Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak vzhledem k tomu, že máš dítě s jejím SYNEM, tak asi umí dítě obstarat tak aby přežilo
![]()
Myslím, že přeháníš. Buď ráda za pomoc a nebo jí dítě nedávej, když máš pocit, že by ho mohla ohrozit na životě.
@Anonymní píše:
Prosím o názory, já už jsem vůči tchýni trochu předpojatá a nevím zda to přehánim či ne. Tchyně jela predevčírem poprvé a včera po druhé na dvě hodinky s kočárkem s měsíční dcerkou. Když přijela, tak mi nejdřív sdělila, že malá brečela, tak si ji “musela” chvíli chovat. To znamená, že ji venku na ulici, bez mého vědomí a mojí přítomnosti tahala ven z kočárku. Nikdy předtím si ji u nás nechovala, takže vůbec nevim, jak s ní manipuluje a hodně mě to naštvalo. Včera zase v rámci procházky znova bez mého vědomí jela dokonce za nějakou svou známou, co bydlí poblíž a také ji vytáhla z kočárku (asi by na ní jinak neviděla nebo co). Jak byste reagovaly? Mně to vadí.
Nereagovala bych nijak. Neřeknu kdyby mrzlo a holku tahala z kočáru na mráz ale venku nemrzne
a co se manipulace týče tak děti už má tak předpokládám že zvládne zvednout a položit mimino
A proč si ještě dítě nepochovala? To jsi jí to jako nedovolila? ![]()
Příspěvek upraven 02.08.19 v 09:21
Panebože no tak ji pochovala, to jí ublíží? Tchýně je dementní i.diot, že neumí pochovat dítě? Panebože to mateřství jste nevymyslely vy.
Jezisi
, nereagovala bych nijak, co na tom chces resit
sem nevedela, ze k chovani ditete musi byt pritomnost rodicu
tvuj chlap jeji zachazeni prezil dokonce sis ho vzala a mas s nim dite…tak to asi tak strasny nebude. ![]()
Přeháníš. Ale chápu, hormony. Buď ráda, že ti vozí a hoď si nohy nahoru.
@Zástavanda píše:
A to ti to dítě jako měla nechat řvát?
kdyby přijela se řvoucím děckem, byla by tu diskuse „tchyne nechala maleho brečet, to je ale p*ča co?“… voe, takovy mamynky jako zakl. me fakt zvedaj tlak…
U toho breceni na ulici bych ji take vytahla a pochovala, kdyz jezdeni kocarkem nezabira - nebo by jsi snad chtela, aby miminko hodinu v kuse plakalo do vysileni, az by se zalykalo? Ve druhem pripade se asi chtela pochlubit zname, tam uz mi to prijde trochu zbytecne ho vytahovat na ukazani, u miminka v sestinedeli bych take neskakala nadsenim.
Edit: rodina mela samozrejme v chovani vyjimku.
Ale nedavali jsme ho kolovat z ruky do ruky po znamych.
Příspěvek upraven 02.08.19 v 09:25
@debra.morgan píše:
Jezisi, nereagovala bych nijak, co na tom chces resit
![]()
sem nevedela, ze k chovani ditete musi byt pritomnost rodicu
tvuj chlap jeji zachazeni prezil dokonce sis ho vzala a mas s nim dite…tak to asi tak strasny nebude.
Hlavně je asi potřeba svolení. Malý je měsíc a tchyně si vnučku ještě nepochovala?
silně mi to připomíná moji ségru, synovci jsou 4 měsíce a její tchyně si ho mohla pochovat jednou. Teď pojedou na oslavu a tchyně se těší že si pochová vnuka a ségra na to hlásí že jedině přes její mrtvolu prý by s ním špatně manipulovala
![]()
A to má radši nechat miminko řvát? Když ho párkrát vezme ne úplně podle vašich představ tak se mu opravdu nic nestane. Venku je teplo a tak miminko dost možná brečelo protože v kočárku mu bylo horko. To že jela za známou, tak závisí jak to probíhalo, pokud se u ní zastavila na chvilku pochlubit se vnoučátkem na pár minut a pak zase pryč, tak bych to neřešila, vy jste hrdá máma, co se možná až příliš bojí o svoje (předpokládám první) miminko, ona je zase hrdá babička, co se chce pochlubit svým známým jaké má krásné vnouče. Taky jsem u syna prvních pár dnů trnula kdykoli se na něj někdo jen trochu déle podíval, ale mě to naštěstí rychlé přešlo, babičky dostaly rychlokurz držení miminka (hlavně moje máma, ona se bojí úplně malých dětí a to sama měla dvě) a dál jsem to neřešila.
@debra.morgan Přesně ![]()
Zakladatelko, tak nesed doma a běž na tu procházku s ní, když už ti vozí TVOJE dítě ![]()
@Lorry1 píše:
U toho breceni na ulici bych ji take vytahla a pochovala, kdyz jezdeni kocarkem nezabira - nebo by jsi snad chtela, aby miminko hodinu v kuse plakalo do vysileni, az by se zalykalo? Ve druhem pripade se asi chtela pochlubit zname, tam uz mi to prijde trochu zbytecne ho vytahovat na ukazani, u miminka v sestinedeli bych take neskakala nadsenim.
Edit: rodina mela samozrejme v chovani vyjimku.Ale nedavali jsme ho kolovat z ruky do ruky po znamych.Příspěvek upraven 02.08.19 v 09:25
Ale zakladatelka nepíše jestli si ta ženská dítě chovala možná se tchyně jen chtěla pochlubit vnučkou kterou si jinak asi ani pochovat nesmí a využila to ukazani aby si pochovala. Já si to totiž jinak než že nesmí nedokážu vysvětlit když je dítěti měsíc a vlastní babička ho předtím asi nikdy nepochovala ![]()
Vadilo by ti to a napsala to samé kdyby to nebyla tchyně ale tvoje matka? Někdy opravdu nestačím zírat, z čeho se dá udělat problém
.
Prosím o názory, já už jsem vůči tchýni trochu předpojatá a nevím zda to přehánim či ne. Tchyně jela predevčírem poprvé a včera po druhé na dvě hodinky s kočárkem s měsíční dcerkou. Když přijela, tak mi nejdřív sdělila, že malá brečela, tak si ji “musela” chvíli chovat. To znamená, že ji venku na ulici, bez mého vědomí a mojí přítomnosti tahala ven z kočárku. Nikdy předtím si ji u nás nechovala, takže vůbec nevim, jak s ní manipuluje a hodně mě to naštvalo. Včera zase v rámci procházky znova bez mého vědomí jela dokonce za nějakou svou známou, co bydlí poblíž a také ji vytáhla z kočárku (asi by na ní jinak neviděla nebo co). Jak byste reagovaly? Mně to vadí.