Manželova máma chce k sobě přestěhovat mého syna

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1626
6.7.15 23:17
@strýček sally píše:
Má moc dlouhej řetěz, zkrátit :! Málo povinností, na zahradu zasadit brambory apod, motyku do ruky a na nákupy vozík RVHP a dlouhej seznam.

:mrgreen: Má ID na nohy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7571
6.7.15 23:41
@jarni píše:
cítím se děsně!! upřímně se bojím a mám paranoju, špatné spaní, blbí sny. bojím se, že čeká na příležitost mi syna ukradnout. bojím se, že se ráno vzbudím a nebude v postýlce. prostě mě z toho hrabe!!! bojím se, že jeden den mě hrábne a vylítnu tak, že to všechno pos..ru. jsem zoufalá, protože manžel je k tomuto problému hluchý

@jarni no, ale tak tady není moc co řešit a vymýšlet. Ta „paranoia“ o které píšeš, možná nebude až tak daleko od reality, která třeba brzo nastane, protože dle popisu tchýně bude slušný magor. Výše píšeš, že společné bydlení zabíjí vztahy a tos nevěděla dřív, než jste se sestěhovali?? :think: Ano, pokud bydlíš pod něčí střechou, tak musíš se přizpůsobovat jeho pravidlům, i když to jsou pravidla „blázna“. A nějaké hraní si na vybojování vlastního teritoria je ti dost k ničemu, protože dotyčný cvok nehraje podle pravidel a okamžitě tě při pokusu o vzpouru uzemní, že se můžeš odstěhovat. No od manžela asi nějakou extra podporu očekávat nemůžeš, protože on v chování své matky problém bohužel nevidí a vlastně ti to i naznačil v tom cos napsala, že ses přistěhovala do hotového, tak máš mlčet a šoupat nohama. Pokud se ti nepovede přesvědčit muže, že potřebujete bydlet sami, tak bude jen hůř, bohužel :? Jiné řešení těžko vymyslíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
7.7.15 14:25
@jarni píše:
cítím se děsně!! upřímně se bojím a mám paranoju, špatné spaní, blbí sny. bojím se, že čeká na příležitost mi syna ukradnout. bojím se, že se ráno vzbudím a nebude v postýlce. prostě mě z toho hrabe!!! bojím se, že jeden den mě hrábne a vylítnu tak, že to všechno pos..ru. jsem zoufalá, protože manžel je k tomuto problému hluchý

Koukam, ze nejsem jedina s temito paranoidnimi predstavami :lol: mam je taky :lol: Ale ty jsi matka a NIKDO ti nemůže prestehovat syna. Proste nikdo a fakt o tom vubec nediskutuj.Ale jak pisi holky a co napada i me je to postvavani syna proti tobe, az bude vetsi, coz jsou predne i me myslenky a proto ji dite nepujcuju :lol: Ony ty nase tchyne se asi fakt malo maminkovsky realizovaly a ted to chteji napravit.Ale maji smulu.My vime, ze tahle maminkovska sance je nase a jedina.Ta moje treba mymu diteti rikala, ze s nim odjede pryc, tak na ni nabehl manzel(na muj popud)a byl 2 mes klid a ted zase zkousela neco podobnyho. Proste mi prijde jak bez mozku, ale ja jsem matka a ja rozhoduju. A to stejne je u tebe.Ted jsem se jeste nedavno dozvěděla, ze me spolu se svou dcerou dost pomlouva u pribuznych z jejich strany, ale s tim se musi pocitat, kdyz ji nechci odevzdat dite do jeji pece, jak si ona představuje:lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
8.7.15 10:48

Než jsem otěhotněla, tak byla uplně jiná. neřešila nás, akorád jsme se pozdravili, občas prohodili slovo, kafe, nic víc. vše se změnilo s mým těhotenstvím a absolutně to nabralo jiný rozměr, když se syn narodil. stále říkala, že díky své době si své děti neužila dostatečně a že se těší, že se do nám narodí děťátko a vynahradí si to.
Dále chci napsat, že když mě byli dva roky, má matka mě společně s bratry odložila. se starším jsem skončila u babičky, mladší šel k adopci. Matce bylo 20 a táhne se to s ní celý život, otec alkoholik. svět je malý a tchýně má k tomuto příběhu inf. z první ruky od vesnických drben. několikrát mi naznačovala, že jablko nepadá daleko od stromu, že i adoptované dítě si nese geny od rodičů. když byl syn novorozený, několikrát se mnou řešila případy, kdy matky v afektu zabijí své děti. no a nakonec mi řekla, že je štastná, že svého syna miluji, protože čekala, že ho opustím jako má matka. jednou jsem v afetku řekla, že jejího syna opustím, protože mě štve a ona čekala, že syna nechám u nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
8.7.15 10:54

Žiju kvalitní, spořádaný život. mám maturitu, vždy slušnou práci, nejsem promiskuitní. ve svých 29 čekám s jedním mužem druhé dítě. byla jsem čtyři roky ve světě. tohle škatulkování mi ubližuje. zároveň si myslím, že toto je důvod její schízi, nebo je to prostě jen magor.
necítím se tu dobře a přemýšlím, jak to zařídit, aby jsme se odtěhovali. toto je velice vážná situace a mám pocit, jako by jsem byla nějaká cuchta, co přilezla s jednou igelitkou a teď chce vystěhovat někoho, kdo je tu celý život doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24232
8.7.15 11:07
@jarni píše:
její výpady mě nutí se obhajovat i vysvětlovat i když bych nemusela. prostě mě to šokuje a zaujmu obraanou pozici.

@jarni taky jsem to dělala (obhajovala svoje rozhodnutí, vysvětlovala), ale stejně to k ničemu nevedlo. Pak mě jedna psychoterapeutka vysvětlila, že proti takovým lidem nemám šanci, když se s nimi pustím do diskuze. Radila mi, že se mám naučit nevysvětlovat, nediskutovat, prostě řící „ne“ a otočit se a odejít (nejdříve skutečně, pak až se to naučím, tak obrazně). Jde mi to hodně pomalu ale už mi to trochu jde. A opravdu to má výsledek. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
8.7.15 11:08
@Zdenilda píše:
Koukam, ze nejsem jedina s temito paranoidnimi predstavami :lol: mam je taky :lol: Ale ty jsi matka a NIKDO ti nemůže prestehovat syna. Proste nikdo a fakt o tom vubec nediskutuj.Ale jak pisi holky a co napada i me je to postvavani syna proti tobe, az bude vetsi, coz jsou predne i me myslenky a proto ji dite nepujcuju :lol: Ony ty nase tchyne se asi fakt malo maminkovsky realizovaly a ted to chteji napravit.Ale maji smulu.My vime, ze tahle maminkovska sance je nase a jedina.Ta moje treba mymu diteti rikala, ze s nim odjede pryc, tak na ni nabehl manzel(na muj popud)a byl 2 mes klid a ted zase zkousela neco podobnyho. Proste mi prijde jak bez mozku, ale ja jsem matka a ja rozhoduju. A to stejne je u tebe.Ted jsem se jeste nedavno dozvěděla, ze me spolu se svou dcerou dost pomlouva u pribuznych z jejich strany, ale s tim se musi pocitat, kdyz ji nechci odevzdat dite do jeji pece, jak si ona představuje:lol:

taky nepůjčuju, bojím se, že to nakonec dopadne tak, že si budu k ní chodit půjčovat mé děti já. bohužel tohle stanovisko můj manžel nechápe a dost jsme se hádali a sám mě přesvědčoval, abych půjčila, že jsem zlá, když nepůjčím. navíc, když za ním jdu, aby pohlídal syna, že si někam zajedu, něco zařídím, tak mě řekne, že mám hlídání pořešit s babičkou, že ta se na to celá klepe. i když je ted klid, pořád mě nechápe. mám neskutečný strach, že až syn bude mít svůj názor a rozum nastanou situace, kdy bude chtít k ní, já to nedovolím, ona bude apelovat, abych jí ho dala, do toho se vloží manžel a budu sama proti všem. a pak co?? kolik je tvým dětem?
a máš pravdu, její strana rodiny mě má za pako a mě je to jedno, nepletou se do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
8.7.15 13:08

@jarni Mám 3letého prcka a s druhým jsem 29.tt.Já kdybych neudělala taky rázné kroky, tak u nás už to je tak, že já bych si chodila dítě půjčovat k ní. Mně teda nejvíc na ní vadí ta její sobeckost, nikdy nebere ohledy na potřeby dítěte, ale jen na svá vlastní přání, což mi hlava nebere. Podle jejího vlastního synovce je má tchyně ztělesněním blbosti, neschopnosti a zákeřnosti :nevim: Ale k věci:až bude mít syn vlastní názor a bude chtít za babi a ty nebudeš chtít, můžeš ho zkusit podlatit, třeba stylem:dnes nejdememe za babi, co kdyby jsme šli radši na zmrzku (nebo na hřiště apod, co má rád). Taky to tak dělám :oops:Dítě chce zážitky a ne sedět s babkou doma na zadku. a zážitky dodávají rodiče. Tím se teda já uklidňuji. :oops: Jinak to, že ona si neužila vlastních dětí nedává právo jí, aby ti brala tvé, tohle je totiž tvoje šance a my dvě nejsme blbý, abysme si ji nechaly vzít. Ty máš dobrý, že má vnoučata od dcery, takže se může babičkovsky realizovat tam. Jinak koukám, že jsme i věkově si dost blízko a náše tchýně jsou poměrně mladé ženy. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
8.7.15 13:47
@jarni píše: Žiju kvalitní, spořádaný život. mám maturitu, vždy slušnou práci, nejsem promiskuitní. ve svých 29 čekám s jedním mužem druhé dítě. byla jsem čtyři roky ve světě. tohle škatulkování mi ubližuje. zároveň si myslím, že toto je důvod její schízi, nebo je to prostě jen magor.
necítím se tu dobře a přemýšlím, jak to zařídit, aby jsme se odtěhovali. toto je velice vážná situace a mám pocit, jako by jsem byla nějaká cuchta, co přilezla s jednou igelitkou a teď chce vystěhovat někoho, kdo je tu celý život doma.

Já myslím, že máš hodně důvodů být na sebe pyšná za to co jsi všechno zvládla a určitě jsi fajn ženská.
Snad se najde řešení, které ti pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
8.7.15 13:55

@Zdenilda jsme na tom téměř stejně. Ale moje tchýně je ztělesnění dobroty a tak to vidí i její rodina. rozhodně jsem oproti tobě ve výhodě, že její dcera už děti má a tam se babka může vyřádit :-) jediné, že švagrová nasadila pravidla toho, jak má fungovat babička a já to nesdílím. ono totiž švagrová je stejnej magor jako bábi. obě si myslí, že dítě je věc celé rodiny a tudíž i péče, výchova. naneštěstí pro mě nemám oporu v manželovi, naopak si myslím, že podporuje ji.
bábi hrozně prohlašovala, že se těší, až Vašík bude chodit a bude k ní zdrhat. říkala to i jemu, asi aby si ho připravila, takže jsme omezili návštěvy na minimum. dokonce se vyhýbám společným prostorům, jako je chodba, zahrada, garáž.. a tvoji radu o podplácení si osvojím, není to násilné a je to skoro fér :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová