Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Syn měl jenom základ (2. třída) a prostě měli webky a mikrofony. Nic dalšího. Dost dětí to mělo na telefonu a spíš byl problém kvalita zvuku, sekalo se to a nebylo rozumět. Ale obsluha se dala zvládnout samostatně, byl to ten stejný odkaz vždy. Syn zvládl i sám.
@vokishka píše:
Proc to maji někteří tak blbe? Ja myslela, ze je system stejny. Otevřu si kalendář a vidim hodiny i s tlačítkem pripojit.
Prvni stupen ma nastaveny pristup pres odkazy, druhy stupen ma sve prihlaseni. Jak vedeni rozhodlo, tak to je 🙈. Ma to tak vice skol.
@Zumpa píše:
Protože to neumí - školy na vyškolení zaměstnanců (alespoň ICT koordinátorů) nemají peníze a najímat si profesionály nechtějí - a proč? Zeptej se vedení škol a jejich zřizovatelů.
U nas mel byt profik, ale dostal covid. Jak jinak ted
. Tak bylo skoleni bez nej.
@kacz píše:
U třeťáků sedí rodiče??
Já jsem u druháka neseděla, protože jsem v té době pracovala. Fakt jsem neměla čas. Pokud dítě něco nezvládne, má to učitel vysvětlit nebo dát jiný úkol a ne to házet na rodiče…
Mám tretaka s adhd a musím u něj sedět, jak se zvednu, už běží jinam.. A nejsem zdaleka jediná ze třídy..
@_.Emilyyy píše:
Tak ja si myslim, ze behem distancni vyuku zas tak It schopnosti nejsou treba..
Tak maximalne musi umet zapnout pc, a umet udelat prezentace, coz si myslim, ze je hodne zvladnutelne
tak třeba třetí třída, což jsou ještě mrňata, musí umět přihlásit se do mailu, pokud jedou přes team, pak do google clasroom, v tom mají jednotlivé předměty a úkoly, musí umět najít zadaný úkol, vytisknout, vypracovat, naskenovat zpět do počítače, v prohlížeči obrázků správně natočit, aby se vkládal rovně, pak přes google clasroom odevzdávat. Zároveň se musí umět přihlásit do školního systému, do edupage, tam mají online testy, dále třídní knihu, ve které jsou denní rozvrhy společně s přihlašováním do zoomu, musí umět hlídat, kdy má jakou hodinu a s kým a k tomu se správně přihlásit, nemají jen jednu učitelku, mají 4 různé učitele, každý má svůj odkaz na svůj zoom. Do toho ještě se jim ten zoom po 40 minutách vypíná, takže se musí většinou znovu přihlašovat. První týden jsme z toho měli hlavu jak pátrací balón i my rodiče, natož ty dětičky.
@Tamtama píše:
Mám tretaka s adhd a musím u něj sedět, jak se zvednu, už běží jinam.. A nejsem zdaleka jediná ze třídy..
klid, u nás u třeťáků taky sedíme, ne jakože přímo vedle ní, ale prostě jsem na zavolání na dosah doma. A jsme tak všichni ze třídy, děti nejsou samotné doma. A to nemají ADHD.
@Zumpa píše:
@SAJ Proč nepoužíváte Office, který mají v A1 plánu školy zdarma? Jak pro pedagogické pracovníky, tak pro žáky.
to je osekaná verze jak blázen
Jen na upřesnění… PC na výuku samozřejmě k dispozici mají, ale to je vše. Myslela jsem, že je nenecháváme hrát hry apod… jsou v tomto v cca 9letech trochu pozadu.
Na notebook jsem se ptala, jestli to není zbytečné, když je pro případné potřeby k dispozici jeden počítač. Kdysi nám jeden ajtak řekl, že notebook nemá smysl, že jsou to krámy, že je lepší stolní PC…
Kolik stojí nějaký slušný notebook…na prohlížení a úpravu fotek, případně sledování filmů. A samozřejmě základní věci… kolik je třeba počítat…aby to nebyl nějaký krám…
@kacz píše:
Jj, herní počítač je určitě potřebaJinak máme kluka 8 let, soukromý počítač doma máme 1, pak 2 tablety. Syn na počítači kromě distanční výuky žádný čas netráví, má jiné zájmy a aktivity. Před půl rokem dostal chytrý telefon a ten tu jen leží na poličce a nikdo si ho ani nevšimne.
Máš ještě malé dítě
To moje už fakt 8 let nemá
A na herním počítači se nehrají jen hry
Výkonově je jinde než klasické PC a lze na něm dobře dělat i např. grafiku a 3D modelování. A o záliby svého syna strach nemám
, navíc není žádný pecivál - dělá závodně atletiku ![]()
U nás děti dostaly notebooky teď na podzim na začátku distanční výuky právě kvůli škole, bez nich by to už nebylo jak organizovat a na učení to mají neskonale lepší než dřív. Na jaře jsme to řešili přes jeden společný PC (který využívám já a děti ho využívaly podle potřeby, manžel má svůj notebook) + chytré mobily dětí. Nebylo to úplně ono, ale dalo se to zvládnout, protože ve škole měli jiný systém práce (hlavně přes výuková videa a následně zadanou práci, což si mohl každý pustit během dne, kdy chtěl, a na sledování videa stačil mobil, takže na PC jsme hlavně tiskli nebo spouštěli prezentace). Teď mají oba během dopoledne klasickou online výuku, během které normálně píší do sešitů, vypracovávají úkoly apod. (a přes notebook to funguje líp), práce dostávají jen do googlu classroom a přes něj to i odesílají, takže vlastní notebook je už lepší - každý tam je přihlášený, má tam svoje soubory, vypracované úkoly, dělá na něm prezentace atd. Kromě toho hrají na notebooku minecraft, syna baví programování (končí 1. stupeň), chodil do nějakých kroužků, takže si to na notebooku v klidu v pokojíku zkouší. Dcera si zas občas pustí nějaký film. Já jsem s tímhle řešením maximálně spokojená, dost nám to teď všechno ulehčilo.
Napsala tu vubec zakladatelka i jiny příspěvek nez ten zakladajici? Napsala, jak se dite doted ucilo? To by me totiz fakt zajimalo. Jestli to neni zase nejaky pruzkum.
@Šáruší píše:
tak třeba třetí třída, což jsou ještě mrňata, musí umět přihlásit se do mailu, pokud jedou přes team, pak do google clasroom, v tom mají jednotlivé předměty a úkoly, musí umět najít zadaný úkol, vytisknout, vypracovat, naskenovat zpět do počítače, v prohlížeči obrázků správně natočit, aby se vkládal rovně, pak přes google clasroom odevzdávat. Zároveň se musí umět přihlásit do školního systému, do edupage, tam mají online testy, dále třídní knihu, ve které jsou denní rozvrhy společně s přihlašováním do zoomu, musí umět hlídat, kdy má jakou hodinu a s kým a k tomu se správně přihlásit, nemají jen jednu učitelku, mají 4 různé učitele, každý má svůj odkaz na svůj zoom. Do toho ještě se jim ten zoom po 40 minutách vypíná, takže se musí většinou znovu přihlašovat. První týden jsme z toho měli hlavu jak pátrací balón i my rodiče, natož ty dětičky.
No já teda nevím, ale už v začátku výuky jsem založila dítěti záložky, aby se na jednotlivé předměty / učitele / Školu Online dostalo samo (loni 3. třída, počítačový analfabet). Úkoly jsem skenovala já, vždycky večer. Tvůj musí během dne? (Ne že by to nešlo, kamarádka dala stejně starému skenovací aplikaci do telefonu a frčí v tom bez problémů.) A rozvrh teda mají každý týden stejný, ve vaší škole se mění ze dne na den?
@vokishka píše:
Napsala tu vubec zakladatelka i jiny příspěvek nez ten zakladajici? Napsala, jak se dite doted ucilo? To by me totiz fakt zajimalo. Jestli to neni zase nejaky pruzkum.
Psala, že co se týče distanční výuky, tak děti k PC přístup mají, ve volném čase ne.
Já těm anonymním diskuzím taky moc nevěřím, jedné, druhé, ani třetí. Taky si myslím, že copywritter. A hlavně, jaký je tady důvod pro anonymitu ![]()
@Anonymní píše:
Jen na upřesnění… PC na výuku samozřejmě k dispozici mají, ale to je vše. Myslela jsem, že je nenecháváme hrát hry apod… jsou v tomto v cca 9letech trochu pozadu.
Na notebook jsem se ptala, jestli to není zbytečné, když je pro případné potřeby k dispozici jeden počítač. Kdysi nám jeden ajtak řekl, že notebook nemá smysl, že jsou to krámy, že je lepší stolní PC…
Kolik stojí nějaký slušný notebook…na prohlížení a úpravu fotek, případně sledování filmů. A samozřejmě základní věci… kolik je třeba počítat…aby to nebyl nějaký krám…
moje děti notebooky nemají, ani to 14ti leté. Mají k dispozici můj stolní počítač, takže do školy, pokud potřebuje, může na počítač. Nicméně v 95% využívá raději svůj tablet, teď jsem jí k Vánocům chtěla kupovat notebook a ona nechtěla, vybrala si raději za těch 20.000 tablet, který je v permanenci. Ten tahají všude s sebou, je to malé skladné, výkonné. I tu online výuku si jede raději na tabletu. Ona je naučená pracovat s s-penem a na to jí vyhovuje tablet. U stolního počítače já mám tablet s s-penem místo myši a to jí nevyhovuje tak, jako to pero na tom tabletu třeba. Popřípadě jí prostě dám můj notebook, když mají něco z informatiky. Vůbec bych neřešila, že to nemají, na tvém místě. Nepotřebují.
@Slečna Ferka píše:
No já teda nevím, ale už v začátku výuky jsem založila dítěti záložky, aby se na jednotlivé předměty / učitele / Školu Online dostalo samo (loni 3. třída, počítačový analfabet). Úkoly jsem skenovala já, vždycky večer. Tvůj musí během dne? (Ne že by to nešlo, kamarádka dala stejně starému skenovací aplikaci do telefonu a frčí v tom bez problémů.) A rozvrh teda mají každý týden stejný, ve vaší škole se mění ze dne na den?
no to u nás nejde, u nás musí do třídnice, tam jim to týdně mění a prohazují hodiny. Někdy i v průběhu týdne, přihlašují se tak, že otevřou třídnici na daný den, tam mají linky k přihlášení. A ano, musí skenovat samotní, respektive jinak, po online výuce dostávají ještě samostatné práce na dopoledne, online výuka 8-10, pak mají na dvě hodiny ještě práci, kterou musí odevzdávat do 14:00 přes google clasroom, po 14:00 se to zavře a je to nesplněno. Velmi často píší v té online hodině na konci test, musí dopsat, ihned poslat učitelce přes google clasroom a pak se teprve mohou odpojovat. A výuku jede na velkém monitoru, na PC, k tomu je připojen skener, který m hned vedle toho. Stahovat ještě cosi do telefonu, aby to ještě posílala přes telefon, kde to jen nafotí ( kvalita té fotky oproti skenoání je pak pro tu učitelku ke kontrole úplne jinde) mi přijde zbytečné. Jen jsem tím chtěla napsat, že se to osmileté dítě muselo naučit docela dost a není to tak, jak psala Emilly.