Manželova strana jehovisti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4634
16.6.11 15:47

calli pockej - oni netahaji z lidi penize … vubec, vse davaji zdarma a nic nechteji a nikdy nechteli .. dobrovolny dar je neco jineho. ten davat nemusis a nikdo ho nedava co si pamatuji ja z tohohle zivota …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4634
16.6.11 15:50

a pak sekta to take neni - je to uznane nabozenstvi jako kazde jine … to pro poradek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
16.6.11 15:52
svatkaaa píše:
a pak sekta to take neni - je to uznane nabozenstvi jako kazde jine … to pro poradek.

to se teda divim ze to proslo, a je to sekta to mi nikdo nevymluvi. Tak co maj proti transfuzim a slaveni narozenin? :zed:

btw. a co jsem slysela tak musi odevzdavat „desatky“ no ale to je asi vsude dobrovolno nedobrovolne---

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4634
16.6.11 15:56

ne, ne odevzdavat fakt nic nemusi .. neco jineho je .. kdyz si chteji postavit sal kralovstvi - ten barak kde se slizaji, tak ta spolecnost - reditelstvi jim prachy posle aby si postavili a oni to splaceji treba po 100,– mesicne, chteli barak splati ho .. ale nikdy ne celej, neb z tech 10,– co nekdo da to nejde, a o to vubec nejde jestli splati nebo ne, jde o to ze maji sal a vi se predem ze se to nikdy nezaplati a nikomu to nevadi.

transfuze - 9 z 10 doktoru si krev take dobrovolne nevezme, vedi asi proc. ja nejsem proti ni jako svedci, pro ne je krev svata a musi do zeme … ale kdyby se mi neco stalo a slo to lecit fakt bezkrevne chci bezkrevne, pokud to jinak nez z krvy nepujde jasne ze si ji vezmu prece neumru. oni umrou a radi …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2478
16.6.11 15:57

holky už sem nepište,všimla jsem si že zakladatelka nebyla dost opatrná a v dalším příspěvku nechtěně odhalila identitu.je tu před chvílí založený dotaz zda jde smazat diskuze,myslím že je to její dotaz.nemůžeme adminy upozornit ještě nějak my aby ji to smazaly?nedivím se že má ted obavy… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4634
16.6.11 15:59
Jamajka00 píše:
holky už sem nepište,všimla jsem si že zakladatelka nebyla dost opatrná a v dalším příspěvku nechtěně odhalila identitu.je tu před chvílí založený dotaz zda jde smazat diskuze,myslím že je to její dotaz.nemůžeme adminy upozornit ještě nějak my aby ji to smazaly?nedivím se že má ted obavy… :-(

staci kdyz si zakladatelka smaze sve prispevky nebo spise ten odhaleny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
16.6.11 15:59

tak napiste Tereze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
16.6.11 16:00

To že neslaví svátek, bych pochopila, tam vlastně oslavuješ svoje jméno, a ne boha :-) Ale proč bych si nemohla připomenout den, kdy jsem se narodila? :nevim:

A Svatkooo- jestli jsem to dobře pochopila, tak SJ transfůzi můžou přijmout, je to jen o svědomí, néé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2478
16.6.11 16:01
Monjie píše:
tak napiste Tereze

už jsem ji psala,ikdyž debatit by se mohlo po smazání zakladatelčiných příspěvků dál to je jasné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
16.6.11 16:01
svatkaaa píše:
olis - otazka videla jsi jehovu .. odpoved bude jasny z bible … kdokoliv boha spatri umre, … dal - lidi stvoril k podobe sve .. vypada jako my … a tak dale .. oni maji odpovedi na vse . biblicke odpovedi a na to se moc rict neda.,

Tak tak, taky bych se do diskuze nepouštěla. To by mohlo být sakra na dlouho… :roll:

Jednoznačně říct, že Bůh do tvého života nepatří a že nechceš vést tyto řeči. Že respektuješ její světonázor a chceš, aby ona respektovala tvůj! A v žádném případě aby neovlivňovala dítko (nebavila se s ním na toto téma), že si to nepřeješ.

I když jsi zakladatelko cíťa, tak na tomto snad nic není. Prostě jí to slušně sdělit a pevně si trvat na svém. :nevim: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4634
16.6.11 16:03
kometa32 píše:
To že neslaví svátek, bych pochopila, tam vlastně oslavuješ svoje jméno, a ne boha :-) Ale proč bych si nemohla připomenout den, kdy jsem se narodila? :nevim:A Svatkooo- jestli jsem to dobře pochopila, tak SJ transfůzi můžou přijmout, je to jen o svědomí, néé?

nesmi prijmout … jestli prijmou budou vylouceni, nosi u sebe i karticku kde je psane a notarsky potvrzene ze krev v zadnem pripade.
narozeniny? proc slavit dalsi rok blizis se k smrti :) ne tak to neni delam si srandu .. v bibli se nepise nic o slaveni narozenin, ale jen o slaveni jezisovi smrti - obetoval svuj dokonalej zivot za nas … asi tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2478
16.6.11 16:03

už je to ok :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2478
16.6.11 16:04

jinak já si pamatuju jednoho kluka co byl u jehovistů a na klasickém pohřbu na hřbitově plival po hrobech a nadával v kostele na boha a kde si cosi ,nakonec ho museli vyvést.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4634
16.6.11 16:06
Jamajka00 píše:
jinak já si pamatuju jednoho kluka co byl u jehovistů a na klasickém pohřbu na hřbitově plival po hrobech a nadával v kostele na boha a kde si cosi ,nakonec ho museli vyvést.

to asi nebyl svedek, nebo fakt spratek .. v kostele nemel co delat, ma mit uctu k mrvtym - fakt to jsou desne slusni lidi, ja slusnejsi neznam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2478
16.6.11 16:08
svatkaaa píše:
Jamajka00 píše:
to asi nebyl svedek, nebo fakt spratek .. v kostele nemel co delat, ma mit uctu k mrvtym - fakt to jsou desne slusni lidi, ja slusnejsi neznam.

opravdu byl u jehovistů jako jeho rodiče,byli to nějací naši vzdálenější příbuzní.....pochovávali jsme tenkrát babičku.....ale ten kluk byl celkově divný,nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová