Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@zrcadlo A pojišťovat smrt u dětí mi přijde jako hyenismus, to snad nikdo příčetný neudělá.
U dětských pojistek to ani nejde. Je tam maximální suma 50 tisíc. A ano, měla jsem jí tam. Abych měla na pohřeb.
@Anonymní píše:
@Svistice
Vidíš, já myslela, že vdova, když má malé děti, tak bere vdovský důchod po celou dobu co děti studují, nebo tedy jsou nezaopatřené, takže celou dobu, co berou děti sirotčí důchod, tak bere vdova vdovský. Tak to už se za těch 7 let změnilo? Jo, když je vdova bezdětná, nebo jsou děti už zaopatřený, tak asi to bude ten rok, ale s malými dětmi? Tak to se mi nevyplatí si toho mýho chlapa brát
Je pravda, že pokud tam jsou nezaopatřené děti, tak je to asi déle.
Měla jsem tu čest pouze s vdovami s již dospělými dětmi.
@Svistice píše:
Je pravda, že pokud tam jsou nezaopatřené děti, tak je to asi déle.Měla jsem tu čest pouze s vdovami s již dospělými dětmi.
Jo aha, já právě že jsme tenkrát řešili na Vošce, že naše profesorka se snažila udržet dceru na nějaké vyšší škole, aby mohla dál brát vdovský důchod a dcera sirotčí, že se to dost vyplatilo, celkem jsou tyhle důchody při nezaopatřených dětech slušný.
@Anonymní píše:
Klasické životní pojištění nemáme. Máme úrazové, pojištěné následky úrazu. Smrt pojištěnou nemáme nebo jen na velmi málo. V případě smrti by se dědil majetek, proto jsme nechtěli pojistovat smrt. Ale třeba na to máte jiný názor, ráda si přečtu argumenty proč mít pojištěnou smrt. (hypotéku nemáme).
Taky nemám, manžel nám všem něco založil, ale pro mě jsou to vyhozené peníze. Máme dům, ve kterém bydlíme a být, který se pronajímá, plus další investice, které jsou tedy vázané ( stavební spoření, důchodové, akcie), podle mého toto na zabezpečení obživy dětí, plus tedy můj, nebo manželův plat musí stačit ![]()
@Svistice píše:
No udělá, ale taky to chvilku trvá, než se to vyběhá. U „mladých“ vdov se navíc pobárá pouze rok. Majetek taky ze dne na den neprodáš, zvlášť, pokud je součástí dědictví a v dědickém řízení figurují děti.
Proto je dobré mít pojištěného živitele rodiny, zvlášť, pokud jsou v rodině nějaké závazky typu hypotéka, úvěr či malé děti a k nim se vázající omezenost výdělku.Tak je otázka výše plnění a pojistitelnost. Já jsem třeba na nemoc, nemocenskou a na smrt s vyjímkou smrti následkem úrazu v podstatě nepojistitelná, i když jsem jeden čas tím živitelem byla. Takže v tomhle smolík.
Děti je dobré mít pojištěné ne na smrt, ale na úraz, následky úrazu a invaliditu. Pokud se něco stane, jeden rodič obvykle musí ze zaměstnání z důvodu péče o to dítě, navíc je kolikrát potřeba udělat úpravy bytu, nakoupit zdravotnické pomůcky.
Ne. Pobira to, dokud se nevda, nebo deti nedostuduji.
Prave, ze u „starsich“ vdov, kdy jeste nejsou v duchodu a deti maji velke, to je rok.
A pak, kdyz uz je v duchodu, tak to pobiraji uz porad.
@santape píše:
Ahoj holky, mate zivotko? Pokud ano, kolik platíte? Nám nabídli 2170 Kč pro 4 člennou rodinu. A jestli nemáte, proc?
Nemuzes porovnávat co kdo platí na emiminu. Záleží na Vašem věku, na pojistné částce (maximum co dostanete od pojišťovny), důvody, proč se pojistit, vyluky. Z mého pohledu důležitější než zivotko, je pojištění trvalých následků. A pozor - zivotko mívá výstupní vek, tj. platíš, platíš, platíš a když jsi ve veku zvýšeného rizika, tak pojištění skončí.
Máme s manželem životko kvůli hypotéce, každý do výše půlky. Já a dítě máme potom úrazovku, kde jsou samozřejmě i trvalé následky, hospitalizace a smrt. U dítěte samozřejmě nedává smysl, jsou to max pohřební výdaje.