Manžel v občanském průkazu

25179
1.9.11 10:56

manžel v občanském průkazu

Ahoj holky, hledala jsem, ale podobné téma jsem zde nenašla. Nechala jsem si manžela napsat do občanky a on mě v domění, že to má nějaké výhody - myslela jsem, že můžu třeba vyzvednout dopis na poště … Ale zjistila jsem, že kromě toho, že tam mám jeho RČ, tak nic jiného … nebo to opravdu nějaké výhody má???
Děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
teresa20
1.9.11 10:57

Taky ho tam mám napsaného a jinou výhodu, kromě toho, že mám hned k dispozici jeho RC, jsem taky nenašla :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
16939
1.9.11 11:03

dělala jsem na poště,tak pár zkušeností.
Když máš manžela v OP můžeš dostat jeho důchod,když ho nosí doručovatelka…to se vás asi netýká,ale výhoda to je,když je jeden z manželů třeba v nemocnici atd. To samé platí o dopisu u doručovatelky(ne na přepážce),pokud není určen do vlastních rukou,je jen doporučeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16939
1.9.11 11:04

třeba si na něco ještě vzpomenu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
1.9.11 11:09

Na poště si musíte vyřídit průkaz zmocněnce a zmocnitele, ale na to ani nepotřebujete být manželé, já ho mám na šéfa :-)

Jinak mít po ruce jeho RČ není k zahození a mezi drobné výhody patří třeba to, že když se někde ubytováváme a chtějí obě občanky, stačí mi jedna s tím, že manžela tam mám napsaného zezadu :-) Ale jinak už fakt nevím, za šest let manželství jsem zatím jinou výhodu zápisu v občance neobjevila :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
1.9.11 11:09

tak to mě tedy přijde jako blbost, na vydání doporučeného dopisu byt od doručovatelky musí být kartička zmocněnce. nedávno jsme to řešili,manžel jezdí každý den z práce až večer,tak abych za něj mohla vyzvedávat poštu a mít ho zapsaného v občance rozhodně nestačí.musel jít na poštu a zřídit pro mě tu kartičku zmocněnce.a i když něco přinese doručovatelka domů,na občanku mi to nedá,jen na tu kartičku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
1.9.11 11:11

edit,to co psala eseta není pravda,už se mi mezi to vloudil další příspěvek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
1.9.11 11:13

Tak teda u nás, když něco doporučeného nesou domů, vydají to komukoliv, kdo jim otevře dveře, občanku nepotřebují žádnou. Pochopitelně ne věci do vlastních rukou, ale obyčejný doporučený dopis ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
1.9.11 11:15
ugluk píše:
Tak teda u nás, když něco doporučeného nesou domů, vydají to komukoliv, kdo jim otevře dveře, občanku nepotřebují žádnou. Pochopitelně ne věci do vlastních rukou, ale obyčejný doporučený dopis ano.

no tak to je tedy doručovatelky dobrá vůle,dělat to nesmí,mohla by z toho mít i průšvih :wink: spíš si zjednodušuje práci,aby nemusela vypisovat oznámení :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
1.9.11 11:19

Tak to ne, já jsem zase přesvědčená, že při odnosu domů to dělat může normálně (protože jinak je teda extra přísná), nesmí mi to vydat na přepážce. Jinak to tak funguje vude, kde jsem bydlela, i v práci. Četla jsem nějakou teorii, že když už si někoho pustím domů, tak mu důvěřuju natolik, že mu dovolím přebírat dopisy, zatímco na přepážce nemůžou poznat, zda jsem toho chlapa, co má stejnou adresu, zrovna nevyhodila z bytu :-D Zkusím někde pohledat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
1.9.11 11:22
eseta píše:
dělala jsem na poště,tak pár zkušeností.
Když máš manžela v OP můžeš dostat jeho důchod,když ho nosí doručovatelka…to se vás asi netýká,ale výhoda to je,když je jeden z manželů třeba v nemocnici atd. To samé platí o dopisu u doručovatelky(ne na přepážce),pokud není určen do vlastních rukou,je jen doporučeně.

tak naše doručovatelka to dá klidně sousedovi - občanku nikdy neukazujeme :cert: a to dává i ty do vlastních rukou - do vlastních sousedovic rukou :cert: :lol:

no nebudu se nervovat, už dlouho mě pošta nenaštvala..to bude tím, že tam teď nechodím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
1.9.11 11:22

tak já jsem přesvědčená o opaku :wink: zjistíme to jedině z nějakých poštovních směrnic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
1.9.11 11:25

No, zdroj sice pochybný, ale:
http://ratuska.blog.cz/…ruceny-dopis
„Doporučené dopisy jsou několika typů. Ty úplně obyčejné bez nápisů do vlastních rukou, ať už s dodejkou nebo bez ní, může doručovatelka vydat komukoliv v domácnosti a stačí jí k tomu jen podpis. Může ho také nechat na podpis sousedům. Pokud si ale vyzvedáváte obyčejný doporučený dopis přímo na poště u přepážky, je k tomu nutný uvedený adresát a občanka.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
1.9.11 11:27

Je pěkné vědět, že půlka baráku je vlastně součástí naší domácnosti :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
allowik
1.9.11 11:28

.