Máte doma notebook?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1086
10.1.21 13:02

@_.Emilyyy umoznuje, ale jen ten, kteri nemaji ani mobil… resp. na 1. stupni vsem, ale vetsina pubertaku uz ma jen mobil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
10.1.21 13:03

@lucenka jak jinak, ze… ono se druhe okno otevira jinak na pc, jinak na applu a jinak na mobilu typu samsung… to same treba ctrl c a ctrl v…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
10.1.21 13:07
@PupuP píše:
@lucenka jak jinak, ze… ono se druhe okno otevira jinak na pc, jinak na applu a jinak na mobilu typu samsung… to same treba ctrl c a ctrl v…

Tak řešil se tu PC, tam bude mít většina dětí Windows. A mobil snad děti umí v tomhle věku už ovládat běžně. A tedy kliknout na zaslaný odkaz bude stejný na mobilu i na počítači. Jen jednou dítě použije prst a podruhé myš.

• Citovat
  • Upravit
56275
10.1.21 13:26
@Tamtama píše:
Ani, je mu skoro 9 a přesně takhle jsem si to představovala.. Ovšem realita byla taková, že to takhle fungovalo jen první den. Pak když jsem řekla, že může hrát, až bude mít hotové úkoly, byla vztekla scéna, když na něm pak byl a měl vypínat, dělal, že neslyší a opět byla scéna, musela jsem mu ho vzít násilím, což se neobešlo bez mlácení. Od božího rána jen „Můžu na mobil?“ a „Když nemůžu na mobil, tak nebudu nic dělat.“ Poslední dobou se náš vztah hodně zlepšil, tak to nechci kvůli takové kravine jako je mobil kazit..

Tohle je pravda, adehadě funguje vždycky mnohem líp, když má tyhle věci mimo dosah. Což bohužel v dnešním světě úplně nejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56275
10.1.21 13:34
@Anonymní píše:
Jsme 4členná domácnost, děti na 1.stupni ZŠ. Máme jeden stolní počítač, děti na PC moc nepouštíme. Chci znát názor, zda je třeba více počítačů než jeden nebo by bylo dobré mít třeba notebooky? Pc u nás využívá především manžel na občasné hraní her a já na úpravu fotek…
Uvažuji, zda není investice do notebooku kravina.

Za mne - děti cca do 3. třídy v pohodě zvládnou online výuku na mobilu nebo tabletu. Většinou tam jde jenom o to, že poslouchají paní učitelku a nechce se po nich nějaká další práce s PC, psaní do wordu atd.
Jak se ti ale budou děti směřovat na 2. stupeň, už bude téměř nutnost, aby měl každý svoje zařízení a ještě ideálně umět na něm pracovat.
My jsme dítě také úplně k počítači nepouštěli (adhd - zvykat je na tohle bývá dost kontraproduktivní) a pak se téměř ze dne na den musel naučit práci s pc, teamsy, wordem, fotit úkoly a posílat, prostě denně na počítači fungovat.
Máme dvě děti - 1. stupeň aktuálně chodí do školy, 2. stupeň je doma. Máme dva notebooky, nemáme striktně odděleno, čí je který. Máme je volně a kdo potřebuje, tak si ho vezme. Tudíž dopoledne je okupují děti, večer většinou my rodiče. Mít 4 notebooky v rodině mi zatím přijde zbytečně, ale jak budou děti růst, zřejmě to tak dopadne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
10.1.21 14:15
@vokishka píše:
@Kelsey u nas jeICT od treti tridy. A ja mam Teamsy i v mobilu, dostanu se do nich jednim klikem.

To ma prave starsi i ja. Mame ofic. prihlaseni od skoly. Mladsi to ma pres ty odkazy a x proklikavani. Na kazdou hodinu mi prijde od tridni a od uc. AJ novy Teams odkaz. No zbytecne slozite. Jsou dva zpusoby prihlaseni na Teams. Jeden je prave staly, ze mas ucet a jiny pres otravne odkazy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
10.1.21 14:42
@bartsch píše:
A jak tvoje děti řeší distanční výuku? :nevim: Mám děti starší, ale dcera má svůj notebook a kluk má svůj herní počítač. My s manželem máme zase svoje. Je to potřeba.

Jj, herní počítač je určitě potřeba :)

Jinak máme kluka 8 let, soukromý počítač doma máme 1, pak 2 tablety. Syn na počítači kromě distanční výuky žádný čas netráví, má jiné zájmy a aktivity. Před půl rokem dostal chytrý telefon a ten tu jen leží na poličce a nikdo si ho ani nevšimne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
10.1.21 14:59
@PupuP píše:
@_.Emilyyy no jako otevrit si vedle druhe okno, nebo prejit na zaslany odkaz… u tretaku dost problem… ale tam zase vetsinou sedi rodice a pomohou. Spis je blby, kdyz nekdo nema ani tablet, tak pracovat na mobilu u tohoto proste nejde

U třeťáků sedí rodiče??
Já jsem u druháka neseděla, protože jsem v té době pracovala. Fakt jsem neměla čas. Pokud dítě něco nezvládne, má to učitel vysvětlit nebo dát jiný úkol a ne to házet na rodiče…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64855
10.1.21 15:03
@Kelsey píše:
To ma prave starsi i ja. Mame ofic. prihlaseni od skoly. Mladsi to ma pres ty odkazy a x proklikavani. Na kazdou hodinu mi prijde od tridni a od uc. AJ novy Teams odkaz. No zbytecne slozite. Jsou dva zpusoby prihlaseni na Teams. Jeden je prave staly, ze mas ucet a jiny pres otravne odkazy.

Proc to maji někteří tak blbe? Ja myslela, ze je system stejny. Otevřu si kalendář a vidim hodiny i s tlačítkem pripojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12821
10.1.21 15:06
@kacz píše:
U třeťáků sedí rodiče??
Já jsem u druháka neseděla, protože jsem v té době pracovala. Fakt jsem neměla čas. Pokud dítě něco nezvládne, má to učitel vysvětlit nebo dát jiný úkol a ne to házet na rodiče…

Tohle je teď úplně normální, učitel i řekne: „to vám vysvětlí rodiče“.
Já chápu, že on-line je to náročnější a obtížnější na soustředění. Rozhodně nejde o plnohodnotné vyučování, i kdyby byl učitel úžasný.
Ale toto by se dít nemělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
10.1.21 15:16
@vokishka píše:
Proc to maji někteří tak blbe? Ja myslela, ze je system stejny. Otevřu si kalendář a vidim hodiny i s tlačítkem pripojit.

Protože to ty učitele nikdo jinak nenaučil. Nezapomeňte, že často jsou IT nepolíbení. :nevim: Což nemusí být za normálních okolností špatně, jenže teď není normální doba a pokud jim škola nepomůže, nebudou vůbec tušit, že to jde udělat jinak.

My máme taky nahozený trvalý rozvrh (distančně učíme 100% hodin) a připojujeme se přes kalendář. Ale jsme SŠ s technickým zaměřením.

Jo, jen se mi všichni smáli, když jsem si na začátku října nahodila rozvrh až do jara… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
10.1.21 15:18
@Sany80s píše:
Tohle je teď úplně normální, učitel i řekne: „to vám vysvětlí rodiče“.
Já chápu, že on-line je to náročnější a obtížnější na soustředění. Rozhodně nejde o plnohodnotné vyučování, i kdyby byl učitel úžasný.
Ale toto by se dít nemělo.

My naštěstí máme druháka, takže chodí do školy.
Příští rok snad tahle blbárna už nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
10.1.21 15:20

@kacz tak promin, ze se snazim ucit zabavne formou unikovek, online cviceni atd. Kdybych chtela jen 45 minut vykladat, tak by ty deti opravdu nic na pc mackat nemusely a pro rodice je to koukam kolikrat take pohodlnejsi… snazim se to udelat uzivatelsky prijatelne i pro mensi deti, ale nektere programy a aplikace, ktere vyuzivam, vyzaduji aspon zakladni znalost ovladani pc, kterou nektere male deti jeste nemaji. Nastesti u nas se nebere jako prehazovani prace na rodice, kdyz je pozadam o obcasnou asistenci u techto deti… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15727
10.1.21 15:25
@vokishka píše:

Protože to neumí - školy na vyškolení zaměstnanců (alespoň ICT koordinátorů) nemají peníze a najímat si profesionály nechtějí - a proč? Zeptej se vedení škol a jejich zřizovatelů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
10.1.21 15:26
@PupuP píše:
@kacz tak promin, ze se snazim ucit zabavne formou unikovek, online cviceni atd. Kdybych chtela jen 45 minut vykladat, tak by ty deti opravdu nic na pc mackat nemusely a pro rodice je to koukam kolikrat take pohodlnejsi… snazim se to udelat uzivatelsky prijatelne i pro mensi deti, ale nektere programy a aplikace, ktere vyuzivam, vyzaduji aspon zakladni znalost ovladani pc, kterou nektere male deti jeste nemaji. Nastesti u nas se nebere jako prehazovani prace na rodice, kdyz je pozadam o obcasnou asistenci u techto deti… :mrgreen:

Ale ale, proč tak vztahovačně?
Je velký problém, když zadáš takový úkol, taky vysvětlit nebo jim poslat návod, jak to mají zpracovat?

Naštěstí my máme učitelku, která na rodiče nic nepřehazovala. Rodiče mají svých starostí až dost a nejsou tady od toho, aby vám učitelům asistovali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák