Matka mě finančně podvedla

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3581
26.8.19 13:11
@sediza píše:
Tak já bych do toho soudu po poradě s pravníkem šla. Pokud utneš veskerý kontakt, tak tě bude mít právo ještě vydědit, pokud nejsi jediné dítě. Záleží, jak jsi na tom finančně. Pokud je pro tebe 50 tisíc hodně, tak do toho jdi. Pokud ne…asi bych utla kontakt a mela bych svatý klid. Z nekterych lidi je mi fakt zle…

Tak vydědit..jestli je matka v registrech, tak stejně nic mít nebude, kromě dalších dluhů :? Navíc pokud soud nevyhraje, má na krku navíc soudní výlohy. Záleží na tom, jak by to dopadlo. Já bych se na to vyprdla a matinka by si u mě už ani neskrtla. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
26.8.19 13:15

To neni prvni pripad. Od znamych matka poprosila syna o to same, 100 tisic na jeji druhou svatbu (nekomentovat, ze je to blbost vime). No a samozrejme mu nedala pak ani korunu, prerusili styky, on to nezvladal splacet, zadluzeni, nakonec se kvuli tomu i rozvedl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.19 13:17

@vedma007 nikdy jsme mezi senou krasny vztah nemely, kazdopadne vzdy jsem se snazila s ni vychazet, porad jsem slysela ale prosimte vsak je to tvoje mama od vsech :nevim:

• Citovat
  • Upravit
25193
26.8.19 13:22
@Anonymní píše:
@Junkyska jako to ze mi to nevrati atd mi psala do SMS a celkove jsme si o tom dost psali takze ze SMS by to bylo dost patrne, ale asi bych nedokazala jit na policii a udat takhle svou matku, nevim :palec:

hlavně na žádnou POLICII NECHOĎ, protože úvěrového podvodu se dopustí ten, kdo do úv. smlouvy uvede nepravdivé či hrubě zkreslené údaje, nebo podstatné údaje zamlčí (přečti si § 211 trestního zákoníku) A TY jsi zamlčela, že úvěr je fakticky pro jinou osobu, které by úvěr schválen nebyl, takže by ses svezla jako spolupachatelka (pomoc podle § 24 odst. 1 písm. c) tr. zákoníku).. jsou vás tisíce po republice, kteří splácíte cizí úvěr.. bývá to konec kamarádství a vztahů v rodině apod.
@Bídžej žádný soud nevyhraje - neraďte prosím úřední postup, když ho neznáte…

Příspěvek upraven 26.08.19 v 13:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26928
26.8.19 13:23

Tohle je tezke zklamani :?

Dneska je nejaky divny den. To uz je snad treti nova diskuse o hroznych matkach :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.19 13:25

@Lucy75 dekuji za informaci…ja bych to asi ani nezvladla tam jit, ani ji videt nekde u soudu hlavne ona by tam delala hroznou chudinku a buhvi jestli by to nezvladla obratit proti me, v tomhle je velmi dobra

• Citovat
  • Upravit
25193
26.8.19 13:27
@Anonymní píše:
@Lucy75 dekuji za informaci…ja bych to asi ani nezvladla tam jit, ani ji videt nekde u soudu hlavne ona by tam delala hroznou chudinku a buhvi jestli by to nezvladla obratit proti me, v tomhle je velmi dobra

vůbec to úředně neřešte.. uklidněte emoce, hlavně řádně splácejte (naštěstí to není tak vysoká částka a tím pádem ani splátka, bývají lidi co splácí několik Providentů či Profi Creditů někomu jinému a tam už jsou úroky a penále brutální..), protože pokud byste nesplácela, tak firma může začít po běžném vymáhacím procesu podat trestní oznámení a v tom byste zůstala i Vy, viz. info výše.. no a za pár měsíců snad bude matka na tom lépe a zkusíte to opět zaurgovat..
pokud nebude reagovat ani potom, tak holt drahá životní zkušenost s „drahou“ matkou.. nebojte, já mám horší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
26.8.19 13:30

Nic no. Půjčku splať a příště tak naivní nebuď. Co taky jinýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4972
26.8.19 13:31

@Lucy75 ale tak to je přeci jejich interní věc - pokud zakladatelka bude půjčku (ať už byla pro kohokoliv) poctivě splácet, tak jakýpak úvěrový podvod? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25193
26.8.19 13:34

@vedma007 to je častý omyl laiků.. u § 211 nezáleží vůbec na tom, ZDA ÚVĚR JE ČI NENÍ SPLÁCEN, přečtěte si to prosím.. stačí zamlčet podstatné údaje při sjednávání úvěrové smlouvy, a to se zde stalo.. dost lidí za to má podmínku, pracuji v tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
26.8.19 13:37
@Lucy75 píše:
hlavně na žádnou POLICII NECHOĎ, protože úvěrového podvodu se dopustí ten, kdo do úv. smlouvy uvede nepravdivé či hrubě zkreslené údaje, nebo podstatné údaje zamlčí (přečti si § 211 trestního zákoníku) A TY jsi zamlčela, že úvěr je fakticky pro jinou osobu, které by úvěr schválen nebyl, takže by ses svezla jako spolupachatelka (pomoc podle § 24 odst. 1 písm. c) tr. zákoníku).. jsou vás tisíce po republice, kteří splácíte cizí úvěr.. bývá to konec kamarádství a vztahů v rodině apod.
@Bídžej žádný soud nevyhraje - neraďte prosím úřední postup, když ho neznáte…Příspěvek upraven 26.08.19 v 13:25

přemýšlím, proč by nemohla vyhrát civilní spor? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
26.8.19 13:38

Tak i kdyby jsi soud vyhrala, neznamena to, ze ona by to zacala platit. Stejne dopadla tchyne, sice ma smlouvu, ze pujcila penize, soud vyhrala, ale tim to taky skoncilo. Takze plati pujcku a doufa, ze nekdy uvidi alespon neco malo z tech penez co rozfofroval jeji byvali. A ten je tak zadluzeny, ze splaci jen minimum nebo vubec nic. Bohuzel pro ni to dava bankam a uverovym spolecnostem kde si napujcoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
26.8.19 13:39
@Anonymní píše:
Bez smlouvy neuděláš nic, teda už to, že je v registru by u mě spustilo varovný alarm. Co nejrychleji bych to zaplatila. Její řeči, že ti za život toho dost koupila, bych si k srdci nebrala (proč si teda lidi dělají děti?), když jste navíc ještě byly domluvené, že ti peníze bude postupně vracet! Takže lhala. Na policii asi nic nenaděláš. Jen tě musím ještě upozornit, pokud to narušilo vážně váš vztah, že ji už nechceš vidět a třeba se o ni ve stáří starat, nějak si to zajisti (děti mají vyživovací povinnost vůči rodičům, kteří nemají na živobytí)

ústní smlouva, taky smlouva. Jen je potřeba řešit to dřív, než se půjčka promlčí.

Je fakt, že paní matinka nejspíš spoléhá na to, že to zakladatelka spolkne, a že vhodně forumulovaný dopis s razítkem advokátní kanceláře by ji mohl přivést k rozumu dřív, než dojde na soud - stejně je potřeba poslat předžalobní výzvu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
26.8.19 13:39
@Lucy75 píše:
@vedma007 to je častý omyl laiků.. u § 211 nezáleží vůbec na tom, ZDA ÚVĚR JE ČI NENÍ SPLÁCEN, přečtěte si to prosím.. stačí zamlčet podstatné údaje při sjednávání úvěrové smlouvy, a to se zde stalo.. dost lidí za to má podmínku, pracuji v tom.

ale tvoje informace také nejsou úplně přesné, nebo ty jsi četla její úvěrovou smlouvu? víš, že zamlčela podstatné informace? :think: a jistě že záleží na tom, jestli je nebo není úvěr splácen ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25193
26.8.19 13:41

@Keyllah u civilního sporu je riziko, že soud (stává se to celkem často) pak dá podnět na příslušnou hospodářskou kriminálku… proto jsem psala, ať to úředně neřeší…
navíc úvěrová smlouva zní jasně - na tazatelku.. jiná smlouva bohužel neexistuje (mezi tazatelkou a matkou..) takže prát u soudu špinavé prádlo a předkládat SMS, tak to už by teda muselo jít o úplně jinou částku, aby to stálo za to… navíc uhradit soudní poplatek a ty dlouhé tahanice.. vážně by Vám to za 50tisíc stálo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová