 tak asi finančně to zvládají. Syn může více vypomoct finančně pokud nemají sami a dcera může víc pomoct doma. Netrávila bych veškerý čas u tchýně, jezdila byhc za svojí rodinou a manžel at pomáhá u matky. To bude čím dál horší aby za pár let jí neměla pod střechou :lol: Spíš žárlí že se stará o svojí mámu ale vždyt ona se může starat o rodiče sama. Spíš tchýně má štěstí že syn na to má jí finančně podporovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
3.11.17 16:53
@Markéta80 píše:
@terinka4444 já nevidím důvod někam cpát peníze jen proto že jedna strana to nezvládá a tam se pomáhá tak proč automaticky a jinde kde to zatím nutné není? Když má jedno z dětí narozeniny dostane dárek jen to dítě, rozhodně nedostane dárek i to druhé jen aby to bylo spravedlivé ;) Naopak bych brala že ona bude jezdit víc ke své rodině. Mě by to osobně vadilo že se ukrajují finance, ale pokud finančně nestrádají tak pomoc je ok ale tam kde je to nutné a matka partnera má jen jeho tak bohužel je to realita že se musí syn zapojit 100% ale ne že bude sypat všude prachy. Proč? Oni jsou 2 tak asi finančně to zvládají. Syn může více vypomoct finančně pokud nemají sami a dcera může víc pomoct doma. Netrávila bych veškerý čas u tchýně, jezdila byhc za svojí rodinou a manžel at pomáhá u matky. To bude čím dál horší aby za pár let jí neměla pod střechou :lol: Spíš žárlí že se stará o svojí mámu ale vždyt ona se může starat o rodiče sama. Spíš tchýně má štěstí že syn na to má jí finančně podporovat ;)

Finančně jí nepodporuje jenom syn, ale celá jeho rodina včetně zakladatelky. Ona se může starat o svoje rodiče sama, o tom žádná, ale třeba s tím dřevem mohl zakladatelky manžel pomoci, to je od něj dost sobecké..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová