Máte doma notebook?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
81477
10.1.21 08:49
@ADAM00000000 píše:
Podle mě je notebook zbytečný všechno už se da dělat na telefonu

Nemyslím. Když už, tak z hlediska ergonomie, ale i určitých návyků, že ten mobil není všude sebiu, je lepší ten notas.
U nas děti notas mají, s regulací času. Nechci, aby mi lezli na můj notas. A teď v distanční výuce je to nezbytné. Jinak ne. Spíš je to o svetonazoru, financích, povaha h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.21 08:55

Lepší PC nebo notebook…?

• Citovat
  • Upravit
12823
10.1.21 08:57

Každý má svůj, ale chápu, že ne všude je to ekonomicky možné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
10.1.21 09:01
@Anonymní píše:
Lepší PC nebo notebook…?

Jak se děti učí, když nemohly do školy?
Předpokládám, že se neučily. Kupte notebook a co nejdříve. Neví nikdo, co bude a nějak ve spojení se školou být musí. Když na něj nemáte peníze, zkuste váš sociální úřad, třeba vám na něj někdo přispěje.

• Citovat
  • Upravit
SAJ
17073
10.1.21 09:02
@Anonymní píše:
Lepší PC nebo notebook…?

No, záleží. Už jsem psala výš, ze u nás 4× ntb, jednou starý stolní (ale na kancelařinu a distanční výuku v pohodě). Až odejde do kremíkového nebe, koupí se ntb, byť je stolní levnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
10.1.21 09:04

Moje děti notebooky nemají, mají ale výkonné tablety s s-penem, ty si přály a využijí denně n kreslení. Nicméně na distanční výuku mají můj notebook a manželův stolní počítač, neumím si představit, jak se teď děti učí, pokud nemají přístup třeba k notebooku. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
10.1.21 09:04

S muzem mame kazdy sluzebni a jeden vlastni.
Zatim staci. Pokud by online skola hrozila i v pristim skolnim roce, kdy bude skolou povinne i druhe dite, tak bychom asi museli jeste jedno zarizeni sehnat, aby mohli simultanne pracovat vsichni clenove domacnosti.

Mit doma jen jeden comp, tak se uz o nej obcas asi pretahujeme. Ja obcas varim podle online receptu nebo neco hledame, vyrizujeme, nakupujeme, muz v te dobe slape na spinneru a pousti si k tomu videa, dite si chce zahrat hru nebo pustit pohadku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.21 09:29

Mame jeden stolni pocitac, vlastne ho skoro nepouzivame, jen kdyz potrebujeme neco vytisknout. Pouzivali jsme na jare na distancni vyuku, ted dcera chodi do skoly (jsme v UK, skoly jsou otevrene pro deti urcitych profesi). Dcera (6) ma tablet ale mobil ne, tady bezne deti nemaji mobily minimalne do 10 let. Notebook koupime, pokud bude potreba k vyuce atd az i syn bude ve skole, a obe deti budou potrebovat pc, jinak ne.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
10.1.21 09:47
@Anonymní píše:
Lepší PC nebo notebook…?

Stolní počítač vydrží dýl. Můžeš u něj snadno vyměňovat jednotlivý díly. Dítěti na prvním stupni bych notebook nekupovala.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.1.21 09:59

Úplně jsem neplánovala ještě kupovat dětem notebooky (10 a 12 let), mám jeden svůj (už nic moc), jeden pracovní a manžel má taky svůj. Děti první část distanční výuky jely na mobilech, tabletech nebo střídavě na našich PC, ale vždy to někoho omezovalo. K Vánocům tedy obě děti dostaly svůj notebook a je to k nezaplacení. Na mobilech se třeba referáty dělat nedají.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.1.21 10:01
@Anonymní píše:
Lepší PC nebo notebook…?

Stolní PC určitě. Můžeš ho rozšiřovat, měnit snáze díly a za stejné peníze koupíš výkonnější stolní než notebook. Samozřejmě ale hrozně záleží, jak žijete, jestli potřebujete data a PC někam nosit. I když už jsem i do lázní jela se stolním PC :lol:

• Citovat
  • Upravit
6180
10.1.21 10:04

Máme s manželem dohromady čtyři ntb - každý máme jeden pracovní a jeden osobní. Dcera je ještě malá, ale počítám že až bude dost velká na vlastní počítač (odhadem 4-5 let ještě) tak dostane můj osobní ntb (včera nový :mrgreen: ) a já si pak koupím nový.
Nutné to určitě není, my na těch osobních hrajem hlavně hry :mrgreen: Na vyřizování mailů a internet bankingu apod by nám stačily ty pracovní nebo mobil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.21 10:13

Tak pro porovnání z druhé strany spektra:
Muž má v pracovně stolní PC se třemi monitory, pro dny, kdy pracuje z domova. Jeden noťas služební, jeden soukromý. Já mám soukromý noťas, na kterém teda teď i pracuju. Další počítač je v ložnici, další noťas v obýváku propojený s televizí. Děti (nižší gympl) mají každé svůj počítač ve svém pokoji. Kromě toho máme každý svůj tablet. Děti se někdy do výuky připojují přes něj, jindy přes počítač - záleží na předmětu a co se bude během hodiny dělat; jestli jen mluvit nebo psát na papír nebo psát něco, k čemu využijí klávesnici. Plus tiskárnu se skenerem (bez té by distanční škola v podstatě taky nešla). A každý chytrý telefon. Většina těch věcí není nová ani nijak nadupaná, ale plně funkční.

• Citovat
  • Upravit
7228
10.1.21 10:21

@Tamtama @Leenvecka tak my máme ntb 2, ale dcera zvládá distanční výuku na svém telefonu, s ntb byl problém, že jí učitelka neslyšela a navíc se na stůl špatně vešel ntb a učebnice, psací pomůcky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
10.1.21 10:22

Zrovna distancni vyuka ukazuje, ze i PC gramotnost patri tak nejak k zakladum, co by deti v urcitem veku mely ovladat. Mladsi dcera (5. trida) rikala, jak nekteri nechtene zpomaluji vyuku. Navic vypracovavani zadanych ukolu asi nebude na mobilu dlouhodobe prilis komfortni.
Mladsi ma stolni PC, maturantka notebook, samozrejme chytre telefony obe.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák