Manžel se chce rozvést - nová přítelkyně u nás doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2933
16.1.22 13:39

Tak většina zde radí neopouštět dům, ale já bych i po své vlastní zkušenosti radila opak.
Prostě se s holkama sbalte a běžte bydlet někam jinam, jen na nějaký čas, neboj o dům přijít nemůžeš. Vy si od sebe odpočinete, možná pak i on udělá nějaký ústupek a nepůjde si tak urputně po svém.
Na tomhle je dobrý to, že on vůbec nečeká, že tohle uděláš a bude mu to silně vrtat hlavou, bude tím překvapenej, hlavně mu tím přestaneš doma dělat službu ve formě úklidu, atd., protože ten koš
se vynést musí nebo nádobí umýt, i kdybys mu přestala sloužit. Přestaneš koukat na to, jak si tam vodí milenu a věř nebo ne, vztahy se tím trochu zklidní, děti budou víc vklidu. O dům přijít nemůžeš, to se dořeší, jakmile se trochu zklidní situace.
Já jsem to takto udělala, šíleně se mi ulevilo, chlap čuměl jako puk, nic takového ode mě nečekal, získala jsem si zpět respekt a úctu a to dětem bylo 1,5 a 2,5, kdyz jsme odešli. Sice mě to stálo asi 70 tis na pronájmu za těch pár měsíců, ale vůbec toho nelituji, protože bychom se nikdy nedomluvili. Najednou, po mém odstěhovani, ta komunikace šla a dnes jsem zpátky doma už ve svém bytě se svými dětmi, jelikož jsem bývalého manžela vyplatila.

Příspěvek upraven 16.01.22 v 13:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
16.1.22 13:42

Najdi si právníka, požádej o pomoc své rodiče a příbuzné. Na rozvod nekývej a k prodeji baráky, který je v SJM tě nemůže tak lehce donutit, když to půjde k soudu o majetek, tak se to může táhnout léta a ty zatím můžeš být v domě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2688
16.1.22 13:43
@10lenka píše:
Holky dekuju, na rozvid specha nevim proc, protoze kdyz jsme se ho ptala kdy ze se ta jeho bude rozvadet tak ze nevi a ze kdyz jim to nevyjde tak uz nechce zadnou zenskou nikdy ani videt. Jako vim ze se kolikrat pohadaj, ze ho pripadne i nahani kdyz ji neodepise behem par minut, to bylo uz nekdy na zacatku to mu poprve volala i kdyz vedela ze jsem doma ja

Tak to vypadá na solidní majetnickou psycho-manipulátorku, který ho má pod kontrolou. Hele, tohle podle mě dopadne tak, že její manžel si jí srovná a tvůj manžel se bude hodně divit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
740
16.1.22 13:47

Ten ví, jak na tebe. Tlačí na rychlost, abys neměla čas si to rozmyslet po svém…hodně si věří, že mu to podepíšeš. Jsi pro něj moc hodná, kord když jsem si přečetla tvé prohřešky vůči němu. On má máslo na hlavě a chová se jako hovado a pán tvorstva…vrrrr.
Jak radí holky - nic nepodepisuj bez konzultace s právníkem, řádného přečtení nebo ofocení. Ptej se i svého táty, zkus část vašeho domu darem zpět převést zpět na něj, pokud to jde. Protože tvůj chlap s tvým tátou tak lehce nevyběhne.
Vodit jí do vašeho domu? Ta by letěla i s ním. Podporu ze strany jeho rodiny nemáš, ať si jdou užívat k nim, když je podnájem tak drahý…
Předpokládám, že paní s ním bude, jen pokud potečou peníze. Jakmile pramen vyschne, půjde dál.
Jsi připravená i na variantu, že se rozejdou a manžel se bude chtít vrátit k vám? Já bych ho po něčem takovém už nemohla ani vidět a tvrdě bych ho ze svého dalšího života odstřihla.
Drž se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
16.1.22 13:49

Holky dekuji za rady, ted jedu od rodicu domu ale vubec se mi tam nechce, mam strach co me tam ceka. Pravniky budu mit akorat az za 14 dnu, jsou dobry alr maj toho hodne. Vim ze bych mela byt silna kvuli detem, jenze ja to njak nedavam, obe holky to spatne nesou, snazim se jim byt podporou ve vsem, ale obcas je toho na me moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.22 13:50
@ZuzaM píše:
Najdi si právníka, požádej o pomoc své rodiče a příbuzné. Na rozvod nekývej a k prodeji baráky, který je v SJM tě nemůže tak lehce donutit, když to půjde k soudu o majetek, tak se to může táhnout léta a ty zatím můžeš být v domě.

Ještě pozor na to, jestli je to opravdu v SJM nebo v podílovém vlastnictví. My máme takhle dům od mých rodičů 50/50 a ostatní pak v SJM. Ono i možnost prodeje je jiná u SJM a jiný u podílového vlastnictví. Ale právnička určitě poradí.
Prosím nechat anonym (info o majetku).

• Citovat
  • Upravit
35977
16.1.22 13:53

Takže k nim nemůže, protože je tam pan manžel, ale k tobě domů jo :mrgreen: holka nenech si kakat od něj na hlavu, on něco chce a ne ty. Navíc opustit barák bych se bála co tam začne Milena vymýšlet když si jí tam nasadí, když má žaludek přijít až k vám domů, však ona by mu určitě uvařila a vyprala když půjde do tuhého. Já bych čekala, on žádný páky teď nemá, to co jsi psala, že má na tebe špínu to vůbec nic není. Teď si připadá jak lev salonů, že je o něj zájem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2688
16.1.22 13:56
@pikola píše:
Takže k nim nemůže, protože je tam pan manžel, ale k tobě domů jo :mrgreen: holka nenech si kakat od něj na hlavu, on něco chce a ne ty. Navíc opustit barák bych se bála co tam začne Milena vymýšlet když si jí tam nasadí, když má žaludek přijít až k vám domů, však ona by mu určitě uvařila a vyprala když půjde do tuhého. Já bych čekala, on žádný páky teď nemá, to co jsi psala, že má na tebe špínu to vůbec nic není. Teď si připadá jak lev salonů, že je o něj zájem

Tak on pan manžel by jim taky mohl vyrazit zuby z úst, tak si radši jdou vyskakovat na zakladatelku. Hrdinové… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
16.1.22 13:57
@10lenka píše:
Holky dekuji za rady, ted jedu od rodicu domu ale vubec se mi tam nechce, mam strach co me tam ceka. Pravniky budu mit akorat az za 14 dnu, jsou dobry alr maj toho hodne. Vim ze bych mela byt silna kvuli detem, jenze ja to njak nedavam, obe holky to spatne nesou, snazim se jim byt podporou ve vsem, ale obcas je toho na me moc

Drž se kočko. Z vlastní zkušenosti radím nebýt příliš vstřícná, druhá strana si to pak vykládá jako Tvojí slabost.
Nejsi slabá, jsi silná a dáš to, i když je to stres jako prase. Na všechno si dej čas na rozmyšlenou a na konzultace s právníkem. On může dát návrh na rozvod klidně hned zítra, ale nic to nemění na tom, že nejdřív se řeší děti. A soudy nejsou tak rychlé, že bys na konci února měla rozsudek. Potáhne se to týdny a podle vytíženosti soudů klidně i měsíce. Jeho nech, ať spěchá. Ale rozvode nebude, dokud nebude rozhodnuto o dětech. Je dost možné, že nebudete rozvedeni ani na podzim.

Promyslete s vašima, co a jak by bylo nejlepší pro Tebe a pro děti. A za tím si jdi. Třeba ho dokopeš k nějakému ustupku.

Taky bych radila spíš v domku zůstat. Jestli on si tam bude brát tu ženskou, tak ztratil i poslední kousek soudnosti. Bude to těžký, ale jsi matka a prostě to dáš. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116736
16.1.22 14:01

A nebylo by od věci své cennosti a doklady si raději odvézt k rodičům. Máte společný účet? Jestli ano, vybrala bych polovinu peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9167
16.1.22 16:10

@Zoe1
To aby si zdokumentovala cely dům, aby pak něco nechybělo…
Mě úplně dostává, když jeden z partnerů si chce změnit život, spálit mosty a druhý by se měl hned pakovat pryč a pykat za ten jeho úlet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116736
16.1.22 16:13
@pannda píše:
@Zoe1
To aby si zdokumentovala cely dům, aby pak něco nechybělo…
Mě úplně dostává, když jeden z partnerů si chce změnit život, spálit mosty a druhý by se měl hned pakovat pryč a pykat za ten jeho úlet

No, přesně, proč by ona s dětmi měli přijít o domov. On ho rozbil. Naopak bych si tam nastěhovala třeba toho tátu jak tu někdo radil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
16.1.22 16:21
@10lenka píše:
Holky dekuji za rady, ted jedu od rodicu domu ale vubec se mi tam nechce, mam strach co me tam ceka. Pravniky budu mit akorat az za 14 dnu, jsou dobry alr maj toho hodne. Vim ze bych mela byt silna kvuli detem, jenze ja to njak nedavam, obe holky to spatne nesou, snazim se jim byt podporou ve vsem, ale obcas je toho na me moc

Ty blázínku, jaký strach??? Ty jsi paní domu, přinejmenším spolumajitelka, a nějakou couru za vlasy vyprovoď z TVÉHO, nebo to nevadí že ze společného domu. A rovnou pak zajdi za jejím manželem a všechno mu vyklop. Ať má ta nádhera k řešení ještě jinou věc než dobývání cizího majetku.
Pokud chlap takhle jedná, je to bl. beček, a už by mě k němu nic netáhlo.
Mysli na děcka. I když se rozvedete, holky budou při Tobě, chlapovi se možná rozsvítí (pochybuji, že ta psychopatka je bude chtít o víkendech obstarávat) a situace bude o něco lepší.
Budete žít v klidu.
On jednou stejně doleze, a když ne, tak ho není žádná škoda.
Držím Ti palce, ale rozhodně si žádný strach nepřipouštěj. TY jsi pánem situace, TY něco udělej až poté, co si to všechno hezky promyslíš. Nenech sebou manipulovat. Holky odveď do pokojíčku a tu ženskou vykopej z domu. A chlapovi řekni, že jeho chování je nenormální a bez úrovně.
Případně fakt zítra zajdi někam za advokátem a nech si poradit, co dělat ohledně domu.

Příspěvek upraven 16.01.22 v 16:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
16.1.22 16:23
@aiwwa píše:
A nebylo by od věci své cennosti a doklady si raději odvézt k rodičům. Máte společný účet? Jestli ano, vybrala bych polovinu peněz.

Přesně, a tohle bych udělala rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
16.1.22 16:34
@zrcadlo píše:
Když ji bude chtít dotáhnout domů, pozvi si kamarádku a dejte si v obýváku víno, klidně si nahlas povídejte o tom, jak ten charakter spal s ní i s tebou, to ji určitě jako předehra naladí :mrgreen:
:D :D
Výborný nápad.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí