Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já ti nevím, nechci strašit, ale taky bych se jela na pozoru před nějakou „kolegyní“. Můj manžel byl taky tak zábrany do práce a sportu… A mě v životě nenapadli, že by byl nevěrný. A prásk, rok vedl paralelní život. Já neměla tušení a to jsem člověk se silnou intuicí ![]()
@Anonymní píše:
Dobry vecer, prosim anonym. Muz se vloni v lete rozhodl po 12 letech zmenit praci, v uplne jinem oboru nez delal a studoval, ze zacatku jsem byla rada, byl nadsenej, v mladem kolektivu, rozmluvil se, ale posledni pul rok je to hrozny, vse se ridi podle jeho prace, jezdi tam i na vikendy kdyz mame neco naplanovane, tak se to rusi a ja sedim doma. Pred vanoci jsme meli jet na adventni trhy s prespanim, nejelo se, kdyz jsem jela alespon do prahy s kamaradkou tak byl nastvanej. Dnes uz jsem bouchla a poslala ho do tmy, od vinendu jsme meli v planu ze si konecne po 12cti tydnech dame veceri venku, byli jsme dohodly na 6, ze se potkame. Cekam, cekam, a po pul hodine smska „promin delame jeste neco, nevim kdy prijedu“prijel asi v devet a ja hned vystartovala, rekla jsem mu ze mi to je lito a on se mi zacal smat, at z toho nedelam vedu a chovam se jak dospela ze to byla jen vecere, to me rozplakalo - a praskla jsem dverma…jsem fakt tak spatna??
Je ve firme nejstarsi a prijde mi ze mladi na nej hodne hazi svoje povinnosti a to mu lichoti na egu, jeste maji zakazano jezdit do prace mhd tak jezdi a ruzne je rozvazi
je treba alergickej kdyz si rozbalim v aute nanuka a ted v aute vsude obaly od susenek, plechovky a to je pry v poradku. Ja uz jsem tak vyzdimana, ze zvazuji, ze od muze odejdu, jsem na druhe koleji za praci
V klidu mu vysvětlit, že pokud to bude takto pokračovat, bude rozchod. Vy dva už ani vztah skoro nemáte.
@Kopretina96 píše:
Ahoj jsem na tom stejně jako ty akorát jsme s chlapem kratší čas..první část vztahu jsme trávili hodně času spolu bylo to fajn cítila jsem Se milovaná…teď jsem na xxxxxx te koleji za povinnostmi za práci, můj je v práci každý den v týdnu u víkendy…když přijede dřív jde s kamarády nebo se proste naskytne něco jiného než čas se mnou. Jsem z toho zoufalá když on pískne já si čas udelam ihned a zeusim vše co bylo domluvené jak abychom byli spolu. Chápu ze práce je důležitá ale citim se strasne k ničemu a na obtíž..chlap samozřejmě nechápe moje pocity a neustále se hádáme…
Podivej kopretino pro jedno kviti slunce nesviti ![]()
Asi ho bavi byt vic v praci, nez s tebou. Zamysli se nad tim, proc to tak je. Tady nejde o to, ze prace je dulezita. Jsou lidi, kteri ji pouzivaji jako unik pred otravnymi povinnostmi, lidmi atd. a tam bude zrejme patrit i tvuj chlap. ![]()
@Chytrak píše:
Podivej kopretino pro jedno kviti slunce nesviti
Asi ho bavi byt vic v praci, nez s tebou. Zamysli se nad tim, proc to tak je. Tady nejde o to, ze prace je dulezita. Jsou lidi, kteri ji pouzivaji jako unik pred otravnymi povinnostmi, lidmi atd. a tam bude zrejme patrit i tvuj chlap.
Ano, nekteri maji praci opravdu jako vymluvu.
@Chytrak Pro nej bohužel je důležitá splácí silene dluhu a musí…
Mám doma podobnou situaci. Navíc teď přez koronu mají mnohem více práce - někdy to vyjde i na 14-16 hodin denně (i na home officu), to vůbec není život. Ale teď nikdo výpověď nedá, že jo. Přijde mi, že to u manžela v práci hodně zneužívají a nějaký zákonník práce se může. Navyše já práci teď nemám a čekáme mimi, takže se to brzy ani nezmění.
Už 2 roky plánujeme změnu, ale furt nás drží peníze.
Co je to za firmu? Není to nějaké finanční poradenství, pojistky, prodejci typu Savemax nebo něco na ten způsob? Tam bych tomu věřila, že pod vlivem firemní politiky dokáže chlap totálně zblbnout a změnit se tak, že ho vlastní žena nepoznává… Měla jsem dva takové případy v okolí a bohužel se to změnilo k lepšímu až když z té nalejvárny mozků odešli, většinou proto, že ani po několika měsících se nedostavil ten slibovaný příliv peněz skoro bez práce.
Tvůj muž mi trochu připomíná jednu vedoucí v kanclu. ( Mám jich víc). U ní je práce na prvním místě úplně přede vším a hlavně před rodinou. V práci bývá od rána a klidně až do devíti večer. Někdy i o víkendech a říká, že bychom my taky mohli chodit i o víkendech. Všechny honí, že se to musí udělat hned a teď už bylo pozdě. Když jdeš o půl hodiny později po skončení pracovní doby, tak mrčí, že tam nejsi dýl.
Jak je teď ten koronavirus, tak děti dala babičce někam daleko odtud. Nebo děti mají horečku a ona, že se nedá nic dělat a že holt musí být v práci, děti tam nechá samotné a ony ji píší,,maminko, mně není dobře, mně je smutno¨ a ona, že se nedá nic dělat. O manželovi mluví tím způsobem, že jestli se s ní rozvede, tak mu to klidně podepíše. No nevidím do toho, možná ten workoholismus pramení někde v problémech v rodině. Ale těch dětí je mi fakt líto.
Chtělo by to vyzkoumat, kde pramení workoholismus tvého manžela. Jestli je to čistě jen posedlost prací, je těžké se toho zbavit. Jestli jsou to problémy doma, dá se s tím něco dělat…Jestli s ním jde o tom komunikovat, zkusila bych to v klidu bez emocí se zeptat, co se děje.