Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hele do jeho vztahu s matkou ti vůbec ale vůbec nic není. On musí přestat být mamanek a od matky se odprostit sám, sám si musí nastavit hranice což asi nedělá dostatečně důrazně. To ty ani žádná další po tobě nevyřeší, musí on sám.
Proč zakládas tolik diskuzi a je to teda manžel nebo přítel?
Jednoduché řešení. V zájmu svého zdraví prerus kontakt s ní. A svému příteli řekni, pokud si nevyřeší vztah s matkou, nemůžeš s ním budovat trvalý vztah. Buď mu stojíš za to a situaci vyřeší nebo ne. To by tě cekalo trápení do skonu tchýně, což asi svůj život tomu obětovat nechceš. Takže potom nech syna matce a jdi dál.
@Martha03 píše:Kontakt jsem již dávno přerušila ale vždy si najde nějaká možnost mi vyhrožovat či nadávat. Vážně už jsem na dne.
Hele do jeho vztahu s matkou ti vůbec ale vůbec nic není. On musí přestat být mamanek a od matky se odprostit sám, sám si musí nastavit hranice což asi nedělá dostatečně důrazně. To ty ani žádná další po tobě nevyřeší, musí on sám.
@Halamka píše:
Jednoduché řešení. V zájmu svého zdraví prerus kontakt s ní. A svému příteli řekni, pokud si nevyřeší vztah s matkou, nemůžeš s ním budovat trvalý vztah. Buď mu stojíš za to a situaci vyřeší nebo ne. To by tě cekalo trápení do skonu tchýně, což asi svůj život tomu obětovat nechceš. Takže potom nech syna matce a jdi dál.
@Lejla3 píše:
To ale nic nemění na tom, že se svou matkou se musí popasovat on a rict ji co si nepřeje případně přerušit kontakt on sám.
Pro tebe je rada jediná jít o dům dál když neumí dát do latě vlastní matku.
@Martha03 píše:
To ale nic nemění na tom, že se svou matkou se musí popasovat on a rict ji co si nepřeje případně přerušit kontakt on sám.
Pro tebe je rada jediná jít o dům dál když neumí dát do latě vlastní matku.
Je maminka bouzel tohle nerespektuje. Několikrát zkoušel jí domluvit a to víc rázně. Ale bez efektu.
@Anonymní píše:
Jeho maminka bouzel tohle nerespektuje. Několikrát zkoušel jí domluvit a to víc rázně. Ale bez efektu.
Hele, nic proti - ale proč píšeš jako anonym? V jednom příspěvku ses odkryla jako nováček s 1 příspěvkem, takže Tě tady stejně nikdo nezná, tak proč hned anonym???
Jinak k té tchýni - sama s tím moc nezmůžeš… s partnerem si stanovte nějaké hranice, které jsou pro vás dva únosné, a buď na to přítel přistoupí, nebo konec… ale je to pro tebe fakt nevýhodné - pokud byste spolu zůstali a časem měli děti, tak nedělá dobrotu, když s tchýní nevycházíš, odnesou to ty děti, může se ti pak snažit přes ně mstít apod…
takže já bych zkusila dát tchýni jasně najevo, co si ke mně dovolovat nebude, a buď by se podařilo společně nějak slušně fungovat, nebo bych šla o dům dál..
A pokud to s ní fakt nejde, tak bych partnerovi rovnou řekla, že s takovou s ním žádná jiná dlouho nevydrží, a ať se rozhodne, zda chce být do konce života jen s matkou a krátkodobými vztahy (což by asi mamince vyhovovalo), nebo žít si i vlastní život a mít vlastní rodinu… ale nemá to chlapec jednoduché, je mi jasné, že i kdyby s matkou na čas úplně přerušil kontakt, že ho začně citově vydírat, připomínat mu, co ona pro něj všechno udělala, obětovala apod… a bohužel znám pár takových starých mládenců, kteří tady pro svou maminku byli pořád, než jim umřela a oni pak v 50-60 zůstali na vše sami…
Tak asi nasilim se mu do bytu nenastehovala, asi musel souhlasit…
Jestli ti můžu radit, najdi si může bez patologické závislosti na matce. Já v tom žiju přes 20 let. Matka taky psychopat a nenaděláš s tím vůbec nic. Tenkrát mi říkalo spoustu přátel, rodina, že si ho beru i s matkou, já jim nevěřila. Myslela jsem si, že prozře, otevře oči, že budeme a naše budoucí rodina přednější než matka…A i když máme 3 děti, stále řešíme matku. Ta má narušenou osobnost, je to psychopat a dělá nám ze života peklo. A syn x matka, to je pouto tak silne, že i když to manžel vše chápe a ví a uvědomuje si to, jaká jeho matka je, stejně ho ovlivňuje a nemanipuluje vesele dál. Mám za sebou terapii, kde mi psycholožka řekla, že má silně zakořeněné vzorce chování z dětství vůči matce a to je v patologie.
Chápu, že je to těžké, asi ho miluješ, ale věř, že když v tom zustaneš, nebudeš v klidu ani šťastná.
Dobrý den, má veliký problém s tchýni. Tchyně nepracuje nemá žádné koníčky ani žádné kamarádky. Je extrémně upnutá na mého přítele. A to do takové míry, že se to nedá vydržet. Nadává mi. Vyhrožuje mi. Když jsem s přítelem vola mu nepřetržitě když přítel ignoruje vymýšlí si, že skončila v nemocnici. Dokonce mě nařkla, že jsem jí ukradla peníze. Už se to nedá vydržet. Dokonce prodala svůj byt a nastehovala se k příteli aby mi znemožnila kontakt. Oba jsme na pokraji sil. Dokonce můj přítel měl předemnou vztah a tu slečnu napadla několikrát fyzicky už mám celkem strach. Já jsem na antidepresivech. Už vážně nevím co mám dělat. Nechci aby přítel přišel o mamku ale na druhou stranu už nemůžu proste ani nechci aby se sní stýkal je mi opravdu špatně co říkám, že nechci aby byl v kontaktu se svoji mámou. Ale uz se to nedá vydržet.