Máte doma notebook?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
56275
13.1.21 21:11

@aquarian familylink je samozrejmosti :mrgreen:
Ono mas fuk, jestli skubes z ruky, blokujes nebo vypinas wifinu. Nasledujici vztekly tyjatr je stejny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
13.1.21 22:41

@Moise Ale aspoň tam není fyzický konflikt. Když dítě zkouší, co vydržím, tak už jsem asi dvakrát prostě zablokovala ze svého mobilu, a bylo po srandě. Jinak toho nechá, ale vzteká se taky. Normálně to není tak zlý, ale jak furt hnijeme doma, tak je to blbý. S mužem do odpoledne pracujeme, za tmy už nikdo včetně ní nemá chuť jít ven, a tak neví co by…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
14.1.21 00:46
@Pears206 píše:
@Tamtama Naše děti chodí samy od první třídy i přes světelné přechody, mobil mají, i skoro šestiletá, která půjde do školy v září. Už umí jít sama k babičce přes blok. To ale neznamená, že k němu mají neomezený přístup. Mobily mají převážnou část dne zabavené. Kromě toho máme PC, dva ntb a tablet.

Mobil nebo tablet ale není nutné zlo ani pro děti se speciálními potřebami. Ve spec. školce mají tablety s licencovanymi programy, peníze na to získali v rámci podpůrných opatření pro některé děti, takové programy ale na obchod play nestahnes. Jsou specificky zaměřené, k rozvoji obrázkové slovní zásoby u alternativní komunikace, vysvětlení různých situací pro děti s PAS nebo programy na cvičení s očima suplující přístroj CAM pro děti se zrakovým vadami, ten přístroj většina dětí doma nemá. Viděla jsem i licencované programy pro nácvik logopedie. Střídá se několikrát týdně celá třída nebo aspoň děti s podobnými obtížemi, každé dítě pár minut. Stejně tak ve škole, kde teď jsem, má něco podobného integrované dítě s PAS a těží z toho celá třída.

Vždy je to o tom, jak s tím dospělí naloží. Dnešní generace s tím vyrůstá a považuje to za běžné spotřební zboží. Šestiletá a tříletá si klidně budou celé dopoledne hrát, mobil na stole a ani si nevzpomenou, protože to pro ně nikdy nebylo žádné zakázané ovoce.
My jsme taky milovali Maria, tetris, Tamagoči, dnešní děti to tam mají formou podobných her taky. A mají spoustu dalších věcí digitalizovanych.
Moje starší holky třeba milují hudbu, málokdy na tom dělají neco jiného, hry je nebaví.

Da se nejak dostat k tomu programu na logopedii? Diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
14.1.21 01:09
@Anonymní píše:
Jsme 4členná domácnost, děti na 1.stupni ZŠ. Máme jeden stolní počítač, děti na PC moc nepouštíme. Chci znát názor, zda je třeba více počítačů než jeden nebo by bylo dobré mít třeba notebooky? Pc u nás využívá především manžel na občasné hraní her a já na úpravu fotek…
Uvažuji, zda není investice do notebooku kravina.

Tak třeba je to, ci potřebujete. Jestli vám pc stačí, tak proč pořizovat další. Jestli ne, tak je jasný, že by se další hodil. My máme iMac, ale jen kvůli nějakým programům, které by notebook neutáhl. Jinak máme ještě každy svůj notebook. Za mě je notebook lepší, lze všude vzít, je to praktičtější. U nás je nevyhnutelné mít každý svůj, jinak by za mě stačil jeden přístroj do rodiny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
14.1.21 07:37
@Moise píše:
@Tamtama je potreba ho upozornovat dopredu. Jit za nim a rict - za 10 minut koncime. Za 5, za 1. Ale nekdy jako kdybych mlcela. Prijdu s tim, ze za minutu konci a vidim, jak rozehrava novou hru :cert: No a vztek. :cert:

To samozřejmě dělám u všech činností

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44170
14.1.21 09:01
@Lucie_Sx píše:
Da se nejak dostat k tomu programu na logopedii? Diky.

Tak to jsem nezjistovala. Vím ale o programu pro děti se zrakovým postižením, kde si mohou koupit licenci i rodiče za 1000Kc na rok. Cvičení je možné provádět 7 minut, potom se program na nekolik hodin vypne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
9.3.21 22:34

Máme prvňáka a tak to taky řeším, máme pouze stolní počítač a tam dceru ruší další dvě malé děti. Bohužel ikdyž bych jí koupila notebook tak je to k ničemu, protože v jejím pokoji je wifi slabá. Takže to děláme tak, že když je online výuka, tak jdu s mladšími dětmi pryč. Dcera nemá ani tablet, ani mobil a ani hodně dlouho mít nebude. Jsem kategoricky proti tomu. Myslím, že je naprostej nesmysl, aby dítě v první třídě mělo svůj mobil nebo tablet. V tomhle věku si dítě má malovat, prohlížet knihy nebo si hrát a ne dělat nějaký hovna na těch nesmyslech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák