Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Řekni, ze to nehodlás poslouchat a popripade ukončí návštěvu a dodej, ze ji ráda uvidíš příště ale bez zbytečných poznámek na partnera
Tak si dospělá, budete rodiče, nauc se tohle vypoustet. Protože az se narodí miminko bude hůř a takováhle tchýně partnerství moc prospěšná nebude.
Proste mame rekni, ze ti to nevadi a vyhovuje vam to, ne? ![]()
Nebo vam da penize na veci pro mimco, doplatí rozdil platu a tak?
Matce rekni, at jde s tema kecama do p*dele. Co jinyho? Bud na ni hnusna, po dobrym to s ni evidentne nepujde
A to se ho nezastanes? Proste mami nech toho, já si proste vážím toho ze chce co nejvíc vydělat ještě před porodem, jsem takhle spokojena. Proč ji poslouchas???
Pokaždé když o tom začne, řekni „Mami já tohle nebudu poslouchat a nebudu to s tebou diskutovat, je to můj partner, miluju ho, respektuj to a nerozeštvávej nás. Díky.“
Tím debatu na toto téma ukonči, nepouštěj se do debaty - opakuj že se na tohle téma necheš bavit. Pokud to ze začátku nezvládne respektovat, tak se rozluč a odejdi, že dnes to zjevně nemý smysl.
Znamená to ovšem, že v tom musíš být důsledná a že pokud si chceš postěžovat na partnera, tak ne matce, ale kamarádkám.
Je to na tobě aby ses naučila obhájit si vlasntí hranice, po matkách je těžké tohle chtít, protože tě nejspíš pořád vidí jako malou holku a ty jí na to vlastně pořád skáčeš.
Jediná rada - přítele se před matkou musíš zastat ty a pořád dokola, tak dlouho až matka pochopí, že ty stojíš za přítelem
Dej jí tady přečíst pár diskusí na téma - otěhotněla jsem, opustil mně a alimenty platit nehodlá… Může být ráda, ze se chlap stará, stůj pri něm zakladatelko a snad se mamka časem zklidní.
A jak tvoje máma ví, že šel v sobotu na melouch? Nesvěřuj se jí s tolika podrobnostmi.
@AnastazieB píše:
A jak tvoje máma ví, že šel v sobotu na melouch? Nesvěřuj se jí s tolika podrobnostmi.
No asi tak.. Jako s tim screeningem.. Proc mame vykladat o tom jestli tam chlap byl nebo ne.. Muj nebyl na zadnym ultrazvuku ani s jednim ditetem, kdyz jsme cekali druhy, tak hlidal prvniho..
A kdyby se někdo zeptal moji mamy jestli tam chodil, tak ona vůbec netuší, takovy veci jsme nikdy neřešili ![]()
Tohle dělá moje babička - snaží se přede mnou mýt zadek mému tátovi (její bývalý zeť). Dost mě to štvalo, dohadovat se nemá smysl, bránit ho nebo jen odkyvat taky ne. Ale zabírá, když jí řeknu „babi, fakt není třeba probírat tátu. Já vím, jaký je a je zbytečný se o tom bavit“.
Ze začátku koukala dost vyjukane, ale teď už se kolikrát sama zastaví a řekne něco jako „jojo, ale o tom se nebudeme bavit“
takE dobrý ![]()
Jo a drbe takhle každého z těch pár partnerů, co měla moje máma, takže si myslím, že je to prostě v tom, že pro její dceru není nikdo dobrý. To bude asi i problém tvé mámy - je jedno, koho vedle sebe máš, pro něj je tě škoda ![]()
Ahoj. Prvně začnu, že mám s matkou normální vztahy. Mám ji ráda, pomůže, když může s čímkoli. Jenže. Odjakživa nemá ráda mého partnera, proti svatbě nic nemá, ale co čekáme miminko je to s ní hrozný. Pro ni je to hloupý tupec, který se mnou žije, asi. Rozumím, že se o mě boji jak to zvládnu, přítel pracuje celý týden, doma je o víkendy když nedělá melouchy, prostě teď hodně vydělává co se to dá, aby jsme mohli koupit miminku na co si vzpomeneme. Matka nám ale do všeho kecá, např. když přítel není o víkend doma a je na melouchu v sobotu (v neděli je vždy doma se mnou) tak má průpovídky jakože mu to trpím, že je hroznej, pořád pryč, doma nic neudělá apod. klidně i před ním. Nedávno mu i vynadala, že až se to narodí, že by měl změnit práci a být doma s námi než celý týden pryč. Jenže ona je to jeho práce, nejezdí přeci na dovolenou a peníze prostě potřebovat budeme, jenže to ona nechápe a pořád do toho rýpe. Přítel sice může změnit práci, ale změní se i plat a já na mateřský moc velký příjem mít opravdu nebudu, navíc jsem tak zvyklá.
Nedávno jsem šla na screening, kam přítel chtěl, ale nedali mu volno. Nakonec se hnal, aby to stihl a stihl. Jenže ona z něj před celou rodinou udělala blbce co se netěší na svoje dítě. Celkově z něj dělá blbce, který se netěší na své dítě. Asi protože nešišlá na bříško nebo já fakt nevím. Hlavně jsem se to dozvěděla od jinud a docela mě to dostalo.
Vůbec netuším co s tím dělat. A to matku vidím jen 1× týdne zhruba.