Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A neznate nekdo nejakou dobrou sexuologickou poradnu? Chodi se tam ve dvou nebo kazdy zvlast?
Zakladatelko, já si myslím, že určitě není normální, když Tvému manželovi stačí sex jen 4× do roka, myslím si, že se muselo něco v jeho životě stát, pokud to předtím fungoval normálně.
Myslím si, že každej normální zdravej chlap sex k životu potřebuje, promluvit si s ním, nepomáhá?
Po přečtení všech příspěvků musím konstatovat, že panuje značná „nepovědomost“ o mužské sexualitě. Tak především, snížení aktivity s jednou partnerkou je naprosto přirozené u převahy mužů. V přírodě dokonce někteří samci s jednou samicí přijdou úplně o erekci. Jakmile se objeví nová, můžou opět. Je to dané přírodou. Ovšem 4× do roka je skutečně extrém. Ale očekávat stejnou frekvenci jako na začátku je naivita.
@lihow píše:
Po přečtení všech příspěvků musím konstatovat, že panuje značná „nepovědomost“ o mužské sexualitě. Tak především, snížení aktivity s jednou partnerkou je naprosto přirozené u převahy mužů. V přírodě dokonce někteří samci s jednou samicí přijdou úplně o erekci. Jakmile se objeví nová, můžou opět. Je to dané přírodou. Ovšem 4× do roka je skutečně extrém. Ale očekávat stejnou frekvenci jako na začátku je naivita.
Neplatí, ten můj má erekci furt, stačí, když se jen dotkne nebo si nedejbože něco představí. A jsem furt ta samá.
U jiný by se mu prý nepostavil, což mu nevěřím a strašně ráda bych, kdyby partnerku změnil ![]()
ale určitě existují výjimky, který jsou jak nadrbaný samci pořád.
@lihow píše:
Dobře Lihowe, to chápu, ale když spolu nespí třeba rok a půl? Nebo hodně hodně málo. Má cenu navlékat nějaké erotické prádélko, když je to ta stará dobrá Mařena od sporáku?
Burj Chalifa píše:
Dobře Lihowe, to chápu, ale když spolu nespí třeba rok a půl? Nebo hodně hodně málo. Má cenu navlékat nějaké erotické prádélko, když je to ta stará dobrá Mařena od sporáku?
Nemá to cenu, pokud spolu nespí tak dlouho, přitom předtím to normálně fungovalo, tak se to nedá svádět na přirozený úbytek touhy.
Je za tím úplně něco jiného, buď zdravotní problémy nebo problémy ve vztahu, což bývá mnohem častěji.
@Burj Chalifa píše:
má!
Ale pro jinýho ![]()
@Heineken píše:
Nemá to cenu, pokud spolu nespí tak dlouho, přitom předtím to normálně fungovalo, tak se to nedá svádět na přirozený úbytek touhy.
Je za tím úplně něco jiného, buď zdravotní problémy nebo problémy ve vztahu, což bývá mnohem častěji.
No však já také psal, že takhle málo je to pak extrém. Ale je to prostě takhle, někteří na sex moc nejsou a ti pak ze začátku právě fungují úplně jinak, než po delším soužití. Jiní jsou na sex více a tam ten rozdíl není tak markantní. Obecně z toho ale jasně plyne, že přílišná očekávání dlouhodobé aktivity jsou naivitou. A takováto očekávání jsem zde v diskusi od některých zaznamenal.
Tak nevím, jestli se mám v tom hnípat a chtít do uzavřené skupiny - no, uvidím…
Dávala jsem na odkaz žádost o vstup do diskuse, ale nevím, zda je funkční, když tak pisněte znovu odkaz.
anonym 00,26
Ahojky, přidám stejný problém. S partnerem jsme spolu sice jen něco přes rok, ale sexuální problémy máme pořád. Ze začátku jsem ho i chápala, měl dříve přítelkyni se kterou byl 4 roky, z toho s ním 3 roky nespala, a neptejte se prosím proč s ní byl, sama to nechápu,,,tak jsem si říkala že pokud se mnou bude mít pravidelný sex, tak se to spraví. Ale omyl. Pořád nic,
občas mi ujedou nervy, jsem vzteklá a probrečím celou noc. Naposledy už jsem byla opravdu protivná, protože 1× za dva týdny mi přijde opravdu málo, a kolikrát ještě pěkně odfláknuté. Pak si připadám jak nějaká ošklivka což si myslím že snad nejsem, a že to i po tak dlouhé době dělá jen z povinnosti. Nyní už to od posledního výbuchu jsou zase skoro 2 týdny a nic…Miluji ho, ale nervy mám jen jedny…
![]()
Mě 29 a partnerovi 37,a na začátku to byla kapánek jiné, jako by něco chtěl dohnat…ale pouze tak 2 týdny. Potom to šlo nějak do kytek, ale to jsem si říkala že za to může bývalka, ale teď vážně nevím. Několikrát jsem mu to říkala, ale myslí si že když se se mnou ten den vyspí, tak bude klid, ale pak zase třeba 2 týdny nic, musím zase začít na to téma,,,mluvit,,ale nemyslím že by to bylo v pořádku. Ale kolikrát musím ještě zvýšit hlas aby pochopil že ho miluji a chci s ním spát? Mám své potřeby, a myslím že i on, je přeci nesmysl aby neměl vůbec chuť na sex.
Tak u nas po „rozhovore“ byl sex jednou… ale musim rict ze i fakt stal za to
no a dnes chtel taky ale ja ne protoze pred malou to delat proste nebudu
takze vecer snad neco bude ![]()
@NaděždaM - ty jo 3 roky? tak to jsme tu na to vsechny jeste velice dobre
(vtip) no nevim a nespali spolu tak dlouho protoze nechtela ona nebo on? ja bych zacala tim ![]()
,že tady je zakopaný pes. Počítej spíše s touhle frekvencí. Možná po rozhovoru máš šanci, moc ti to přeji. Já už jsem rozhodnuta pro milence. Máme vztahové problémy, po 1.1.jsem otevřela oči. Z důvodů finančních a pro to, že bude dobrým otcem dítěte, jinak by byl rozchod definitivní. 00.26