Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Betty MacDonald píše:
TVL, ve který galaxií chodí Mileny ofiko na kávičku do domu milence?!?!
u nás se to stalo, když jsem byla dítě, otec si dovedl k nám domů milenku, přišla na kafe a donesla i zákusky.
@drewlet píše:
u nás se to stalo, když jsem byla dítě, otec si dovedl k nám domů milenku, přišla na kafe a donesla i zákusky.
Na to musí být povaha.
@Zoe1 píše:
Ale ona by přece o nic nepřišla, myslím tím o majetek, jako já to samozřejmě chápu, že to je hrozný, že ona by měla jít na nějakou dobu pryč, ale prostě v rámci svoji psychické pohody a dětí bych to udělala, zdraví by mi bylo o dost přednější než to, že se za každou cenu nehnu z baráku, protože on to na 100% neudělá, já bych to udělala kvůli sobě a dětem, protože zůstávat v takovém dusnu by mě strašně psychicky ničilo, dostalo až na dno, nemohla bych v tom žít, takhle to bylo u nás, věděla jsem, že on se nehne, nikdy, musela jsem ten krok udělat já, i když jsem nebyla ten, co vztah rozvrátil kvůli někomu jinému, víte co, bylo mi to šumák, já chtěla jen klid, jen žít v klidu a hlavně a to pro mě bylo ze všeho nejdůležitější, aby děti byly v klidu a to jsem věděla, že doma nebudou, musela jednat a toto bylo jediné východisko, o majetek jsem ale nepřišla, pořád byl ten byt i můj a díky tomu, že jsem odešla, jsme se nakonec s bývalým mužem domluvili, že byt si nechám já.
Jenže je rozdíl, když odcházíš s dětmi do 3 let, pro které domov = maminka a s většími, co už domov mají jako to místo a situaci velmi dobře vnímají, díky „citlivosti“ otce.
@stalenaivka píše:
Já nevím jak je to teď právně ošetřené, ale pokud takhle otevřeně prezentuje svoji nevěru, tak je po mimo dobré mravy a porušení manželského slibu, to by u soudu mělo mít snad nějakou váhu. Můj názor je, že kdo rozbíjí rodinu, by měl na to doplatit i finančně. OK, jdeš za svou láskou, nemůžeš jinak, tak si vem pyžámko a kartáček a jupí…
Fakticky to zabrat může, ale je to na stejné úrovni jako osobní sympatie nebo antipatie. Oficiálně to relevantní není.
@drewlet píše:
Ja už taky slyšela ve svém okolo, že se toho někteří nebojí 🙈 podle mě je to v pohodě, pokud stávající manželka manžela nechce, tak jak on ne. Ale pokud to má každý jinak, tak je to vážně bizar..
Jestli o ten dům stojíš - důvod je fuk, tak bych se taky nikam nehla. NIKAM.
Schůzka s právníkem, to je jasný ( kvůli tvé připravenosti), ale jinak bych mu nešla v ničem naproti. Ať se stará sám.
Bavit se maximálně organizačně okolo dětí, jinak si jet po svém. Neustupovat. Nevyklízet pole.
Trochu se obávám, že to dopadne tak, že v jenom patře bude bydlet on s milenkou a novou rodinou a v druhém ty s dětmi. Už jsem to tak viděla. A jakkoli je to šílené, těžko po něm můžeš chtít, aby ti nechal dům a odešel s igelitkou. Ale zas mu můžeš říct, že to je výborné uspořádání pro střídavou péči. Jinak máš můj obdiv, já bych to nedala.
@10lenka Hele a manžel té jeho krasavice o tom ví, že mu zanáší? Třeba, kdyby se mu to doneslo, tak si svou krasotinku srovná a ty budeš mít klid. ![]()
Vůbec si neumím představit co musíš zažívat
Jako agresivní byl i před tím? Ještě mě napadlo, pořešit s právníkem i ty návštěvy, jestli není nějaká “klička” ze se doma v přítomnosti jedné konkrétní osoby coby návštěvy manžela necítíš komfortně a jako doma a ze jestli se nedá právně ošetřit, aby se scházeli jinde…
@10lenka Pak nechápu, proč si spolu nemůžou zařádit u ní doma. ![]()
To je fakt na blití. Jinak v sousední diskuzi k podobné situaci (akorát tam se podváděné manželce podařilo toho blba vyhodit z domu) byl odkaz na užitečnou pomůcku - na orientační výpočet výživného: https://jaknavyzivne.cz/…a-vyzivneho/ Zkus tím prohnat jeho čistý příjem a výsledek mu ukaž, zřejmě má taky představu, že ho jeho nové potěšení nebude nic stát.
Bohužel jsem neměla čas pročíst celou diskuzi ale také by mě zajímalo, jak se dům po babičce dostal do SJM. Ani jako dar od žijící babičky by tam být neměl.
Z domu bych na vašem místě neodcházela, naopak by jste měla začít řešit s právníkem, jak narovnat aktuální stav věcí. I dar lze vzít zpět a SJM taktéž není úplně neprůstřelné.
Navíc v tomto případě, pokud je dům po vašich předcích se rozhodně vyplatí bojovat a pokud nebudete chtít, tak za pomoci právníka, vás z domu nedostane a pokud by se rozhodl svoji polovinu prodat, máte předkupní právo vy.
Rozvod doporučuji v každém případě, zvlášť pokud už jej dcery berou tak, jak jej berou.
@ElenPásková Do SJM se to dostalo tak, že dům po babičce zdědili otec zakladatelky a další příbuzní. Otec svůj podíl převedl na zakladatelku (tato část tedy není v SJM), ale další spoluvlastníci byli vyplaceni pomocí hypotéky, kterou si vzala zakladatelka s manželem společně. Na hypotéku jim ovšem přispěl také otec zakladatelky (to je ten dar, o kterém se tu spekuluje, že by ho otec zakladatelky mohl žádat zpět). Prostě mazec a bez právníka se to nerozmotá.
@Garamel Otec tu svou čtvrtinu domu daroval oběma, takže dům vlastní zakladatelka s manželem napůl. A otec by mohl chtít čtvrtinu domu i peníze zpět.