Máte doma notebook?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
11565
11.1.21 08:34

@Šáruší Upřímně myslím, že máte nějakou hodně nestandardní školu. Nevím o žádném jiném ústavu, kde by to dělali mrňousům takto složité.

A jinak ten mobil, to je prý skenovací aplikace, kde výstup kvalitou odpovídá skeneru. Nezkoušela jsem.

Příspěvek upraven 11.01.21 v 08:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
11.1.21 08:35
@Šáruší píše:
no to u nás nejde, u nás musí do třídnice, tam jim to týdně mění a prohazují hodiny. Někdy i v průběhu týdne, přihlašují se tak, že otevřou třídnici na daný den, tam mají linky k přihlášení. A ano, musí skenovat samotní, respektive jinak, po online výuce dostávají ještě samostatné práce na dopoledne, online výuka 8-10, pak mají na dvě hodiny ještě práci, kterou musí odevzdávat do 14:00 přes google clasroom, po 14:00 se to zavře a je to nesplněno. Velmi často píší v té online hodině na konci test, musí dopsat, ihned poslat učitelce přes google clasroom a pak se teprve mohou odpojovat. A výuku jede na velkém monitoru, na PC, k tomu je připojen skener, který m hned vedle toho. Stahovat ještě cosi do telefonu, aby to ještě posílala přes telefon, kde to jen nafotí ( kvalita té fotky oproti skenoání je pak pro tu učitelku ke kontrole úplne jinde) mi přijde zbytečné. Jen jsem tím chtěla napsat, že se to osmileté dítě muselo naučit docela dost a není to tak, jak psala Emilly.

No ty kraso 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
11.1.21 08:35
@Anonymní píše:
Lepší PC nebo notebook…?

Za mě je lepší notebook. Dá se s ním krásně stěhovat jak je potřeba. Ale je o dost dražší než stolní se stejnými parametry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
11.1.21 08:41
@Slečna Ferka píše:
@Šáruší Upřímně myslím, že máte nějakou hodně nestandardní školu. Nevím o žádném jiném ústavu, kde by to dělali mrňousům takto složité.

A jinak ten mobil, to je prý skenovací aplikace, kde výstup kvalitou odpovídá skeneru. Nezkoušela jsem.

mně přijde, že jim to jako dost zjednodušili, oproti tomu, co bylo, každý učitel jinde, jiný způsob a tak. Tohle je jako přehledné, na jednom místě. Orientovat se v tom školním systému edupage je učí už i ve škole v informatice ( tedy ty tři týdny v prosinci),takže to mají přehledně v třídnici, která je jednou z hlavních záložek. A pak dal ředitel pokyn ke sjednocení všeho do toho clasroomu, což tedy mně přijde jako dobrý tah :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
11.1.21 09:14
@Šáruší píše:
no to u nás nejde, u nás musí do třídnice, tam jim to týdně mění a prohazují hodiny. Někdy i v průběhu týdne, přihlašují se tak, že otevřou třídnici na daný den, tam mají linky k přihlášení. A ano, musí skenovat samotní, respektive jinak, po online výuce dostávají ještě samostatné práce na dopoledne, online výuka 8-10, pak mají na dvě hodiny ještě práci, kterou musí odevzdávat do 14:00 přes google clasroom, po 14:00 se to zavře a je to nesplněno. Velmi často píší v té online hodině na konci test, musí dopsat, ihned poslat učitelce přes google clasroom a pak se teprve mohou odpojovat. A výuku jede na velkém monitoru, na PC, k tomu je připojen skener, který m hned vedle toho. Stahovat ještě cosi do telefonu, aby to ještě posílala přes telefon, kde to jen nafotí ( kvalita té fotky oproti skenoání je pak pro tu učitelku ke kontrole úplne jinde) mi přijde zbytečné. Jen jsem tím chtěla napsat, že se to osmileté dítě muselo naučit docela dost a není to tak, jak psala Emilly.

Tak na tom mobilu je skenovací aplikace, takže ti to rovnou vytvoří PDF ;)
A na emailu a skoro všem na netu můžeš nastavit. Aby se z toho člověk automaticky neodhlašoval.

• Citovat
  • Upravit
6659
11.1.21 09:33
@Netopirek píše:
Za mě je lepší notebook. Dá se s ním krásně stěhovat jak je potřeba. Ale je o dost dražší než stolní se stejnými parametry.

