Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@0___Lenka___0 Děkuji moc za krásný komentář.
@Martina712 Přesně jako u nás… dokonce když jsem tenkrát přišla s tím výcvikáčem a lekcemi jak pracoval se psem, žádné se nikdy neúčastnil to je třeba další věc která mě mrzela… všichni co znali čubu když byla malá a znají jí ted řeknou ty jo dobrá práce, už neničí neskáče na lidi na procházce je fakt 99% a mě to stálo spoustu nervů, kolikrát jsem na procházce i brečela když jsem s ní nemohla pohnout… ale mám pocit že tohle manžel nevidí.
Protože ho nezajímá ten pes, v zásadě je mu volný, jemu vadí to, že psa máš radši než jeho a na těch věcech co pes provádí se to ukazuje. Tvůj manžel to vnímá tak, že pes je důkazem toho, že manžela nemáš dostatečně ráda ![]()
Z jeho pohledu se nezměnilo vůbec nic k lepšímu. Když chceš uspokojit manžela, musíš ho přesvědčit, že ho máš radši než psa. Až tomu uvěří a budeš mu vždy dávat přednost před psem, tak mu ten pes přestane vadit.
@salubriter píše:
Ty jsi úplně mimo, i ten pes po špatné výchově ví, že tohle nemůže. Nemůžeš se tvářit, že pes je svatý. Chováš se vůči němu neuvěřitelně…A Tvůj manžel, ten Tě musí hodně milovat,když ani po tom ultimátu neodešel.
Myslím, že jsi hodně nezralá. Ale snad se na dalším psovi vyzraješ, než budeš mít děti. I když s tím přístupem, že pes za nic nemůže …
To je tedy pěkný nesmysl, pokud dám ultimátum, tak ho splním. Ale v první řadě: v partnerském vztahu dávat nějaká ultimáta??? Co to jako je?
![]()
Mně spíš přijde, že pán využil záležitosti s kočkou k manipulaci, aby ženu donutil dát fenu pryč. A když jí dal na výběr a jeho žena si vybrala fenu, tak je nesnesitelný, protože se nerozhodla tak, jak on chtěl. Ukázala se jeho skutečná povaha.
@Regina Hero - naprosto souhlasím
@salubriter Ale vždyť vařím, uklízím, vymýšlím společné akce zvu ho na rande, když něco chce koupit na motorku nemám s tím problém. Zahnula bych do toho i sex, ale on není moc náruživý takže ho s tím moc neobtěžuji, nemám uplně pocit že bych přišla domu a věnovala se jen psům, ale je pravda že když naplánuji výlet směřuji to tak abych je mohla vzít sebou (hrady, zříceniny apod.) poslední dobou mi vyčetl kamarádky cca 1 týdně za mnou přijede jedna na kafe a je u mě tak dvě hodinky a on sedí třeba u PC nebo je někde na motorce…
Hele deti nemate, tak proc to drzet za kazdou cenu ? To se nekdy stane, ze si lidi prestanou rozumet.
@Freesia Já jsem se ho ptala asi po týdnu proč neodešel a on mi řekl že chtěl jet k rodičům a když zjistil že tam jsou i prarodiče rozmyslel si to protože by nesnesl to ponížení.
Já bych z hecu na takové ultimátum také řekla, že radši psa
.
No, mi to nedá a asi pujdu proti většině,ale nesnáším,když si někdo pořídí zvířata a pak se jich zbavuje. Udělala si dobre, snažíš se,aby se ta fena zklidnila,uvědomuješ si chybu ve výchově…a tvůj manžel se chová jak děcko. Buď já nebo pes? Co to je? A až budete mít děti a ty budou zlobit,tak ti da taky na výběr? Pak nemají být ty útulky přeplněné,když se každý chová jak dítě. Chci psa jako hračku a pak už zase nechci,tak ho soupnu do útulku… tak bych mu to řekla, měl by se chovat zodpovedne. Podle mého ses zachovala správně…aby se s tebou rozešel kvůli psa,to je fakt detinske… taky máme problémoveho psa,kterého se nezbavujeme … a to máme i dítě. Držím palce,ale já bych si stala za svým
@Anonymní píše:
@Freesia Já jsem se ho ptala asi po týdnu proč neodešel a on mi řekl že chtěl jet k rodičům a když zjistil že tam jsou i prarodiče rozmyslel si to protože by nesnesl to ponížení.
No to je mi hrdina. ![]()
Mám velmi dobrou kamarádku, zvířata miluje, má doma 2 feny velkého plemene a spoustu (ale opravdu spoustu) koček (má chovnou stanici) a říká přesně to, co ty - zvířata se o sebe sama nepostarají. Má muže, dvě děti a šťastné manželství už 20 let. Takže to jde, ale rozhodně ne s mužem manipulátorem a vyděračem.
@Freesia píše:
To je tedy pěkný nesmysl, pokud dám ultimátum, tak ho splním. Ale v první řadě: v partnerském vztahu dávat nějaká ultimáta??? Co to jako je?![]()
![]()
Mně spíš přijde, že pán využil záležitosti s kočkou k manipulaci, aby ženu donutil dát fenu pryč. A když jí dal na výběr a jeho žena si vybrala fenu, tak je nesnesitelný, protože se nerozhodla tak, jak on chtěl. Ukázala se jeho skutečná povaha.@Regina Hero - naprosto souhlasím
souhlasím, dávat ultimátum je blbost, nesplnit ho ještě větší, taky to o manželovi dost říká ![]()
souhlasím taky s tou manipulací, je to jak píšeš
a jeho skutečná povaha - uvědom si, že ten chlap je do ní zamilovaný a je na ní závislý, nedokáže si představit život bez ní (ano, taky je jako dítě), proto je na ni teď tak hnusný, chce ji vlastnit a ona mu uniká, má strach, že o ni přijde a ten pes a její chování k němu je živoucím důkazem toho, že jeho nemá dostatečně ráda…
ten chlap trpí, je v situaci kterou nedokáže zvládnout a je přesvědčený, že za to může ona, že ona ho trápí, proto je na ni hnusný…
a ano, oba dva jsou nezralý ![]()
@salubriter píše:
souhlasím, dávat ultimátum je blbost, nesplnit ho ještě větší, taky to o manželovi dost říká
souhlasím taky s tou manipulací, je to jak píšeša jeho skutečná povaha - uvědom si, že ten chlap je do ní zamilovaný a je na ní závislý, nedokáže si představit život bez ní (ano, taky je jako dítě), proto je na ni teď tak hnusný, chce ji vlastnit a ona mu uniká, má strach, že o ni přijde a ten pes a její chování k němu je živoucím důkazem toho, že jeho nemá dostatečně ráda …
ten chlap trpí, je v situaci kterou nedokáže zvládnout a je přesvědčený, že za to může ona, že ona ho trápí, proto je na ni hnusný …
S tím souhlasím, ale to není problém/vina zakladatelky, ani fenky ale je to problém pouze jejího muže. A navíc, tohle už není láska a snaha o partnerský vztah, ale jen touha ovládat a vlastnit.
@Viky211 Mě kamarádka se kterou jsem v tu chvilku zeptala ,,za co se budeš víc nenávidět, za to že ten vztah krachne a nebo za to za to že dáš toho psa pryč,, a já jsem v tu chvíli věděla, at už to třeba spoustu lidí včetně mého muže vidí jako hrozně sobecké, ale já ani nemohla jinak.
@Freesia Děkuji za reakci… přijde mi že se od té doby v tom jenom patlám a nevím co s tím.
@Freesia píše:
S tím souhlasím, ale to není problém/vina zakladatelky, ani fenky ale je to problém pouze jejího muže. A navíc, tohle už není láska a snaha o partnerský vztah, ale jen touha ovládat a vlastnit.
myslím, že si jeden druhého zaslouží ![]()
@salubriter @Freesia Když mi řekl že už se mnou nechce být že to nezvládá, vzala jsem to a pak jsem se dozvěděla od kamarádky že jí píše něco ve smyslu že se se mnou chce rozejít abych věděla o co vlastně přicházím… Uznávám že jsem nezralá a dostala jsem se do toho sama a chci znát svoje chyby abych to mohla v dalším vztahu napravit. Navíc manžel je opravdu velký introvert nemluví nejlépe je mu u PC a tam asi vznikl další náš problém když jsem přijela domu z práce on byl na PC a nechtělo se mu ven se psema šla jsem sama nebo se sousedkou protože jsem si myslela že to tak je lepší když on nechce a pak mi to vyčítal, ale ne v tu chvíli asi až za dva měsíce že si ho nevšímám a raději chodím se sousedkou venčit…
Ono je to taky trochu tím, že v dnešní době se povýšily zvířata na úroveň dětí. Je to patrné z těch otázek typu, „a pokud budou problémy s dětmi, taky je dáte pryč?“Znám dost paniček, které mají děti a vnoučata, ale psi/kočky jsou na prvním místě. Psům kupují drahé oblečky, šunky, a jiné dobroty, chodí s nimi do drahých salonů, ale samy chodí jako když prolítly roštím pozpátku. Některé páry si raději pořídí psa, než děti. Divná doba. Pokud zjistím, že pes je nezvladatelný a problémový, i přes veškerou snahu, pak ho je lépe dát do dobrých rukou/nevím proč všichni hned píší o útulku/, někomu, kdo se o něj dovede lépe postarat, kdo má třeba barák a zahradu, a má na něj čas.
@Lucie_Sx Děkuji moc za reakci… asi tam jednou prostor pro děti bude, ale dejme tomu tak 10 let
@salubriter Uplně nesouhlasím, ale děkuji za reakci.
@Jana525 Prvního psa navrhnul manžel vybral i chovnou stanici, pak jsme se nastěhovali do bytu se zahradou a chovatelce se narodil druhý vrh, jeli jsme se podívat na štěnda a já byla ta které se jako první zalíbila čuba. Takže druhého psa jsem navrhla já.