Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Zapomněla jsem uvést, že manžel je o 20 let starší a jeho matce je 70 let. Neříkám, že je senilní, ale ta představa jak ji vyviklanýma rukama vyndavá z kočárku mi vyvolává husí kůži. U nás si malou nechovala, protože sama nechtěla, když byla úplně maličkatá (narodila se dřív).
Moji tchyni je 80, jezdi autem, chodi po brigadach a pochovat dite umi, dokonce nema ani vyviklane ruce.
Nemas si porizovat mimino s dedkem, ale s vrstevnikem, mela bys pak mladou tchyni a ne dle tveho popisu pomalu polosenilku ![]()
Takze si zklidni hormony, mozek vrat z vykojeneho levelu do normalniho, protoze timhle pristupem akorat rozeseres vztahy v rodine, ze polezes na nervy i tvemu obstaroznimu paprdovi doma. ![]()
A modli se at ti za dvacet let domu dcerka neprivede podobne strevo v panskem ci damskem provedeni jako jsi ty… ![]()
@Lalelale píše:
Omg, někdy mám pocit, že tyhle příspěvky musí být vtipona si jako pochovala vlastní vnouče? Zavřít až zčerná.
Co kdyz je cerna
…Pardon, jsem musela
![]()
@Anonymní píše:
A ještě doplním, že jsem hned v úvodu napsala, že jsem si vědoma svojí předpojatosti a chtěla slyšet objektivní názory, tak si nechte výčitky a trapné komentáře. Děkuji
No jasně, protože nikdo nepíše, že máš pravdu a nestaví se na tvoji stranu, tak jsou to trapné komentáře. ![]()
@Lalelale píše:
Aha, troll
jako kvuli veku?
to fakt nemusí… memu manzelovi jeste neni ani 30, zato tchyni 70 už bylo… at zije pozdni rodicovstvi ![]()
@Anonymní píše:
Zapomněla jsem uvést, že manžel je o 20 let starší a jeho matce je 70 let. Neříkám, že je senilní, ale ta představa jak ji vyviklanýma rukama vyndavá z kočárku mi vyvolává husí kůži. U nás si malou nechovala, protože sama nechtěla, když byla úplně maličkatá (narodila se dřív).
ale aby ti těma vyviklanýma rukama vozila hodinu po venku je dobrá, ne? že nemáš strach, ji ten kočárek svěřit
![]()
@Anonymní píše:
A ještě doplním, že jsem hned v úvodu napsala, že jsem si vědoma svojí předpojatosti a chtěla slyšet objektivní názory, tak si nechte výčitky a trapné komentáře. Děkuji
Sama si trapna
a tim svym komentarem o vyviklanych rukou u sedmdesatilete tchyne si te trapnosti nasadila korunu ![]()
Přeháníš, jestli zvládne dvouhodinovou procházku, zvládne pochovat dítě. Nevidím na jejím chování nic špatného. Co by jiné daly za tchyni ochotnou povozit, využij času k odpočinku a slušně poděkuj.
@Anonymní píše:
tak když víš, že jsi předpojatá, tak co vlastně chceš řešit?
jak se chovat líp, asi ne, že?
Tak já když svěřím ven někomu miminko, musím mu absolutně důvěřovat, včetně jeho úsudku, kdy je vhodné co udělat, a včetně toho, že ho nikde nevyklopí neupustí apod. Jestli to vytažení z kočárku pomohlo, tak bych poděkovala. Nebo měla za řevu vytáhnout telefon a zeptat se, jestli na něj smí sáhnout? Buď jí věřím, tak věřím i tomu, co dělá. Nebo nevěřím, pak kočár nepůjčím. O čem diskutovat. Mimochodem, mému tátovi taky táhne na 70, energie a elánu má stokrát víc než půlka padesátníků. Kdyby se plížil o berličce, kočár mu nedám nebo jdeme spolu. Jo a „vrazit“ dítě babičce či dědovi do náručí u nás proběhlo už na první návštěvě po návratu z poodnice.
Jo si předpojatá,
jo přeháníš.
víc není k tomu co říct
sorry jako ![]()
@Anonymní píše:
prosím, prosím, aŤ si kluk za manželku nenajde takovouhle kozu
Mojí babičce bylo v době narození kluka 70 a teda brala ho na ruku naprosto běžně už od narození.
@debra.morgan píše:
jako kvuli veku?to fakt nemusí… memu manzelovi jeste neni ani 30, zato tchyni 70 už bylo… at zije pozdni rodicovstvi
Ne, s každým dalším příspěvkem stupnuje level demence. Vsadím se, že nadále bude pritvrzovat a přidávat další a další historky.
Absolutně by mě nenapadlo řešit, že babička vyndala vnouče z kočárku. To aby se na něj pomalu bála při hlídání sáhnout. ![]()
Od kolika let má ženská viviklaný ruce?! Já jen, jestli už spadám do té kategorie. Ty jsi ale dáreček…