Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Yenyedno píše: Více
Vzhledem k věku si myslím, že má vyhlédnutou náhradu. Proto to kroucení očima.
Jen se ještě dostatečně nevyjádřil, aby vztah s tebou ukončila.
Ono to nemusí být nic fyzického, jen nějaké platonické zakoukání.
Asi už je pomalu čas se usadit a toto je hodně špatný základ pro posun o level výš, plánování rodiny a podobné věci.
@Anonymní píše: Více
Musíš pochopit, že zatímco ty jsi v 50ti letech na vrcholu sexuálních sil, u žen už sexualita ve 30letech klesá, stárnou rychleji. ![]()
Pořiď si 20tnici na sex a manželku měj na úklid ![]()
@Temná duše píše: Více
Tak tos mě pobavil, spíš je to přesně na opak ne
ženám možná klesá plodnost po 30, ale vlivem věku a zkušeností jsou právě sexuálně na vrcholu 30-50, no možná i dýl. Zatímco u mužů teda to ve 40 kolikrát už neni jak ve 20, ale zatim si nestěžuju
ono taky záleží jak ten chlap v 50 vypadá. já se držim ve svým věkovým levelu a spoko ![]()
@inzenyrka85 píše: Více
Tak jak vidíš, přesně naopak to není, spousta mužů si stěžuje na méně šukavé manželky. Ale ten poměr lze těžko říct a někdy je to okoukaností.
Ale to samé u mužů, navíc vy se nám okoukáte asi dřív (v průměru).
Ale i kdyby vaše sexualita byla na vrcholu v 50ti, tak už jste ošklivé a nikdo vás nechce. ![]()
Zatímco my třeba máme sexualitu už o něco nižší (nevím), ale pořád Clooney a Pitt vyhrávají mezi mladými ženami ankety o nejvíc sexy muže. Ne tak 50tnice u mladých mužů ![]()
Takže jedna věc je vrchol sexuálních sil a druhá je to, zda o vás někdo v tu dobu ještě stojí…
v průměru (vyjma starých dědků nad 80let, ale ti vás chtějí spíš na vaření)
@Temná duše ale prosim tě, jaký mají Madonna nebo ta kráska Štiková starší mladíky
ale vzhledem to asi nebude ![]()
Madonna by fakt nevyhrála missku mezi muži…
Viděl jsem její fotku bez namalování a hrůza ![]()
@Temná duše no hele i vy se musíte ve věku 40 50 udržovat, jinak to neni žádná hitparáda, fotříkové v tepklakach mě neberou, i kdyby se mu tam rýsovala kláda od rána do večera ![]()
@Temná duše píše: Více
no a myslíš že s ní ten její fakt spí? možná s tima virtuálníma brejlema.. ale spíš ho má na ozdobu do společnosti, zadarmo a z čisté lásky to asi nebude..
Pravděpodobně to začalo nějakými hádkami, po kterých neměla chuť s tebou aktuálně spát. Místo toho, abys vyřešil problémy, kvůli kterým hádky byly, jsi pravděpodobně pokračoval a vyčetl jí, že s tebou navíc už pár dní nespala. Tak to pokračovalo a tvé stížnosti na to, že s tebou spí málo, zcela oprávněně cítila jako nátlak. Z toho důvodu ses jí začal hnusit. Řekla ti to určitě několikrát, že po hádce s tebou spát nechce a taky to, že se jí sex zhnusil, když o tom pořád mluvíš (stěžuješ si), ale tys to stejně nepochopil a pokračuješ v tom a myslíš si, že když ji donutíš, tak je to v pořádku. Bude to jen horší. Na tom fakticky skončilo mé manželství. Do porodu denně, potom jsem byla na dítě sama, chlap přišel jen když si chtěl užít a chtěl vždy, když jsem měla 2 hodiny pauzu mezi dalším kojením (23h - 01h), nevyspalá, vyřízená, on celý den pryč, nebo na gauči. Začal mi vyhrožovat, že si na to najde někoho jiného. Pak „netlačil“, ale jeden den se snažil a hned večer už mi bylo špatně z toho, že zase bude otázka, jestli něco bude a když jsem řekla jednou ne, tak byl uražený, naštvaný a nastaly scény.
Ano, zhnusil ses jí svým přístupem. To, že s tebou nechce spát má nejspíš důvod ve tvém chování a tím, že si nárokuješ něco, co by mělo být oboustranně příjemné a ty z toho děláš její povinnost. Víš, ty její oči v sloup úplně chápu. Vy si myslíte, že máte právo na svůj sex x krát týdně a když není, je to problém. My máme ale taky nároky, které když nejste ochotni splnit, tak je to problém. Můj manžel třeba vydržel být v kuse 14 dní relativně v pohodě (on měl hodně jiných vad než jen tohle, je to cholerik a lidská s. ině), a na mě to po těch všech jeho výstupech bylo brzy, ale tak řekla jsem si ok, snaží se, tak to zkusíme, třeba bude brzy lépe. Tak proběhl sex, byla jsem spokojená, říkala jsem si, že když to takhle půjde dál, tak se vrátíme postupně k sexu několikrát týdně. A víš co? Proběhl sex, on si řekl, že to má v kapse a začal to od té chvíle zase vyžadovat denně a když jsem den na to odmítla, že jsem unavená, tak začal opět ten samý nátlak a vyhrožování. Od té doby jsme věděla, že jak je jeden jediným den (nebo pár hodin večer) jako milius, automaticky to očekává a když přijde ne, tak mě pozuráží a udělá scénu. Veškeré jeho chování se odvíjelo jen od sexu, ne od nějaké lásky ke mně nebo vztahu (který ve skutečnosti skončil).
Rada je stručná. Možná už je ale pozdě. Pokud přítelkyni miluješ, zkus si podvázat varlata a hlavně asi si udělat pořádek v hlavě a vydrž. A uvědom si, že jsi skutečně viníkem toho, že frekvence je nízká. Nic po ní nechtěj (ale doopravdy), ne že se jen budeš dva dny tvářit, že všechno ok, ona bude opětovat to, že jsi milý, ale ty dáš hned „nenápadně“ najevo, že teda když už je to mezi váma tak krásný, tak by mělo něco proběhnout.
Nech JI samotnou bez jakýchkoliv narážek, svádění, keců, aby na to dostala chuť. I kdybys měl čekat měsíc. Odpor, který jsi jí vybudoval je hodně psychicky náročný a já bych například to, co jsem roky zažívala s manželem (ačkoliv to bylo něco okolo 4 let) přirovnala k zneužívání, asi jak kdyby mě zneužíval nevlastní otec.
Je mi jasné, že názory zejména mužské části tady budou úplně proti mně a budou ti psát, že má určitě někoho jiného a že jsem na hlavu, když to přirovnávám ke zneužívání (to píšu o letech nátlaku), ale napíšu jen „nezažil jsi, tak nevíš a nesuď“.
@Lissima píše: Více
Jsem chlap a souhlasím. Ne, že by se mi to líbilo, že to tak máte, ale vím, že u žen se toto stává. Sexualitu máte ovlivněnou více vlivy než jen hormony. A ten nepříznivý kontext může tu vaši chuť opravdu zabít. Ne, že by muži nevnímali kontext, také nás to ovlivňuje (žena je protivná, na sex nemám ani pomyšlení), ale zjevně podstatně méně.
Bylo by fajn, kdyby si OBĚ pohlaví toto uvědomovala a chápala se. Muži by se měli naučit, že pro ženu je sexuální přitažlivost k mužům výsledkem všech střípků chování muže k ženě a ženy by zase měly chápat, že muži své hormony zase nedokážou tak lehce ovládat, jejich síla je opravdu enormní. Takže tolerance a pochopení na obou stranách a nevyčítat si to.
Sice dobrá rada, ale má několik zásadních problémů…
Je to mladá holka a kolem ní bude houf těch co by se jí rádi dostali do kalhotek.
V konkurenci asi zatím jen platonických zájemců co jí lichotí bude vždy tahat za kratší provaz. Ať udělá cokoliv - včetně toho co radíš, tak si to ona vysvětlí jako další zhoršení vztahu.
Dost možná už to není jen platonické a holka třeba zůstává jen proto, že nemá kde bydlet ![]()
Druhá věc jsou „náklady“.
Pro něj v této situaci a věku (jak jsem pochopil jsou bez závazků) bude daleko méně pracné sehnat náhradu, než velmi pracně obnovovat vztah s nejistým výsledkem.
V podstatě tomu klukovi radí, aby počkal až se holka vyřádí, sám si naordinuj celibát a když se spálí, tak se k tobě možná vrátí.
PS: Připomínám, že tomu co obnovil diskuzi je 26 a jeho partnerce 22.
26 a 22, jste velice mladí na to, aby sex velice klesal.
Od kdy to začlo klesat, postupně klesalo nebo docela rapidně?
Popisuje s že po hádce ona nemá chuť i několik dní po hádce, proč se hádate? Dříve jste se hádali také?
Oba pracujete? Změnilo se u ní něco v životě, co by mohlo ji více unavovat, nebo něco jiného? Jak fungujete celkem, domácnost, chodíte někam? Jak spolu travite čas?