Tchyně a naše dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5653
2.8.19 11:42
@Anonymní píše:
Prosím o názory, já už jsem vůči tchýni trochu předpojatá a nevím zda to přehánim či ne. Tchyně jela predevčírem poprvé a včera po druhé na dvě hodinky s kočárkem s měsíční dcerkou. Když přijela, tak mi nejdřív sdělila, že malá brečela, tak si ji “musela” chvíli chovat. To znamená, že ji venku na ulici, bez mého vědomí a mojí přítomnosti tahala ven z kočárku. Nikdy předtím si ji u nás nechovala, takže vůbec nevim, jak s ní manipuluje a hodně mě to naštvalo. Včera zase v rámci procházky znova bez mého vědomí jela dokonce za nějakou svou známou, co bydlí poblíž a také ji vytáhla z kočárku (asi by na ní jinak neviděla nebo co). Jak byste reagovaly? Mně to vadí.

Fajn, že je dnes tak zažité, svádět vše na hormony. Ale až opadnou, vyloupne se z toho, že tchýni nemůžeš nejspíš ani cítit. Jak to přišlo, že Ti její syn, kterého odchovala na svých, ač tedy tenkrát ještě nevyviklaných, rukou, byl dobrý k založení rodiny? Promiň, ale je to prostě smutné. Pak se tady hromadí nářky, že babičky jako z pohádky nějak došly. Vůbec se jim nedivím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4511
2.8.19 11:42
@osvc píše:
To je tvoje sestra asi moje švagrová :zed: Akorát mají dceru už 9 měsíců a tchyně nesmí nic, je mi jí fakt líto, je to taková super ženská, co na tom, že vychovala 6 dětí a starala se už o dalších 7 vnoučat, tuhle by určitě neuměla ani pochovat :zed:

Já ségry tchyni neznám ona s ní ségra asi moc nevychází (kdoví proč :nevim:) ale i tak s tím ten malej nemá nic společnýho a zle bylo i když si ho tchyně chovala což samo o sobě byl zázrak a chtěla se s ním vyfotit :roll: tam je to vyloženě zaujatost vůči tchyni protože jsem přijela s malým jsem se vyfotila a dala jsem ho pochovat holkám 2 roky a 10 let a ségra ani nepipla a usmívala se takže tam je problém asi jen když chce tchyně :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caboverde
2.8.19 11:44

Jestli ji nevyndavala z kočáru uprostřed frekventované silnice, tak bych to neřešila.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

@Jana206
Děkuji. Ja snesu nesouhlas, koneckonců proto jsem se tu ptala na názory. Ale některé komentáře jsou opravdu za hranicí slušného vychování a dotyčné by si měly řešit své mindráky asi jinak.

• Citovat
  • Upravit
44198
@Ravedd píše:
Já dítě na hlídání v kočárku teda taky nedávala… Ne že bych nechtěla :lol: ale ona od dvou měsíců v kočáru řvala a nikdo nechtěl nosit :lol: :lol:

Já ani nemám komu, ale nechybí mi to.Nasi bydlí daleko. Dát jsem nechtela. Byla jsem ráda, že se můžu starat sama a nemusím toto řešit :mrgreen: Deti jsem mela tak půl napůl, některé rvave, některé spave v kočárku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
2.8.19 11:45
@Anonymní píše:
Vy všechny opravdu taháte malý dítě venku na ulici??? Na debilni dotaz, zda by mi to vadilo u mojí mámy, k vašemu překvapeni odpovídám ANO. Protože ani já bych jí venku nevytahovala, kdyby začala brečet, prostě bych s ní šla domů! Držet jí doma je něco jiného, než chovat v neznámém prostředí, mezi bytovkami, kde jezdí auta, není si s ní kam sednout, kde může s malou kdykoliv zakopnout, leknout se atp. Běžně tu běhají psi na volno atp. Mně to normální nepřipadá a sama bych to neudělala, nejde tady vůbec o to, že to je tchyně, pouze mi to připadá horší v tom, že už je ještě je všemu stará a snáz se jí může stát, že malou třeba upustí. Tak se kroťte.
Za normální slušné komentáře děkuji.

Doporučuji se lékaři svěřit s těmito úzkostmi, připadá mi že máte náběh na poporodní depresi. Taky jsem byla takhle iracionální a měla jsem strach pomalu že všeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
2.8.19 11:46
@Lorry1 píše:
Ona mu sahala na ruku. Ja jsem prvne byla tak v soku, ze jsem nevedela, co ji rict, protoze to nebylo, ze by k nam prisla celem, oslovila nas a tak. Ona se nad nim rozplyvala tak nak „do eteru“ a az jsem ji zaregistrovala, tak bylo pozde. :D :roll: No nic, malymu jsem ruce hned doma umyla a priste budu muset byt raznejsi. 8)

Tohle zase nechápu já, bezdomovci se ke mně nehrnuli a pani od nás z baráku - starší sousedka a mamina s odrostlou holčičkou, že závidí kluka a je ty nožičky, chlapi v autoservisu.. Dmu se pýchou, do Sava ho doma potom koupat nedávám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4511
@Jana206 píše:
Me je taky líto, ze se na Tebe harpyje sletly. Bohužel, to je místní folklór. Kdo chtel, tak si kopl. Ja Te chápu. A měsíční mimino bych nikomu vozit nedavala.

Proč jako harpyje tak nemusí dávat dítě hlídat když se tak bojí mít dítě na ruce na ulici asi babička není člověk co dítě nechá řvát což zakladatelka evidentně klidně udělá hlavně nevyndat dítě na ulici z kočárku :nevim: nehledě na to že jí dítě svěřila tak by jí měla věřit že ví co dělá, člověku na ulici taky dítě nesvěřím protože k němu nemám důvěru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
@Anonymní píše:
@Jana206
Děkuji. Ja snesu nesouhlas, koneckonců proto jsem se tu ptala na názory. Ale některé komentáře jsou opravdu za hranicí slušného vychování a dotyčné by si měly řešit své mindráky asi jinak.

no tak jedinej, kdo se tady chová zamindrákovaně jsi ty. Blázen co vyvádí, že tchyně pochovala vlastní řvoucí vnouče venku mimo byt, aby ho uklidnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
2.8.19 11:48
@Anonymní píše:
@Jana206
Děkuji. Ja snesu nesouhlas, koneckonců proto jsem se tu ptala na názory. Ale některé komentáře jsou opravdu za hranicí slušného vychování a dotyčné by si měly řešit své mindráky asi jinak.

Přesně tak. Navíc to tak priroda zařídila, že miminko patří k matce. Ty hormonální pochody jsou normální a jsou dobré i k tomu, že se matka napojí na dítě a naučí se rozumět jeho potřebám. Jakékoliv oddělování mi přijde neprirozene. Z toho, že kdekoliv nekde mezi paneláky vytahuje měsíční mimino, by mi bylo zle taky. A to už mám nejmenší dítě starší. Prostě jí řekni, že máš potrebu být s ní a na to sverovat ji se zatím necitis :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4511
2.8.19 11:48
@Bubla Bůčková píše:
Tohle zase nechápu já, bezdomovci se ke mně nehrnuli a pani od nás z baráku - starší sousedka a mamina s odrostlou holčičkou, že závidí kluka a je ty nožičky, chlapi v autoservisu.. Dmu se pýchou, do Sava ho doma potom koupat nedávám :D

Já už tohle naštěstí řešit nemusím dítě mluví a když na ní sahají tak jim řekne že nechce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
2.8.19 11:49

Ježiši, Pane Bože prosíííííííííííííííím ať si syn přivede někoho normálního 8o 8o 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
2.8.19 11:50
@Ravedd píše:
Já ségry tchyni neznám ona s ní ségra asi moc nevychází (kdoví proč :nevim:) ale i tak s tím ten malej nemá nic společnýho a zle bylo i když si ho tchyně chovala což samo o sobě byl zázrak a chtěla se s ním vyfotit :roll: tam je to vyloženě zaujatost vůči tchyni protože jsem přijela s malým jsem se vyfotila a dala jsem ho pochovat holkám 2 roky a 10 let a ségra ani nepipla a usmívala se takže tam je problém asi jen když chce tchyně :roll:

Ona to je zároveň i moje tchyně, švagrová je od manželova bratra manželka, takže jsme ve stejné pozici ke tchyni a občas bych dala švagrové přes ústa, jak se chová :cert: Přitom jim hodně pomohli a ona se chová jako slepice :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
@Anonymní píše:
@Jana206

Dudlík..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4511
@žampion píše:
Ježiši, Pane Bože prosíííííííííííííííím ať si syn přivede někoho normálního 8o 8o 8o 8o

To si říkat nemusím… Říkám si bože díky že máme samý holky a nebudeme mít žádnou snachu :oops: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová