Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Citule, všechno si zaznamenávej a tiskni, co vám kdy napsala. A nebojte se používat i diktafon a ukládat si to. Dneska má v mobilu diktafon snad každej. Takže nahrávat telefonáty, prostě všechno, abyste dokázali, že bejvalka lže, že dítě nechcete vidět. A bombardovat - smskama, mailama, čímkoliv. A trvat na schůzkách, byť by trvali jen 2 hodiny.
K tomu nahrávání - všude v médiích se povídá, že se nahrávat nesmí, pokud s tím dotyčný nesouhlasí. Ale pozor, tenhle zákon má totož ještě bodík č. 2, o kterém se nemluví, a to, že když se předpokládá, že dojde k trestnému činu, což může nepředání dítěte podle soudního příkazu být, tak nahrávat můžete…
A k výživnému - když doložíte, že dítě nepůjčuje, argumentujte, že chcete platit minimum, co dítě spotřebuje, ale nic navíc, právě proto, že vám ho půjčit nechce.
Jo a ještě jednu věc - dojděte osobně za dětským lékařem a vysvětlete mu, jak se věc má, že tam dochází ke zneužívání jeho lékařských zpráv. A požádejte ho o spolupráci, ať Vám napíše maila, kdykoliv s dítětem bejvalka dorazí k doktorovi, a jaký je výsledek vyšetření. A požádejte ho, aby, když nebude dítě vyloženě na smrt, že nebude schopné převozu, ať nepíše o potvrzení, co si vymyslí matka.
Zdravím macešky. Neda mi to, abych se k vam do debaty nezapojila. S manzelem prozivame ted hodne podobne veci. S predchoziho manzelstvi ma dve deti-holcicku a chlepecka (5 a 3). Dva roky to vcelku fungovalo a ted byvalce preskocilo a zacina nam kolotoc. Zacalo to pozadavkem na obleceni a autosedackama. A pak, ze nic nebude branit. Vse jsme poridili, poslali foto. Asi to bylo necekane a tak zacala vymyslet, ze deti k nam nechteji. Meli jsme v planu pekny vikend na chate s manzelovymi rodici a mymi. Deti jsme nakonec nedostali a zklamani bylo u vsech. Netusime o co ji jde, s manzelem jsme ji vzdycky vysli vstric. Clovek by rekl, ze kdyz se cerstve vdalaa ceka dite, ze bude rada za kazdou chvili, kdy si bude moct odpocinout. Uz jsme si hodne uzili jejich stridavych nalad, toho, ze nikdy nevime co si zrovna vymysli…takze nas ted ceka potahovani po soudech a socialce. Uz jen z lidskeho hlediska nechapu postoje vsech tech sobeckych zenskych, ktere si rikaji matky a snazi se ublizit byvalim manzelum a na deti neberou ohled.
Doslova jak říkáte. Moje bývalá. Už to udělala jednou. Dítě si nechala a dostává na něj 4tis. Každý měsíc. Dnes je malému 11 let. A ted si chce nechat další dítě. Malé jsou 3 roky. Tento týden jsem ji vůbec neviděl. Prý ji bolelo ucho. Soud po třetím stání dodnes nic nenařídil. A matka mi malou nechce prostě dávat. Abych udržel krok dodnes platím za její byt hypotéku jinak by ji vystěhovali. A ještě platím na malou 4tis. Dohromady to děla 10tis měsíčně. A malou mi stejně nedává. Půl roku je pryč. A mne dochází síla. Každý víkend je to horší a horší. Ach jo
Dobrý večer, mám na vás dotaz. Nedávno jsem se seznámila se svým přítelem. Předtím žil s jednou ženskou 8-9 let. A narodila se jim malá. Jenže po 8-9 letech, ho ze dne na den opustila. Vzala dceru a odešla bez jediného slova. Domluvili se že mu bude malou pujcovat. Každých 14 dní. Nějakou dobu to fungovalo. Jenže, pak jsme se dali dohromady mi. Spíš jako kamarádi.Jenze, jeho bývalá se dozvěděla že někoho ma. A tak začala dělat problémi že nezůstal sám delší dobu jak 4 měsíce atd. Jenže, ona mu ji ted přestala úplně dávat. Ani volat si sní nesmí nic. Je jí 8 let. A on to chtěl řešit bez soudu. Jen ji chtěl vidět aspoň jednou za 14 dní. Alimenty platí stará se. Tak se chci zeptat jakou šanci ma u soudu uspět? A zlepší se ty vztahy? Do soudu jít nechtěl, ale asi nemá na výběr. Poradíte prosim.
![]()
Nejhorší je to ze je na ní zvyklí a všechno. Je bez ní jak bez ruky. Jezdí sem ze zahraničí a vždy ho držela jen ta malá. Chci mi nějak pomoc jenže, uz nevím jak a co dělat. Myslela, jsem ze to vše jde bez soudu asi nejde. Ale, navýšit alimenty chce. A za co kdyz ji nevidí. Bojím se že zůstane tam a my se rozejdeme. Jen kuli tomu, že ona ho opustila a nedokáže skousnout, že jsi někoho našel. S malou se vidal sám. Právě proto aby se malé nepletla hlava. A bojím se, že ji asi neuvidí do té doby než to všechno skončí. Doufám, že to dobře dopadne. Vím, nejsme jediný jen ta bezmoc je strašná. A kort, kdyz jsi vyřizuje účty prez dítě