Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ja mam svedky rodice … ja v tom byla vedena do 18ti a pak frr pryc … ja te plne chapu … ale na jednu stranu bud rada ze se ditku nevenuje tak jak by jsi chtela, neb mu bude do hlavy tlouci tyhle veci a to urcite nechces.
ja s rodici mela rec .. a nastesti jsou normalni .. musi akceptovat to ze moje a muzovo prani je - nebavit se o bohu a o te vire … musi to respektovat. a respektuji. ani jednou se nezminil pred mim muzem .. jo semnou bokem .. ale ja vim o cem mluvi a znam to i kdyz tomu neverim … ale nemluvi semnou o tom vrat se a podobne , jen co si o tom myslim.
musis tchyni rict, ze si letacky , knizecky a podobne neprejes a ze nechces aby se o tom s tebou bavila … oni maji take pravidla ktere musi dodrzivat … ona si takhle bude psat hodiny jako sluzbu ze s tebou mluvi ..
hih ![]()
Tak z toho bych si vůbec nic nedělala,máme to v rodině a když se na to zavede řeč,tak mám vždycky protiargument,jakože když bude konec světa,tak budu mrtvá,tudíž mi to bude všechno jedno
,no a to je vždycky uzemní adaj pokoj,přiznám se,že já jsem držka a jinak je to hodná teta,naštestí zatím neměla potřebu něco tlouct do hlavy malý,ale to by ji Jirka asi ubezdušil ![]()
musíš se bránit argumentama a otázkama,třeba začne s tím Jehovou,tak se jí zeptej jestli ho už viděla a jak ti může dokázat,že existuje apod. a když ti na ně odpoví,vetšinou vyhýbavě,tak řekni svoji pravdu,prostě uzemnit,u nás to funguje a je klid ![]()
Zakladatelko - já jsem taky měla tchýni, která patřila ke Svědkům Jehovovým.
A je fakt, že hlídání mi taky někdy odmítla, protože chodila na jejich shromáždění a kázat mezi lidi…mrzelo mě to, ale nikdy jsem se nebála, jí malého svěřit..jedině by mu mohla říct, že existuje bůh, ale to snad říkají dětem i křesťané kteří chodí do kostela a vychovávají děti ke své víře..
Pokud Tě trápí, že Ti mluví o své víře, určitě bych jí taktně řekla, že respektuješ její vyznání a ona ať respektuje Tvé.
a hlavne uz ted musis upozornit ze si neprejes to aby o tomhle nekdy mluvili s tvym ditetem … bude mit hlavu jak balon … ty reknes to a oni neco jine .. a dostane knizku moje kniha biblickych pribehu - pro deti kreslena bible a to se bude cist a tak … tohle zatrhni vcas nez bude pozde.
za me jsou svedci strasne moc hodni a obetavi lide, a ano nebala bych se sverit tchyni dite, je to zenska jako kazda jina a je to rodina.
ale pravidla… jasny kazdej vi ze buh je nebo neni … tu jde o to aby nemotala ditku hlavu ze vanoce jsou spatny, tranzfuze je spatna, ze rodice namaji pravdu s tim ze slaveni narozenin je fajn a podobne … podrazeni vychovy
olis - otazka videla jsi jehovu .. odpoved bude jasny z bible … kdokoliv boha spatri umre, … dal - lidi stvoril k podobe sve .. vypada jako my … a tak dale .. oni maji odpovedi na vse . biblicke odpovedi a na to se moc rict neda.,
zakladatelko ale asi ma tvuj muz rodice jeste normalni - kdyby byli obr fanatici tak se s nim spravne nesmi bavit , je odpadlik tudiz nekdo koho nesmi ani pozdravit aby si uvedomil ze je stranou spolecnosti … a je fuk jestli to jsou rodice nebo ne.
ja mam take normalni rodice … ale vahal tatik jestli se ridit striktne necim a nebo srdcem … jsem jeho jedine dite … vyhrala jsem ja.
svatkaaa - má pravdu, odpadlíka by neměli ani pozdravit, natož se navštěvovat.
kometa32 píše:
a tim ze je odpadlik a bavi se s nim - tak se uz nesmi s nim bavit o vire - je mimo spolecnost, tudiz by do toho nemela tchyne zatahovat ani tebe.
Jehovisti jsou magori to asi lepsi nebude, dokud jim nedocvakne ze zmagorili.Stejne jako neslaveni narozenin, zadna transfuze apod.
. Asi bych nic nedelala, co muzes delat? lepsi nez aby zlanarili i Vas manzelem k teto sekte
.Trpelivost prinasi ovoce, urcite je ten fanatismus nekdy prejde
svatkaaa píše:kometa32 píše:a tim ze je odpadlik a bavi se s nim - tak se uz nesmi s nim bavit o vire - je mimo spolecnost, tudiz by do toho nemela tchyne zatahovat ani tebe.
No počkej, ale zakladatelka nebyla SJ, takže by s ní komunikovat mohla…
A zaplat panbu,ze manzel od tehle magoru odesel. A na pribuzny teda svagrovou se vykasli.Vy jste jedna rodina, nikoho nepotrebujete. Nez takovyhle magory, tak radsi nikoho
promin ![]()
Přesně jak ti tady radí ostatní, buď ráda a hlavně buď vděčná za to, že ti nechce prcka hlídat, když vidím, jak venku stojí matka s malou dcerkou a obě drží ty jejich ujeté sešitky, tak mám sto chutí té matce jednu napálit. Představ si, že ti hlídá malého a místo, aby si s ním hrála, tak s ním někde stojí…nechápu, že ti lidé nemají rozum. Být to moje tchýně, tak bych jí ty Jehovisty z hlavy pěkně rychle dostala. U mě by neměla šanci na argumenty proti mým námitkám
A myslím, že rychle by pochopila, že Jehovisti jsou jen vymývači mozků a snaží se z lidí jen tahat peníze, nic jiného.
A Demi, tak to je celkem síla. Chudák holčička ![]()
kometa32 píše:svatkaaa píše:No počkej, ale zakladatelka nebyla SJ, takže by s ní komunikovat mohla…kometa32 píše:a tim ze je odpadlik a bavi se s nim - tak se uz nesmi s nim bavit o vire - je mimo spolecnost, tudiz by do toho nemela tchyne zatahovat ani tebe.
to mohla, ale je manzelka syna co byl … oni to maji tak ze jsou jedno telo. a kdyz zakladatelka nejevi o viru zajem, nemela by tchyne „obtezovat“ i kdyz ona to mysli dobre, chce pro rodinu to nej aby vsichni zili vecne.
Demi píše:
Tak ten článek s informací o zaručeném očekávaném konci světa by na babku asi moc dojem neudělal, protože by argumentovala, že to byla úplně jiná sekta. A oni jsou taky jiná sekta. Mmch, velice špatně slyší na to, že jsou obyčejná sekta, raději o sobě říkají, že jsou rybáři lidí…![]()
. Proč se k tobě babka chová chladně a jiné děti ochotně hlídá, pomáhá jinde a pod.? To je přece jasné - oni si takhle navzájem pomáhají mezi sebou. Nečlenové jsou nečistí. Divím se, že se ještě nezřekli svého syna, když od „církve“ odešel - to je totiž taková normální praktika u nich. Bydlí nedaleko nás rodina, jejichž syn se oženil s jednou takovou a časem zcela přerušil do té doby bezproblémové rodinné vztahy. Zřekl se svých rodičů a zbytku rodiny, která je nečistá. Malá dcera, kterou sňatkem vyženil, je chudák… Paní (jeho matka) nám vyprávěla, že když u nich byla kdysi na víkend, a rozbila si holka koleno, půl dne se schovávala, aby ji nikdo nenašel. Paní jí chtěla vyčistit ránu a zašít kalhoty, ale holčička plakala, že by byla nečistá, kdyby se jí dotýkala…
ty vole tak to je na me moc, fakt hovada, magori, fanatici! podpalit jim to jejich sidlo ![]()