Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Stain píše:
@Roxy ivka Jistě, mě baví italie. Jsem introvert, co má rád klid a nesnáší hádky.
Tak proč nežiješ v klidu? ![]()
@Stain píše:
Opravdu takový nebyl, nic jsem nepřehlížela. Jako některé odpovědi jsou opravdu výživné, to vám povím. Nechci hned žádat o rozvod, to je teď hrozně v módě, hned vše zahodit, nekoukat nalevo napravo. Že by mi někdo poradil, jak s ním teď mluvit, to ne.
Vždyť sis někde tady odpověděla sama- je klidny, když je zhuleny. Už je zkratka na tom závisly a už jenom to je problém sám o sobě, který Ty nevyřešíš. Cestu k němu nenajdeš, je to narkoman. Může se stát, že si toho všimnou lidé okolo a máš na problém zaděláno. Strašit Te není mým úmyslem, ale už se mu to zkratka „pohnulo“ v hlavě. To je následek dlouhodobeho „huleni“. A pokud v tomhle stavu/abstinenci řídí auto, vozí deti je to na pováženou a v nejlepším pripade na sebrani řidičáku, než dojde k průšvihu. Člověče zamysli se, tohle nemá budoucnost a deti to časem začnou chápat.
Měl by se z té závislosti pokusit dostat, ale v tom mu Ty nepomůžeš. Lépe nebude, bude hůře!
No, diskusi jsem nečetla, jen po to hulení… až si příště pozve maminku k vašemu sporu, hezky bych se obou zeptala, jestli vám hodlá asistovat i při souloži…
No a afektovaneho huliče bych se zbavila. Pokud je člověk schopen nadávat fyzicky nepritomnemu člověku kvůli navigaci kterou si sám neumí nastavit, nemá už mozek v pořádku. Ona ta travička umí spustit kdejakou poruchu…
Zakladatelko, můžeš nám upřímně odpovědět, jak často vlastně hulí?? Je to totiž vážně důležité, skoro zásadní.
@Stain
My ti tady můžeme radit to nejlepší, ale když si to nechceš připustit, tak je to těžký.
Já byla takhle naivní v mých 18 letech, kdy jsem chodila s totálním manipulativním sobcem. Do teď nechápu, jak mě mohl zpracovat a srazit mi sebevědomí tak, že jsem si myslela, že vše dělá vlastně nejen pro sebe, ale i pro mě a mé dobro a dokonce za veškeré hádky, neshody a problémy můžu já. Nemusel nic říkat, ale já na tom byla tak zle, že jsem pořád myslela na to, jak jsem ho svým chováním naštvat a jak jsem ta špatná já… byla jsem totální hromádka neštěstí, z optimistické a šťastné holky se stala postupně troska.
Jednoho dne jsem poznala kámoše a i když jsme spolu byli jen přátelé a nikdy jsme spolu nic neměli, tak ex nesmyslně žárlil, zakazoval a vyváděl. Při rozchodu vyplavala z jeho strany nevěra (jen pro info, nemusí to být váš případ).
Takže souhlasím s ženskýma, co ti radí rozchod.
Vztah, co chceš zachránit, tak přinejmenším musíte mít snahu napravit oba. Jak by se tvářil na manželskou poradnu? Pokud by ti ji „omlátil o hlavu“, tak máš odpověď, kterou chceš. Sama váš vztah nezachráníš.
Můj manžel je už jednou rozvedený a dokonce neměli žádné neshody, jen si přestali rozumět v takové té milenecké rovině, spíš byli jako přátelé vedle sebe a i přes vzdálenost si nechyběli. Takže rozvod fakt není nic špatného a když vztah přestane fungovat, tak je naopak, a to i kvůli dětem, žádoucí.
Jo a pro info - s manželem se vůbec nehádáme (ok, sem tak je na hodinku tichá domácnost
) a dokážeme spolu vše v klidu řešit. Je mi velkou oporou (myslím, že on mi je větší než já jemu), zajímá se o mě, děláme si neustále vtípky a nikdy mi nic nevyčítal nebo nepředhazoval. Oba máme nějaké své mouchy, co nás štvou. Ale neovlivňuje to negativně vztah k tomu druhému.
@Betty MacDonald píše:
Zakladatelko, můžeš nám upřímně odpovědět, jak často vlastně hulí?? Je to totiž vážně důležité, skoro zásadní.
Čárky si nevedu, je to vždy, když jde do hospody. Těžko říct, 4× týdně? Opilý nebo zhulený za volant nesedne. Jinak se mě umí i zastat, krize taky řeší celkem v klidu, jen si musí dát cigaretu. Cestou z Chorvatska se nám rozbilo auto, v klidu dojel na benzinku, volal pojišťovnu, vše zařídil, když jsem tam objevila skupinku Čechů se shořelým autem, tak se uklidnil úplně, že ta naše porucha je nic. Nenadaval, nekřičel.
@Stain píše: Čárky si nevedu, je to vždy, když jde do hospody. Těžko říct, 4× týdně? Opilý nebo zhulený za volant nesedne. Jinak se mě umí i zastat, krize taky řeší celkem v klidu, jen si musí dát cigaretu. Cestou z Chorvatska se nám rozbilo auto, v klidu dojel na benzinku, volal pojišťovnu, vše zařídil, když jsem tam objevila skupinku Čechů se shořelým autem, tak se uklidnil úplně, že ta naše porucha je nic. Nenadaval, nekřičel.
Aha, no tak jednou neřval a už bychom mu měly nasadit svatozář???
Je to feťák, ale to ty nechceš slyšet. Čtyřikrát týdne, tvl(a z vlastní zkušenosti vím, že jsi ubrala)
@Betty MacDonald píše:
Aha, no tak jednou neřval a už bychom mu měly nasadit svatozář???
Je to feťák, ale to ty nechceš slyšet. Čtyřikrát týdne, tvl(a z vlastní zkušenosti vím, že jsi ubrala)
Zajímalo by mě, kdo řídil. Jestli on, tak to řešil v pohodě. Kdyby ona, tak určitě raplí, co udělala blbě. Ale třeba mu křivdíme… ![]()
Příspěvek upraven 14.10.23 v 23:37
@Stain píše: Čárky si nevedu, je to vždy, když jde do hospody. Těžko říct, 4× týdně? Opilý nebo zhulený za volant nesedne. Jinak se mě umí i zastat, krize taky řeší celkem v klidu, jen si musí dát cigaretu. Cestou z Chorvatska se nám rozbilo auto, v klidu dojel na benzinku, volal pojišťovnu, vše zařídil, když jsem tam objevila skupinku Čechů se shořelým autem, tak se uklidnil úplně, že ta naše porucha je nic. Nenadaval, nekřičel.
4× týdně jde do hospody a k tomu si zahulí? Vždyť je to prostě feťák a alkoholik ![]()
@karkarka píše:
Tvůj problém, s huličem a agresorem sis pořídila dvě děti. Nikdo tě nenutil. Teď bud drž pysk, nebo se rozved.
Diskuze jsou tu snad od toho, aby se tu diskutovalo cokoliv od tématu, tak tu moc nepyskuj
Kupodivu se člověk jde poradit ve chvíli, kdy si neví rady, řešíme tu aktuální situaci a ne co kdo měl udělat jinak ![]()
@inzenyrka85 píše:
Diskuze jsou tu snad od toho, aby se tu diskutovalo cokoliv od tématu, tak tu moc nepyskujKupodivu se člověk jde poradit ve chvíli, kdy si neví rady, řešíme tu aktuální situaci a ne co kdo měl udělat jinak
Ja diskutuju, takže si budu psát co chci. Je to můj názor. Že se ti nelíbí je tvoje věc. Takže nápodobně-moc nepyskuj.
Já bych vyletěl jak čertík už jen za tu postel, to ostatní nelze ani komentovat.