Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dovolená se proplácí při ukončení prac. poměru. Pokud neukončila prac. poměr a jde na MD, pak se čerpá. A to po skončení MD před nástupem na RD. Vzhledem k tomu, že psala že MD byla do konce roku, tak asi dovolenou nečerpala.
Pokud jsi byla na neschopence od 2.10. pak si zřejmě pracovala do 1.10. a měla sraženou nějakou zálohu, takže proto Ti vraceli. Pokud není žádná záloha na daň v průběhu roku sražena, pak není co vracet.
@Hanula1212 píše:
Dovolená se proplácí při ukončení prac. poměru. Pokud neukončila prac. poměr a jde na MD, pak se čerpá. A to po skončení MD před nástupem na RD. Vzhledem k tomu, že psala že MD byla do konce roku, tak asi dovolenou nečerpala.
Pokud jsi byla na neschopence od 2.10. pak si zřejmě pracovala do 1.10. a měla sraženou nějakou zálohu, takže proto Ti vraceli. Pokud není žádná záloha na daň v průběhu roku sražena, pak není co vracet.
@maranafa @Hanula1212
Praveze som dovcu necerpala, cerpam ju az teraz..takze mi to furt nejde do makovice, proc tam musim..a mne sa taak nechce..
@miisenka tak jestli ji čerpáš teď, tak bude chtít podepsat ne zůčtování daně za rok 2013 ale to, aby ti mohli i letos odečítat z daní slevu na poplatníka, co je 2080 korun tuším. Protože i tu proplacenou, nebo-li vyčerpanou dovolenou oni musí nějak zdanit.
No a příští rok si podej daňové přiznání nebo si nech v práci udělat zůčtování daní za letošek, pač to, co ti letos z té dovolené zdaní, to ti příští rok vrátí.
/předpokládám, že budeš na mateřské a pak rodičák/ Už chápeš? ![]()
@Jazz27 píše:
@miisenka tak jestli ji čerpáš teď, tak bude chtít podepsat ne zůčtování daně za rok 2013 ale to, aby ti mohli i letos odečítat z daní slevu na poplatníka, co je 2080 korun tuším. Protože i tu proplacenou, nebo-li vyčerpanou dovolenou oni musí nějak zdanit.
No a příští rok si podej daňové přiznání nebo si nech v práci udělat zůčtování daní za letošek, pač to, co ti letos z té dovolené zdaní, to ti příští rok vrátí./předpokládám, že budeš na mateřské a pak rodičák/ Už chápeš?
a jooo..tak to mi dava zmysel..teraz nic nedostanem a pristi rok neco za dovcu..matersku som mala tento rok len do 6.1. a teraz vyberam dovcu do 15.3..a RP snad bude, nechce sa mi po uradoch behat..
Zdravím,
prosím vás o pomoc. Leden 2015 jsem odpracovala. Od února do konce července jsem pobírala nemocenskou (v dubnu mi skončila pracovní smlouva na dobu určitou) a od srpna do ledna tohoto roku mateřskou. Co vše se mi počítá do příjmů? A případně pokud se tam počítá i nemocenská a mateřská, kde mám sehnat všechny dokumenty potřebné k tomu, abych tam napsala přesný příjem? Příjem od zaměstnavatele za leden již mám. Teď potřebuji vyřešit zbytek.
Děkuji
@Popelka12 Pokud myslíš peněžitou pomoc v mateřství (PPM), tak ta se do přijmu počítá. Potvrzení výše ti vydá okresní správa soc. zabezpečení, která ti ji vyplácela.
@Popelka12 Mateřská ani PPM se do tvého daňového přiznání nepíší - uvedeš tam jen příjem za leden z práce
@aleba Jj, když jsem dělala daňové přiznání v době mateřské tak jsem to tam neuváděla, z mateřské ani z rodičáku se daň neodvádí ![]()
@aleba @kanka80 jjj máte pravdu, já si to popletla s odpočtem za manželku, tam se to totiž do příjmu počítá ![]()
Takže pokud by na mě manžel chtěl uplatnit slevu, tak bych se i s příjmy z práce a PPM musela vejít do částky 68000 Kč, že? Ale když si podávám daň. přiznání sama, tak do pole 31 Úhrn příjmů od všech ZL se to nepočítá - tam napíšu částku pouze z práce? A co nemocenská, holky?