Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
„doma bude uklizeno, uvařeno“
A proč teda vaříš a proč teda uklízíš? ![]()
Tak řekni, hele zítra chci jít na squash já, nechám ti malou, večeři si uvař čau.
Případně večeři udělej, nestihla jsem s malou
Místo partnera máš doma další dítě, mimino s pubertakem. Jak to budete dělat Za dva roky, až půjdeš do práce? To se z toho zblázniš, protože to budeš ty, která bude všechno ohledně dítěte a domácnosti obstarávat, když už teď se má jak pán… děláš si to dobrovolně ![]()
Příspěvek upraven 24.02.25 v 12:35
To je právě ale v hodně rodinách nakonec takto. Ženská běhá, zvládá, po chlapovi doma nic nechce a pak je divné, že najednou něco chce a neumí se s tím plno chlapů poprat
Domácnost, dítě, je toho najednou na chlapa hodně a on netuší, co se děje.
Zkus a uvidíš. Kdyžtak to bude poslední věc, která opět nevyšla a budeš mít odpověď hned ![]()
Způsobů, jak to zjistit, je mraky, některé etičtější než jiné. Nicméně si nejprve rozhodni, zda tohle zjistit vůbec chceš a jak bys reagovala, kdybys nějakou milenku skutečně objevila. Bez toho po ničem nepátrej.
Ja vim, ze to to ted moc nepomuze. Ale ja chlapovi poprve dite na hodinovou starost vratila v sestinedeli. A pak pravidelné, jednou dvakrát v týdnu, jsem proste zmizela. Postupně víc a vic, v synových dvou a půl letech na tyden.
Ale musela jsem se smířit s řadou věcí… včetně hlasitých písniček, včetně toho, že ho třeba nevzal ven a pustil pohádky.
Jinak ale si myslím, že vy tam máte větší problémy, ale začít lze kdykoliv… a ja být tebou začnu tím časem pro sebe, aby ses mohla taky nadechnout.
Zakladatelko u vás to chce trochu revoluci. Jo, nastavila sis to od začátku blbě, že všechno zvládneš sama, teď to budeš muset postupně změnit. Ale chlap je taky na facku s těma jeho kecama, že starat se o dítě není náročný, to bych mu to nenáročný dítě s úsměvem předala ve dveřích a odjela pryč. A napsala mu seznam úkolů, který ty běžně děláš - vyprat, uvařit, uklidit, hrát si s malou. A už ty jeho kecy vůbec předtím, než jste si dítě pořídili, že teď už asi nebudeš moct s holkama na skleničku. Proboha proč bys nemohla? To je jak ve středověku. Jsi snad ve vězení? Co to je za názory, že s dítětem končí život a žena nemá nárok na žádný volný čas, zatímco chlap si jede dál to svoje? No ježí se mi chlupy když to čtu. A nebo že když věší prádlo, tak lítá? Takže uznává, že ty lítáš celý dny. A pokud by ho zajímalo, který další chlap tohle dělá - tak většina chlapů už v dnešní době nomálně funguje, to jenom on zaspal v jeskyni někde mezi lovem mamuta a broušením svého kyje. ![]()
Nečetla jsem pak všechny komentáře, tak nevím, zda už to někdo nepsal. Ale na mě to působí, jak kdyby manželovi vyhovoval ten život před dítětem, že jste oba dost sportovali a jak se říká užívali život. On chtěl dítě také nebo převážně Ty? Bohužel ze zkušenosti své i pár známých vím, že tam, kde chlap dítě příliš nechtěl nebo mu to bylo jedno, tak se o dítě zas tak nestaral, prostě nechce moc měnit svůj život. U Vás je prostě vidět, že máte na sebe strašně málo času. Pak ale nechápu, že když jste mohli mít hlídání od jeho matky, tak on si radši dojde sám do sauny a ty más doma poklidit v klidu. Pak je tedy otázka, zda ten čas vážně chce trávit s Tebou a pokud ne, tak co se ve vztahu stalo, že nechce. ![]()
@unuděná Tak je mi zle jen z představy, ale žít v nejistotě taky nechci.. nepřizná se, to je jasné, už na začátku mi říkal že kdyby náhodou tak se radši přizná a prostě odejde, že by nemohl žít sám se sebou, že by mě podvedl a doma dělal že nic..ale to řekne asi každý chlap, pochybuju že se každý po něčem doma hned přizná a jde dál… Takže nevím, jestli mu mám projet telefon, nebo se jít podívat do sauny kam chodí..
Právě ze dítě chtěl, kdyby nechtěl tak na něj určitě netlačím, to že sem ho chtěla já neznamená že bych do toho chlapa nutila protože bych věděla už předem že na to budu sama, že porosim dítě který vlastně on nechtěl.. to ne, vážně mě přesvědčoval o tom jak chce založit rodinu, jak se na to těší, a kdyby to byla holčička, byla by to jeho holčička, že by na ni nedal dopustit, že by byl nejšťastnější na světě…bohužel to tak vypadalo pár týdnů po narození..a taky si myslím že mu chybí ten život bez dítěte..přitom sám mi říkal že se to změní, že už si nebudu moc jít kam chci a kdykoliv, jestli s tím počítám, a sám prostě dělá věci jako předtím..
nevím jestli si to neuvědomuje že na mě kašle, i když mu to několikrát říkám že prostě si mě ani nevšímá doma tak mi řekne že mě miluje a že když chodí s klukama a má čas na své věci, neznamená že nemiluje
@Andyss No asi tak. On má v hlavě asi že bych se někde tak zbořila že bych nebyla schopná pak ani chodit..má kolegu, který má taky dítě, a ta jeho je o 14 let mladší, má spoustu kamarádek, chodili jsme k nim v létě i my občas grilovat, a je fakt vidět že ji ten chlap dává volnost, protože věčně dává příběhy na instagram, jak někde je..a mě to tak chybí…sednout si s kámoškou a probrat co s chlapem prostě nejde.. já bych si taky chtěla postěžovat jak mě malá zlobí, nebo jiný holčičí věci probrat, strašně mi to chybí..
Ten kolega si nechává toho prcka i přes noc a ta jeho jezdí do jedné vesnice kde má její ségra barák a tam většinou mají nějakou přespávačku s holkami, no a když se pak baví s manželen ten kolega v práci tak mi to pak doma vypráví, a nebaví se o ní moc dobře… Že vlastně si udělá dítě a má potřebu někde furt lítat, bavit se.. že na všechno je ten chlap sám, že je vidět že je mladá a asi ještě nevyřáděná a že to skončí tím že ho podvede, že by takovou doma nechtěl, no a tím si prostě myslím že úplně míří na mě. Že nechce abych tohle dělala, že se bojí..že by na to byl na pár hodin sám? Nebo že bych si našla někoho jiného? Že si uvědomuje že se mi nevěnuje a má pochybnosti že bych našla někoho, kdo by si mě všímal? Nevím…ale něco na tom asi bude
Hele ale ty mas ten mindset taky divny. Jak, ze ji chlap dává volnost? Chlap je stejne tata jako ona je mama, takze kdyz on muze vecer zajet do hospody, ona muze stejne tak. A nemají si co vycitat nebo co si “davat”.
Vzala sis šovinistický hovado a teď to na tebe teprve padá. Stejne tak - on ti přeci říkal, ze ty nebudeš moct na kafe s holkama. Ne on. Ty. Ale asi jsi slysela “my”…
Tak libit se mu to nemusi, ale zepta se nekdy, co se libi nebo nelibi tobe? Vzdyt on je presne to, co sam pomlouva, akorat v muzskym provedeni. Tebe v tom totalne nechava a sam si trajda. Musi v tom byt rovnovaha, ze se vystridate.
@Andyss No promluvím sním, já jsem chtěla vědět jestli je tohle ok nebo není, měla jsem prostě v hlavě že ta hlavní co se postará o dítě jsem já, že prostě obstarat domácnost je také na ženský..ale když koukám na výměnu manželek tam si stěžuje každá druhá maminka jak je na všechno sama a chlapi se válí a ještě přinejlepším k tomu chlastaj, takže jediná asi nejsem co je na to sama…děje se to už dýl jak jsem psala, jen poslední dobou o tom začínám dost přemýšlet..začíná mi to vadit a je to asi tím že začínám být psychicky unavená.. ![]()