Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lukresia píše:
@hanka.br. ale to popisuješ pracovní věci, nám když přijde SMS od nějakého kamaráda/ky klidně ji druhému otevřeme, pokud jsme zrovna tomu mobilu dřív, na tom nevidím nic zlého, nemáme žádné tajnosti a v SMS si nepíšeme nic, co by ten druhý nemohl vidět
Osobními věcmi druhých lidí ve svém mailu popisuji pracovní věci? To tedy nechápu. Když přijde manželovi rukou psaný dopis od odesílatele, kterého neznáš - otevřeš ho? Prosím o upřímnou odpověď.
@neumisa píše:
já nezatracuji opačný model, jen mi vadí, že jsem automaticky zařazená do skupiny „má tajnosti“ jen proto, že v naší domácnosti respektujeme soukromí svého protějšku
@hanka.br. ano otevřu, stejně tak i on a ani jednomu z nás to nevadí
@Althya to, ze jsi mu sla na FB neodsuzuji, je to prirozena zvedavost, zvlast, 'kdyz se ta moznost nahlednoit primo nabizela. Jako skutecny problem vidim konverzaci, kterou jsi tam nasla. To by mi vadilo hodne.
Příspěvek upraven 09.07.14 v 11:43
Holky, já bych to nechala ať si to každý dělá dle toho jak přijde normální jemu ne
![]()
mohl udělat spoustu věcí, ale neudělal - asi ti věřil. A končím, protože to zjevně nemá cenu. Jsi přesvědčena o své jediné pravdě, soukromí někoho, kdo je daleko a nemůže se bránit, ti nic neříká. Už včera jsem ti psala, že zbytečně jitříš své rány. Tak se trap, vymýšlej dál ospravedlnění pro svou zvědavost a buď pak velmi překvapená, že se ti tvá polovička zjančí a ppostaví se na zadní. A on se postaví, tenhle boj nevyhraješ. On bude mít minimálně stejný pocit zklamání jako ty. Jen s tím rozdílem, že nebude mít čas se na to připravit a o to nepředvídatelnější může být jeho reakce.
@Althya píše:
A hlavne, kdyz mu predlozim vytistenou a podtrhanou konverzaci, coz absolutne nebude cekat, tak bude mit co delat, aby mi vse vysvetlil a ne resit, ze jsem mu vlezla na FB, ktery si prece mohl odhlasit…
tak to je moc ne? kontrolováním pošty ze sebe děláš jeho „matku“ a z něho zlobivé „dítě“ a taky podle toho vaše komunikace bude vypadat…
vytištěnou a potrženou konverzací ze sebe uděláš fízla a z něho „vězně“ - to ti taky moc nepomůže a až si na ten výslech vzpomenš za dva roky až vychladnou emoce, tak ti bude trapně…
@neumisa píše:
Já jsem asi opravdu z jiné planety… dopisy třídím na hromádky a každý si otvírá svoje, vyžehlené prádlo dávám na hromádky a uklízí si každý sám, maily a sms si navzájem nečteme, spodní prádlo si nosíme každý svoje a i na záchod chodíme každý sám. A přesto nám to funguje. Nějak nemám potřebu vědět o každém prdu svédrahépolovičky. A naopak.
@jaaaaaana píše:
@neumisa to je fakt, lepsi bejt pak postavena pred notovou vec a zirat
když budu postavena před hotovou věc, budu řešit hotovou věc, ale nebudu se několik týdnů plácat v bláznivých představách založených na několika málo řádcích. To mi přijde neúčelné a zbytečné.
@Maria37 píše:
tak to je moc ne? kontrolováním pošty ze sebe děláš jeho „matku“ a z něho zlobivé „dítě“ a taky podle toho vaše komunikace bude vypadat…
vytištěnou a potrženou konverzací ze sebe uděláš fízla a z něho „vězně“ - to ti taky moc nepomůže a až si na ten výslech vzpomenš za dva roky až vychladnou emoce, tak ti bude trapně…
Tohle je fakt moc… narušuje soukromí a ještě si to tiskne. Takhle mi to na stůl hodit přítel, tak jede jak namydlenej blesk. Ale jako hezký ponížení a dělání blbce ze svého partnera, snižuješ se na jeho úrověn (pokud podvedl).
@terinka4444 píše:
Prádlo uklidím já, nedělám hromádky, na dovolenou balím já, nedělám hromádky, kartáček máme každý svůj, pastu společnou, spodní prádlo máme taky svoje, oblečení si vzájemně nenosíme, můj manžel nesnáší, když jí chleba a já přijdua chci kousnout, takže jídlo mu nejím, na záchod chodíme každý sám a doma před sebou neprdím, takže o každém prdu nevíme. Třeba tuhle se mi rozbil telefon, tak šel do opravny, dala jsem si SIMku k manželovi, má duální a to byla paráda, nemusela jsem furt řešit, kde mám telefon, kde mi leží, abych slyšela, kdyby někdo volal, telefony zvedl manžel, co šlo vyřídil, jinak řekl předám a předal. V podstatě bych svůj telefon ani nepotřebovala, kdyby na něm manžel netrval, když někam jedu, abychom byli ve spojení. A teď tak přemýšlím o poště. V podstatě nám chodí jen složenky, výpisy z účtů, firemní korespondence, nabídky…jediný, kdo píše dopisy je jeho maminka a ta to vždy adresuje oboum, a mně chodí hadry, co nakoupím přes internet. Nic, co bych musel atřídit na hromádku
tak to jsi napsala pěkně ![]()
@lukresia Na to, co jsem ti psala nemáš co říct? Fakt by mě to zajímalo… ![]()
@neumisa píše:
já nezatracuji opačný model, jen mi vadí, že jsem automaticky zařazená do skupiny „má tajnosti“ jen proto, že v naší domácnosti respektujeme soukromí svého protějšku
@radkka píše:
Vidíš a já si třeba s dobrými přáteli píšu osobní věci a opravdu nestojím o to, aby to četl někdo jiný. Je to adresováno konkrétní osobně a ta druhá NEMÁ právo do toho čučet.Příspěvek upraven 09.07.14 v 11:29
my si takto osobní věci nepíšeme, pokud mě kamarádka upozorní, že nechce aby to četl manžel, přečíst to samozřejmě nedám, ale ještě se mi to nestalo, pokud byl nějaký problém, nakonec se to stejně řešilo i s mužem