Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Evidentně se jí bojíš a neumíš si udělat pořádek.
Po té krádeži bych trvala na vrácení klíčů a na podepsání Uznání dluhu (na základě toho lze pak vymáhat částku soudně či exekučně), nyní už ti asi nic nepodepíše, ale můžeš zkusit jí říct, že pokud to do 15/3 nevrátí, tak na ni podáš trestní oznámení.
Máte divné vztahy a píšeš taky divně. Vymaň se z jejího područí. Nemá právo tě okrádat.
@Wani píše:
@Oriseka @Zuzaja Je na stredni.
A to vadi? Je pred maturitou, takze uz ji nejspis 18 bylo. Vetsina lidi ma brigadu i na stredni. Ja bych se s rodinou soudit nechtela. To bych radeji chodila na brigadu.
@Oriseka píše:
A to vadi? Je pred maturitou, takze uz ji nejspis 18 bylo. Vetsina lidi ma brigadu i na stredni. Ja bych se s rodinou soudit nechtela. To bych radeji chodila na brigadu.
No nevadi, ale nedokazu si představit brigadu brzy rano pred skolou, ktera zacina v 8, nebo vecer, kdyz rano vstava.
To by me rodice hnali (ale ja mam normalni rodice), o brigade o vikendu nebo prazdninach nic nemam, taky jsem chodila.
Chtěla ses, zakladatelko, osamostatnit, musíš dospět. To je druhá strana mince.
Povinná živit tě je, pouze kdyby ses vdala, tak by tě místo ní už živil manžel.
Svoje peníze máte mít na účte a ona nemá mít od vás klíče.
Vyměňte zámek, žádný peníze ji nedávejte a zvýšení alimentů závisí na tom, kolik ti platí, jakou fin. situaci má atd.
Brigádu mít můžeš o víkendech.
Morální povinnost dotovat své rodiče cítím jen v situaci, kdy já slušně vydělávám, oni ne, peněz se jim nedostává a zároveň s nima umí hospodařit (takže bych třeba nedotovala matku, co prokouří dvě krabičky denně). Rozhodně bych nedávala ani korunu někomu, kdo slušně vydělává, zatímco já studuju a hlavním příjmem jsou přídavky (které ona ti nedává) a jinak mě živí partner. Takže bych vyměnila klíče a na rovinu jí řekla, že nemám zájem o styk, dokud nevrátí ukradené peníze. Po soudech bych to netahala, ale brala bych to jako poučení a už jí nikdy, fakt nikdy nedala ani korunu. A sama si našla aspoň nějakou brigádu - doučování po odpoledních, něco na doma, co můžu dělat i odpoledne/ večer, o víkendech.
@Wani píše:
No nevadi, ale nedokazu si představit brigadu brzy rano pred skolou, ktera zacina v 8, nebo vecer, kdyz rano vstava.To by me rodice hnali (ale ja mam normalni rodice), o brigade o vikendu nebo prazdninach nic nemam, taky jsem chodila.
To je jedno, jestli o vikendu, prazdninach nebo kdy. Ja chodila rano pred skolou roznaset noviny a slo to. To bylo tak na hodku. Nic strasnyho a stredni skola zacinala v 7:45. Kamoska chodila do noci uklizet. To bylo horsi. Ta byla docela ospala. Ja jsem spis byla pekne probuzena.
@Oriseka píše:
A tak to ja bych se s matkou, co nema problém ukrast penize, klidně soudila, coz nic nemeni na tom, ze pokud chci bydlet sama, tak nebudu ocekavat, ze mi náklady zaplati rodice, stat a pritel.
Příspěvek upraven 26.02.22 v 11:59
@Wani píše:
@Oriseka @Zuzaja Je na stredni.
Ano, vím, ale za chvíli bude maturovat, celý červen až září bude mít volno.
@Zuzaja píše:
Ano, vím, ale za chvíli bude maturovat, celý červen až září bude mít volno.
Coz ji jaksi ted nijak nepomuze. ![]()
Pokud se ti přiznala, důkaz to je. Pokud se ti přiznala i před přítelem, je to dvojitý důkaz. Být tebou, dala bych jí temín k navrácení peněz s upozorněním, že jinak na ni podáš trestní oznámení ty nebo přítel. Byli to i jeho peníze. Je to čistá krádež.. A nemá důvod si nárokovat tvé peníze, ať už si je vyděláš, dostaneš či ušetříš. Práci/brigádu doporučuji najít i večerních hodinách(úklid, doučování). Už jen proto, aby ses podílela na chodu domácnosti i ze svých sil, nejen z alimentů. Pokud rodiče mají stanovenou výši alimentů, musí je platit.
Takové ty otázky tady, proč máte doma tolik hotovost, tak na to je jen jedna reakce - proto, každému je do toho houby.
Vyměnila bych zámek, aby neměla možnost Vám lézt do bytu, pokud matka přestane platit alimenty, i to je napadnutelné soudem, ale s tím bych na ni vyrukovala, až by přestala platit delší dobu. Hlavně se braňte, určitě bych jí už žádné peníze nedávala, nepůjčovala a klidně bych jí navrhla splátkový kalendář k navrácení
@Oriseka píše:
Jistě…bude chodit na brigádu, aby jí ta kreatura co si říká její matka měla co krást.
Ale hlavně se nesoudit s rodinou…to nééé to je ošklivé.
Už to neplacení alimentů je sviňárna vysokýho levlu. Za komentář té krádeže by mi admin dal stopku ![]()
@pannda No, pokud to nema nahrane, tak je to houby a ne dukaz… A na slovo pritele taky nikdo ohled brat nebude.
@Wani píše:
Coz ji jaksi ted nijak nepomuze.
Pomůže ohledně brigády.
Tohle není matka, to je zlodějka. Braň se, klidně i soudně. Ty jí nic nedlužíš, zato ona tobě.