Manžel se chce rozvést - nová přítelkyně u nás doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12805
17.1.22 00:14
@Betty MacDonald píše:
TVL, ve který galaxií chodí Mileny ofiko na kávičku do domu milence?!?!

u nás se to stalo, když jsem byla dítě, otec si dovedl k nám domů milenku, přišla na kafe a donesla i zákusky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42750
17.1.22 01:25
@drewlet píše:
u nás se to stalo, když jsem byla dítě, otec si dovedl k nám domů milenku, přišla na kafe a donesla i zákusky.

Na to musí být povaha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
17.1.22 05:44

H

A nemohla by jsi si vzít hypo ty, a vyplatit ho z půlky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11418
17.1.22 06:54
@Zoe1 píše:
Ale ona by přece o nic nepřišla, myslím tím o majetek, jako já to samozřejmě chápu, že to je hrozný, že ona by měla jít na nějakou dobu pryč, ale prostě v rámci svoji psychické pohody a dětí bych to udělala, zdraví by mi bylo o dost přednější než to, že se za každou cenu nehnu z baráku, protože on to na 100% neudělá, já bych to udělala kvůli sobě a dětem, protože zůstávat v takovém dusnu by mě strašně psychicky ničilo, dostalo až na dno, nemohla bych v tom žít, takhle to bylo u nás, věděla jsem, že on se nehne, nikdy, musela jsem ten krok udělat já, i když jsem nebyla ten, co vztah rozvrátil kvůli někomu jinému, víte co, bylo mi to šumák, já chtěla jen klid, jen žít v klidu a hlavně a to pro mě bylo ze všeho nejdůležitější, aby děti byly v klidu a to jsem věděla, že doma nebudou, musela jednat a toto bylo jediné východisko, o majetek jsem ale nepřišla, pořád byl ten byt i můj a díky tomu, že jsem odešla, jsme se nakonec s bývalým mužem domluvili, že byt si nechám já.

Jenže je rozdíl, když odcházíš s dětmi do 3 let, pro které domov = maminka a s většími, co už domov mají jako to místo a situaci velmi dobře vnímají, díky „citlivosti“ otce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catch-22
17.1.22 08:14
@stalenaivka píše:
Já nevím jak je to teď právně ošetřené, ale pokud takhle otevřeně prezentuje svoji nevěru, tak je po mimo dobré mravy a porušení manželského slibu, to by u soudu mělo mít snad nějakou váhu. Můj názor je, že kdo rozbíjí rodinu, by měl na to doplatit i finančně. OK, jdeš za svou láskou, nemůžeš jinak, tak si vem pyžámko a kartáček a jupí…

Fakticky to zabrat může, ale je to na stejné úrovni jako osobní sympatie nebo antipatie. Oficiálně to relevantní není.

• Citovat
  • Upravit
87
17.1.22 08:30
@drewlet píše:

Ja už taky slyšela ve svém okolo, že se toho někteří nebojí 🙈 podle mě je to v pohodě, pokud stávající manželka manžela nechce, tak jak on ne. Ale pokud to má každý jinak, tak je to vážně bizar..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11476
17.1.22 08:31

Jestli o ten dům stojíš - důvod je fuk, tak bych se taky nikam nehla. NIKAM.
Schůzka s právníkem, to je jasný ( kvůli tvé připravenosti), ale jinak bych mu nešla v ničem naproti. Ať se stará sám.
Bavit se maximálně organizačně okolo dětí, jinak si jet po svém. Neustupovat. Nevyklízet pole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2595
17.1.22 09:13

Trochu se obávám, že to dopadne tak, že v jenom patře bude bydlet on s milenkou a novou rodinou a v druhém ty s dětmi. Už jsem to tak viděla. A jakkoli je to šílené, těžko po něm můžeš chtít, aby ti nechal dům a odešel s igelitkou. Ale zas mu můžeš říct, že to je výborné uspořádání pro střídavou péči. Jinak máš můj obdiv, já bych to nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3712
17.1.22 09:43

@10lenka Hele a manžel té jeho krasavice o tom ví, že mu zanáší? Třeba, kdyby se mu to doneslo, tak si svou krasotinku srovná a ty budeš mít klid. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
17.1.22 09:45

Vůbec si neumím představit co musíš zažívat :hug: :hug: :hug: Jako agresivní byl i před tím? Ještě mě napadlo, pořešit s právníkem i ty návštěvy, jestli není nějaká “klička” ze se doma v přítomnosti jedné konkrétní osoby coby návštěvy manžela necítíš komfortně a jako doma a ze jestli se nedá právně ošetřit, aby se scházeli jinde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3712
17.1.22 10:03

@10lenka Pak nechápu, proč si spolu nemůžou zařádit u ní doma. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
17.1.22 10:07

To je fakt na blití. Jinak v sousední diskuzi k podobné situaci (akorát tam se podváděné manželce podařilo toho blba vyhodit z domu) byl odkaz na užitečnou pomůcku - na orientační výpočet výživného: https://jaknavyzivne.cz/…a-vyzivneho/ Zkus tím prohnat jeho čistý příjem a výsledek mu ukaž, zřejmě má taky představu, že ho jeho nové potěšení nebude nic stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
17.1.22 10:23

Bohužel jsem neměla čas pročíst celou diskuzi ale také by mě zajímalo, jak se dům po babičce dostal do SJM. Ani jako dar od žijící babičky by tam být neměl.
Z domu bych na vašem místě neodcházela, naopak by jste měla začít řešit s právníkem, jak narovnat aktuální stav věcí. I dar lze vzít zpět a SJM taktéž není úplně neprůstřelné.
Navíc v tomto případě, pokud je dům po vašich předcích se rozhodně vyplatí bojovat a pokud nebudete chtít, tak za pomoci právníka, vás z domu nedostane a pokud by se rozhodl svoji polovinu prodat, máte předkupní právo vy.

Rozvod doporučuji v každém případě, zvlášť pokud už jej dcery berou tak, jak jej berou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
17.1.22 11:09

@ElenPásková Do SJM se to dostalo tak, že dům po babičce zdědili otec zakladatelky a další příbuzní. Otec svůj podíl převedl na zakladatelku (tato část tedy není v SJM), ale další spoluvlastníci byli vyplaceni pomocí hypotéky, kterou si vzala zakladatelka s manželem společně. Na hypotéku jim ovšem přispěl také otec zakladatelky (to je ten dar, o kterém se tu spekuluje, že by ho otec zakladatelky mohl žádat zpět). Prostě mazec a bez právníka se to nerozmotá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
17.1.22 11:15

@Garamel Otec tu svou čtvrtinu domu daroval oběma, takže dům vlastní zakladatelka s manželem napůl. A otec by mohl chtít čtvrtinu domu i peníze zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí