Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Máma se chtela podívat na vnouce? ![]()
No ty brdo ![]()
Tak to pevny nervy az se vnouce narodi, ale tvuj chlap ma teda nervy ze zeleza, to mas docela kliku
Matku bych upozornila na to, ze ti kazi zivot. A jestli v tom hodla pokracovat, ze budes nucena omezit kontakt s ni.
Lidi si k tobe dovoli, jen to, co jim dovolis.
@Anonymní píše:
Většinou přijedu na návštěvu v sobotu a bez přítele tedy. Proto to ví. No a na screening šla s námi, chtěla vidět vnouče, tak slyšela i diskuzi s přítelem, že možná nedorazí. On sám chtěl aby se mnou mamka jela, nerad je když jezdím daleko sama, když on nemůže. Nakonec ale dorazil, sám chtěl, protože na malé UZV se mnou nechodí, nepovažuji to za důležité jako ty screeningy kterých není tolik. Ale ona z toho udělala jeho nezájem. To samé s tou práci a melouchy. Nebo s tím že po něm nechci nakupovat hadříky, podle ní prostě nemá zájem. Přitom nerozumím, proč by se měl prodírat mini oblečkyto si radši zajdu s kamarádkou a jemu to doma jen ukážu. Mě stačí, když se stará finančně a když to jde jede se mnou na screening, pomáhá mi s nákupy - už mě neposílá samotnou kvuli taškam a vykládání na pás. Na oblečení a blbustky kolem mimča mi dal volných 15tisic a kup co chceš. Doma funguje když potřebuju. Ono je toho víc, ale myslím že normálně fungujeme.
Když má matka blbě kecy, samozřejmě že se nedám. Jenže je to k ničemu. Po čase se to promlčí a začne zas.
Jenže chlap je z toho už na nervy. Nemá prostě mamu rád, prostě ji ignoruje. Jenže už začíná doma občas naznačovat že ho máma tím vším štve a že jí nebude dobrý nikdo nikdy.
vůbec se mi nedivím, zastan se ho a trvej na tom, aby ho nechala být, klidně i vybuchni nebo jednu sobotní návštěvu vynech
Nemusíš mámě říkat všechno. A když bude zase radit, vyslechni ji, a hezky se usměj a řekni, že to máte takhle a líbí se vám to a dobrý. A kdyby zkoušela pomlouvat před tebou tvého partnera, tak jí řekni, že to prostě nebudeš poslouchat a odejdi. A pokud ti lidé nosí drby tohoto typu, zase - to nebudu poslouchat, nezajímá mne to, nechápu co mi to vykládáte - a odejít. Oni se brzy odvyknou.
Já bych tedy mámu, která bezdůvodně nasazuje na budoucího otce mého dítěte, rozhodně s úsměvem nevyslechla. Však zakladatelka ví dopředu, co se dozví. Jakmile by řekla jediné slovo, utla bych ji. A klidně několikrát, mnohokrát za sebou. Pokud by s tím nepřestala, odešla bych. kdyby s tím začala do telefonu, jednou bych ji upozornila, že nebudu poslouchat její názor na mého chlapa, že ho už znám. Kdyby nepřestala, položila bych telefon.
Ten tvůj Lojza, on se o tebe vůbec nezajímá, ani na screening nechtěl přijít.
Ale je to budižkničemu, furt někde lítá.
Viděla. To bylo roztomilé, jen ten Lojza tam tak blbě čuměl, vůbec ho to nezajímalo.
Však kam bys chodila, Lojza stejně není doma…
@a12 píše:
Máma se chtela podívat na vnouce?
No ty brdo
Tak to pevny nervy az se vnouce narodi, ale tvuj chlap ma teda nervy ze zeleza, to mas docela kliku
Mám asi podobný přístup, nechápu, jak se dost často řeší s celou rodinou, zda si mám učesat pěšinku napravo nebo doleva… No nic, asi to lidem vyhovuje.
Mě vyhovuje žít si svůj život a ostatní zase ten svůj.
Většinou přijedu na návštěvu v sobotu a bez přítele tedy. Proto to ví. No a na screening šla s námi, chtěla vidět vnouče, tak slyšela i diskuzi s přítelem, že možná nedorazí. On sám chtěl aby se mnou mamka jela, nerad je když jezdím daleko sama, když on nemůže. Nakonec ale dorazil, sám chtěl, protože na malé UZV se mnou nechodí, nepovažuji to za důležité jako ty screeningy kterých není tolik. Ale ona z toho udělala jeho nezájem. To samé s tou práci a melouchy. Nebo s tím že po něm nechci nakupovat hadříky, podle ní prostě nemá zájem. Přitom nerozumím, proč by se měl prodírat mini oblečky
to si radši zajdu s kamarádkou a jemu to doma jen ukážu. Mě stačí, když se stará finančně a když to jde jede se mnou na screening, pomáhá mi s nákupy - už mě neposílá samotnou kvuli taškam a vykládání na pás. Na oblečení a blbustky kolem mimča mi dal volných 15tisic a kup co chceš. Doma funguje když potřebuju. Ono je toho víc, ale myslím že normálně fungujeme.
Když má matka blbě kecy, samozřejmě že se nedám. Jenže je to k ničemu. Po čase se to promlčí a začne zas.
Jenže chlap je z toho už na nervy. Nemá prostě mamu rád, prostě ji ignoruje. Jenže už začíná doma občas naznačovat že ho máma tím vším štve a že jí nebude dobrý nikdo nikdy.