Já jsem taky pro notebook. Takový, který bude mít výkon na běžnou práci, se dá pořídit za rozumné peníze. Výhodu vidím v tom, že když pak jich potřebuje mít člověk doma víc (pro sebe na práci, pro každé dítě na on-line školu, muž svůj…) tak ti na každý stačí jeden šuplík, v případě potřeby notebook vyndáš a zapojíš si ho, kde potřebuješ, zato kdyby měl mít každý stolní počítač, tak ti ten počítač zabírá pracovní stůl. Jestli má člověk barák, kde klidně každý člen rodiny může mít svůj počítačový stůl, tak je to asi jedno, ale k nám do bytu už by se pak nevešlo vůbec nic jiného.
A samozřejmě je výhodou i ta možnost přenášení - jde zrovna k babičce (a bude mít školu) - sebere noťas do batohu a připojí se od ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
11.1.21 09:48
@Anonymní píše:
Jsme 4členná domácnost, děti na 1.stupni ZŠ. Máme jeden stolní počítač, děti na PC moc nepouštíme. Chci znát názor, zda je třeba více počítačů než jeden nebo by bylo dobré mít třeba notebooky? Pc u nás využívá především manžel na občasné hraní her a já na úpravu fotek…
Uvažuji, zda není investice do notebooku kravina.

ano, máme. Jeden stolní počítač, tři notebooky, dva tablety. Každé dítě má své zařízení, a to včetně té nejmladší 4,5 leté. Zakazovat v dnešní době počítač/mobil atd je podle mého stejné jako nenaučit je číst. Takže asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
11.1.21 09:51

@klamonožka
U nás je výhoda noťasu, že můžeme odjet. Na chalupu, k babičce a výuku / práci jedeme tam.
A taky teda to místo. To je největší problém. Když má někdo možnost prostoru, tak je to asi fajn. Ale za mě je lepší ta mobilita

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
11.1.21 10:01
@Slečna Ferka píše:

Já jo, funguje bezvadně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
11.1.21 10:09

U nás ma kazdy svůj ntb, syn bude mít taky svůj, až bude potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
11.1.21 11:10
@klamonožka píše:
Já jsem taky pro notebook. Takový, který bude mít výkon na běžnou práci, se dá pořídit za rozumné peníze. Výhodu vidím v tom, že když pak jich potřebuje mít člověk doma víc (pro sebe na práci, pro každé dítě na on-line školu, muž svůj…) tak ti na každý stačí jeden šuplík, v případě potřeby notebook vyndáš a zapojíš si ho, kde potřebuješ, zato kdyby měl mít každý stolní počítač, tak ti ten počítač zabírá pracovní stůl. Jestli má člověk barák, kde klidně každý člen rodiny může mít svůj počítačový stůl, tak je to asi jedno, ale k nám do bytu už by se pak nevešlo vůbec nic jiného.
A samozřejmě je výhodou i ta možnost přenášení - jde zrovna k babičce (a bude mít školu) - sebere noťas do batohu a připojí se od ní.

Tak já jsem zase zastáncem počítače pro dítě. Viděla jsem na svém notebooku, jak dostal zabrat, když ho na jaře kluk každý den používal. A to se k němu choval dost šetrně. Kdyby bylo potřeba jet na chatu, k babičce, tak bych mu půjčila svůj notebook nebo by měl online hodinu na mobilu. Počítač mi přijde výhodnější, že vydrží dýl a dají se v něm v případě potřeby snadno měnit součástky. Takže jsme na podzim dítěti kupovali počítač, kde místo monitoru používá televizi (takže i ten počítač by se dal v případě potřeby v pohodě převízt někam, kde by byl delší dobu).

• Citovat
  • Upravit
1353
11.1.21 11:10
@neila píše:
ano, máme. Jeden stolní počítač, tři notebooky, dva tablety. Každé dítě má své zařízení, a to včetně té nejmladší 4,5 leté. Zakazovat v dnešní době počítač/mobil atd je podle mého stejné jako nenaučit je číst. Takže asi tak.

Taky myslím, že je to už dnes tak běžná součást života, že se bez toho nikdo neobejde. Asi u těch dětí záleží od jakého věku, u nás teda má svůj chytrý telefon i šestiletý syn (má ho tak od pěti let), notebook mají se starším dohromady a mají přístup i k mému stolnímu PC, páč já většinou pracuju na služebním notebooku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
11.1.21 11:31

@kyslík u nás naprostá samozřejmost. Sousedka s podobným přístupem jako tady zakladatelka se málem zhroutila, když její dvě děcka, která do té doby o mobilech a pc jen slyšela, zůstala na distanční výuce. To jsme byli najednou my, rozverní mobiloidní rodiče, nejlepší kamarádi :mrgreen: Otravovala snad měsíc :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
11.1.21 12:44

@kyslík můžu (bez rypani) vědět, k čemu potřebuje pětileté/šestileté dítě mobil? Samo, počítám, nikde ještě nechodí, že by se muselo hlásit.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
11.1.21 13:29

Můžu název aplikace do mobilu na to skenování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák