Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
U uzavřených místnostech se infekce šíří rychleji a snadněji než na volném prostoru. Takže pokud vlezla nekam do bytu na návštěvu, už by kočár nedostala. Zastavení se známou nad kočárkem by mi nevadilo. Dále by mi vadilo, že se měsíční mimino pokoušela znovu uspavat a nedovezla ho domů k nakojení podle potreby. Ale u nás nejsou tak malá mimina putovní balík, patří k mámě. Nejen moje, ale i treba ségry a dalších příbuzných. A pokud dávám spící dítě do kočárku na ven, tak předpokládám, že bude vozit venku a po probuzení se vrátí.
Jsem na straně zaladatelky, schovávat za tulipán se nepotřebuji
Už jsem jí psala ze začátku. Chápu ji.
Tchyne v 70 muze byt zena v pohode s rozletem.Muj tata v 73 s nevyviklanyma nohama a rukama denne ujde 10 kilaku, hraje golf a vnuky zvladne I tyden obstarat.
Prehanis, bud rada, ze mas hlidani.
@jkra píše:
Tchyne v 70 muze byt zena v pohode s rozletem.Muj tata v 73 s nevyviklanyma nohama a rukama denne ujde 10 kilaku, hraje golf a vnuky zvladne I tyden obstarat.
Prehanis, bud rada, ze mas hlidani.
ale je na dobré cestě žádné nemít, mně kdyby snacha takhle školila, tak se na ní s klidem vykašlu
@Jana206 píše:
U uzavřených místnostech se infekce šíří rychleji a snadněji než na volném prostoru. Takže nekam do bytu na návštěvu, už by kočár nedostala. Zastavení se známou nad kočárkem by mi nevadilo. Dále by mi vadilo, že se měsíční mimino pokoušela znovu uspavat a nedovezla ho domů k nakojení podle potreby. Ale u nás nejsou tak malá mimina putovní balík, patří k mámě. Nejen moje, ale i treba ségry a dalších příbuzných. A pokud dávám spící dítě do kočárku na ven, tak předpokládám, že bude vozit venku a po probuzení se vrátí.
@Jana206
Ty jo, celkem „vostrý“ ![]()
Takhle bys psala i o svojí mámě?
Tobě bych teda chtěla vozit kočárek.
Já byla v pozici, kdy jsem snila o tom, aby mi někdo povozil.
Nedokážu si představit, že bych takhle jednala s někým, kdo by mi pomohl.
Vzbudí se, přijedeš. Nikam nelez. Znovu neuspávej.
Tak to sorry, ale radši bych svůj volný čas trávila jinak.
@LydiaD My to tak máme. Včetně dodržení šestinedělí
Moji mámu by nenapadlo s měsíčním miminkem jezdit po návštěvách a taky nás kojila podle potřeby, takže to zná. To jen v moderní době se jede z porodnice rovnou do Kauflandu, na dítě se slitaji dívat všichni příbuzní atd.
@Jana206
Já to nepochopila tak, že byla u někoho doma.
A že vytáhne měsíční miminko z kočárku, to bych ustála.
Kojit dle potřeby je fajn, ale to aby se teda kroužilo s děckem kolem baráku ![]()
@Jana206
Anebo ještě takhle:
Pokud bych někomu svěřila kočárek s měsíční dcerkou, tak bych tomu člověku věřila.
Když bych měla jakýkoliv pochybnosti, tak bych jí vozit nenechala.
Takže pokud zakladatelka ví, že má tchýně vyviklaný ruce, je stará a nevěří ji, tak bych si vozila kočárek sama.
@Jana206 píše:
@LydiaD My to tak máme. Včetně dodržení šestinedělíMoji mámu by nenapadlo s měsíčním miminkem jezdit po návštěvách a taky nás kojila podle potřeby, takže to zná. To jen v moderní době se jede z porodnice rovnou do Kauflandu, na dítě se slitaji dívat všichni příbuzní atd.
Jenže zakladatelka nepsala že by tchyně byla někde na návštěvě za mě se to trochu moc přehání s těma infekcema. To uhlídáš možná u prvního dítěte ale ne když máš doma školkový dítě nebo školáka a běžně jsem na ulici potkala lidi kteří mě od vidění znají nebo sousedy z baráku a koukli se do kočárku a dítě žije. Samozřejmě nevystavím dítě záměrně někomu kdo je nemocný ale nejít na návštěvu a vyhýbat se obchodům mě teda nikdy nenapadlo. Nevím jak bych to jinak dělala manžel měl dovolenou 4 dny po příchodu z porodnice a nakoupit jsem musela takže jsem šla do obchodu s dítětem v šestinedělí ![]()
@Jana206 píše:
@LydiaD My to tak máme. Včetně dodržení šestinedělíMoji mámu by nenapadlo s měsíčním miminkem jezdit po návštěvách a taky nás kojila podle potřeby, takže to zná. To jen v moderní době se jede z porodnice rovnou do Kauflandu, na dítě se slitaji dívat všichni příbuzní atd.
V pořádku, pak zakladatelka neměla vůbec měsíční mimino pouštět s babinou někam na vycházku podle tvé metodiky. Kojila jsem podle potřeby, 6ti neděli jsem dodržela až na pár návštěv nejbližší rodiny, tím myslím babičky a dědu. Jinak u mě nikdo nebyl, ale udělala jsem si to tak, jak jsem uznala za vhodné a také jsem si lidi delegovala. Pokud má zakladatelka problém s vyviklanou tchyni neměla ji tedy dítě vůbec sverovat, když je to teda taková hrůza, že ji nemůže ani vytáhnout z kočárku
@Anonymní píše:
Prosím o názory, já už jsem vůči tchýni trochu předpojatá a nevím zda to přehánim či ne. Tchyně jela predevčírem poprvé a včera po druhé na dvě hodinky s kočárkem s měsíční dcerkou. Když přijela, tak mi nejdřív sdělila, že malá brečela, tak si ji “musela” chvíli chovat. To znamená, že ji venku na ulici, bez mého vědomí a mojí přítomnosti tahala ven z kočárku. Nikdy předtím si ji u nás nechovala, takže vůbec nevim, jak s ní manipuluje a hodně mě to naštvalo. Včera zase v rámci procházky znova bez mého vědomí jela dokonce za nějakou svou známou, co bydlí poblíž a také ji vytáhla z kočárku (asi by na ní jinak neviděla nebo co). Jak byste reagovaly? Mně to vadí.
kdysi tu taková diskuze už byla, hele bud ráda že ti někdo dítě povozí a pochová, kdyby se nestarala a nezajímala tak tu budeš ječet jak se tchýně nezajímá a jaká je strašná
@LydiaD bych asi ani neměla říkat že jsem si dítě z porodnice odvezla v kočárku a ne v autě
mámu málem kleplo a to i přesto že byl květen, venku krásně a bydlíme tak blízko že ani nestalo za to startovat auto natož když parkoviště je u nemocnice tak že bych strávila venku s dítětem víc času než když jsme šli pěšky ![]()
Zakladatelko, nádech a výdech, klidně několikrát za sebou.
Až odezní zlost a uklidníš se, uvědom si, že i ty jednou budeš něčí tchyně a i ty se budeš chtít pochlubit vnoučetem. Nech babičku, ať si užívá radostí, dokud to jde a dokud má elán.
Trošku empatie by to chtělo od těch mladých holek-maminek. A ne jen sebestředné milování sebe sama. Prckovi se snad nic nestane…
![]()
Nemusela jsem to u mámy ani tchýně. Jeden problém byl uhlídat hlavu. Další bylo, že mají takový korpulentní postavy, věčně měl kluk vyvrácenou ruku… Řešením byla zavinovacka, bez problémů jsme dali i prababičce. V zimě novorozenec nechtěl čepici… Řešila jsem to různým obkladanim plenek, navléknout když usnul tvrdě, měla bych nerva…ale já tu potřebu ho někam udat na hodinu neměla. Komu věřím a nechám dělat cokoliv jsou moje a manželova sestra. Mladý holky, malý děti… Mám pocit, že ty vědí a naopak jsem ráda, že jsou nablízku, narozdíl od 60 lety ženský s dvěma zkušenostma před 30 lety. Ale u nás je všechno v klidu, tchýně se na vše ptá, máma ho násilím ode mě nerve. Těšíme se, až budeme jezdit na prázdniny, přespání, ale rozhodně to bude za několik let. Kdybych byla tak zoufalá, že bych potřebovala dvě hodiny vozit, asi bych byla jedině v koncích a volila menší zlo a tedy bych držela hubu a krok, zvlášť u příkladu zakladatelky.
@Ravedd
No já vzpomínám, že nás bylo v porodnici na pokoji 5, chodily tam návštěvy jako na Václaváku.
Děcka to přežila.
Ale tím nechci říct, že zrovna tohle bylo dobře.
Ale zažila jsem to a tak mi přijde úsměvný, že si babička vzala měsíční vnučku do ruky ![]()