Matka mě psychicky týrá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5866
3.6.17 18:46
@Anonymní píše:
Sdělím, ale co chcete vědět?

Jak to máte teď s tím bydlením, kdo co platí atd.. A proč už dávno spolu nebydlíte sami bez mámy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
3.6.17 18:47

Tak jsi svepravna, cekas dite, tak si snad s pritelem najdete bydleni a nemusis tohle poslouchat, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
3.6.17 18:49
@Anonymní píše:
Ahoj holky, po přečtení tohoto příspěvku určitě pochopíte, proč anonym…
Je mi 21 let, studuji VŠ a jsem těhotná - momentálně na začátku 6. měsíce. Těhotenství bylo spíše překvápko ale i tak jsem za něj hrozně ráda. S přítelem svoje bydlení zatím nemáme (on už pracuje), momentálně bydlíme u mých rodičů. Přítel na mě má i přesto velice málo času a ne jednou se kvůli tomu hádáme. A dostáváme se k mé matce - pokaždé když se s přítelem dohadujeme, ona stojí za dveřmi a poslouchá nás, poté když přítel odejde třeba do práce, naletí ke mě a začne mi to vyčítat a hučet do mě, že nemám právo po něm chtít aby se mnou trávil čas, že mám sedět doma na p*deli a poslušně na něj čekat, že se se mnou prý jinak rozejde a já zůstanu sama a nikdo mě nebude chtít, protoze jsem prý ošklivá. Tohle vydrží třeba hodinu. Dál mi začne říkat, jak s dítětem nemám šanci VŠ dodělat, že budu nicka a že jí to dítě po porodu prostě dám, jinak školu nedokončím - to mi oznámí jako hotovou věc bez jakéhokoliv svědomí. Všude mě pomlouvá a stěžuje si na mě, má hroznou tendenci všem řídit životy a nedá si nic vysvětlit. Neustále se plete do mého vztahu s přítelem, furt mezi nás leze. Obviňuje mě ze své nemoci (měla rakovinu) a vydírá mě s tím, že jestli se nezačnu chovat tak jak ona chce, tak že umře. Stále mi opakuje jak něco nezvládnu, nedokážu, jak jsem strašná ve všech ohledech a jak skončím jako spodina společnosti, hrabe se mi v osobních věcech a vše odůvodňuje tak, že ona může - ona je máma. Místo podpory mám denně tohle a jsem kvůli tomu permanentně ve stresu. Chceme se odstěhovat ale bojím se, že se to tím nevyřeší. Musím být celý den zamčená v pokoji, aby na mě nemohla, jsem tu jak ve vězení, číhá na každý můj krok, aby do mě mohla rýpat. Když jí tohle všechno řeknu, tak se rozbrečí, že se ke mě přece chová hezky a nic mi nedělá. Jsem na dně, nikdo mě nedokáže pochopit a trápí mě to teď hlavně kvůli tomu miminku… :,( Děkuji, Z.

Pokud tvůj přítel pracuje, pak by jste mohli jít na podnájem. Myslím, že by se hodně problémů vyřešilo. Jestli mu ale vyčítáš, a děláš scény, že není s tebou doma, zatím co on musí chodit do práce, pak bych musela souhlasit s tvojí matkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
3.6.17 18:51

Proc nejste uz v podnajmu?? Ja bydlim zatim s mamou, delame s pritelem rekonstrukci, malymu je 10 mesicu a silim, furt mi do vseho kecá. Ver tomu, ze jestli tam budes bydlet i po porodu tak to bude tak 1000× horsi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
3.6.17 18:53

Já nechápu proč s ní bydlíte, čekáte mimino, je čas se osamostatnit..

• Citovat
  • Upravit
9918
3.6.17 18:54

Nemela by jsi tohle spis rict priteli a nemel by se on o tebe postarat? Jak se on stavi k tehotenstvi? Taky je z nej nadseny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
3.6.17 18:54

Určitě bych se už dávno odstěhovala vím z vlastní zkušenosti ze tohle bydlení v rodinách nefunguje každý potřebuje svůj klid a prostor natožpak těhotná žena…upřímně tohle je hodně přehnané a smutné chování tvé maminky měla by tě právě spíše podporovat, mít pro tebe více porozumění, nabídnout třeba pomoct když to bude v jejich silách aby tvoje těhotenství bylo klidne a užila jsi si ho a pak jsi mohla dodělat školu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
3.6.17 19:00

A Tvoje mama nechodi do prace? pripadne nema moc stresove zamestnani a proto se tak chova? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1225
3.6.17 19:01

No, ja uz bych tam nebyla… dospela jsi, svepravna taky… kde je problem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
3.6.17 19:04

A co na to tvůj táta? Ten nezasáhne když vidí jak se matka chová?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
3.6.17 19:12
@Taciras píše:
Jednoduchá pomoc. Odstěhuj se, osamostatni.Postarej se o sebe sama a pak ti maminka nebude řídit život.

Tak tak, pravdu díš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
3.6.17 19:20

Píšeš že přítel pracuje, proč jde pracující muž bydlet do jednoho pokojíku do bytu matky své zbouchnute přítelkyně? Jak se něco takového stane? :nevim: Pochopila bych, kdybys tam byla sama, protože tě nechal, takto nechápu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15405
3.6.17 19:21

Tvoje matka je pošahaná, to je bez debat, ale sama musíš nejlíp vědět, proč je taková… Je to povaha, nebo má nějakou psychickou poruchu, byla taková vždycky? Co tvuj otec, jak s ní vychází přítel? Jediné a nejlepší řešení je odstěhovat se, i kdyby jste měli žít v pronajaté garsonce, bude ti tam líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
3.6.17 19:22
@Anonymní píše:
Ahoj holky, po přečtení tohoto příspěvku určitě pochopíte, proč anonym…
Je mi 21 let, studuji VŠ a jsem těhotná - momentálně na začátku 6. měsíce. Těhotenství bylo spíše překvápko ale i tak jsem za něj hrozně ráda. S přítelem svoje bydlení zatím nemáme (on už pracuje), momentálně bydlíme u mých rodičů. Přítel na mě má i přesto velice málo času a ne jednou se kvůli tomu hádáme. A dostáváme se k mé matce - pokaždé když se s přítelem dohadujeme, ona stojí za dveřmi a poslouchá nás, poté když přítel odejde třeba do práce, naletí ke mě a začne mi to vyčítat a hučet do mě, že nemám právo po něm chtít aby se mnou trávil čas, že mám sedět doma na p*deli a poslušně na něj čekat, že se se mnou prý jinak rozejde a já zůstanu sama a nikdo mě nebude chtít, protoze jsem prý ošklivá. Tohle vydrží třeba hodinu. Dál mi začne říkat, jak s dítětem nemám šanci VŠ dodělat, že budu nicka a že jí to dítě po porodu prostě dám, jinak školu nedokončím - to mi oznámí jako hotovou věc bez jakéhokoliv svědomí. Všude mě pomlouvá a stěžuje si na mě, má hroznou tendenci všem řídit životy a nedá si nic vysvětlit. Neustále se plete do mého vztahu s přítelem, furt mezi nás leze. Obviňuje mě ze své nemoci (měla rakovinu) a vydírá mě s tím, že jestli se nezačnu chovat tak jak ona chce, tak že umře. Stále mi opakuje jak něco nezvládnu, nedokážu, jak jsem strašná ve všech ohledech a jak skončím jako spodina společnosti, hrabe se mi v osobních věcech a vše odůvodňuje tak, že ona může - ona je máma. Místo podpory mám denně tohle a jsem kvůli tomu permanentně ve stresu. Chceme se odstěhovat ale bojím se, že se to tím nevyřeší. Musím být celý den zamčená v pokoji, aby na mě nemohla, jsem tu jak ve vězení, číhá na každý můj krok, aby do mě mohla rýpat. Když jí tohle všechno řeknu, tak se rozbrečí, že se ke mě přece chová hezky a nic mi nedělá. Jsem na dně, nikdo mě nedokáže pochopit a trápí mě to teď hlavně kvůli tomu miminku… :,( Děkuji, Z.

Naopak, tím se to velice rychle vyřeší. Máma odrazu zjistí, že se bude muset chovat jinak, pokud chce vnouče vidět.

Běžte pryč, je nejvyšší čas se osamostatnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.17 20:20
@Paola21 píše:
Jak to máte teď s tím bydlením, kdo co platí atd.. A proč už dávno spolu nebydlíte sami bez mámy?

Podnájem si hledáme, čekáme na vhodný byt a půjdeme, co nejdřív to půjde. Ještě před mým těhotenstvím mi většinu věcí platila matka - brala to tak, že je to její povinnost, že jsem její dcera..teď ale otočila a přítel mě musí živit komplet. Když u ní prosím třeba jen o blbou stovku, je okolo toho tisíc řečí a výčitek, tak už to ani moc nezkouším. Jinak, chtěli jsme rovnou stavět barák a než bychom ho dodělali, bydleli bychom u rodičů, ale teď vidím, že to není možné…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová