Tchyně a naše dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23966
2.8.19 11:22

Vyndání z kočárku a pochováni mi přijde logické.
Z návštěvy u známé bych nadšená nebyla a to ani u vlastní mámy.

Pro příště bych upozornila, že jestli chce brát mimino po návštěvách, tak ať se mě nejdřív zeptá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
724
2.8.19 11:26
@Ravedd píše:
Jenže přenos infekcí :nevim: vytáhnout dítě nebo strčit hlavu do kočáru to mi přijde stejný :nevim:

Resili jsme ty infekce stejne, v sestinedeli jsme ho bezne ukazovali v kocarku, kdy ten clovek nahlidl, ale porad tam byl treba pul metru odstup. Ale neputoval do naruce toho cloveka, nedychal na nej, kdyz to tak reknu. :mrgreen: Ale to si nevyberes, zrovna pred chvili jsem byla v supermarketu s ctyrmesicnim synkem v naruci a nejaka pani nas tam de facto pronasledovala a porad chtela na malyho sahat… Musel prijit manzel a postavit se mezi nas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
2.8.19 11:28
@Ravedd píše:
Jenže zakladatelka nepsala že by tchyně byla někde na návštěvě za mě se to trochu moc přehání s těma infekcema. To uhlídáš možná u prvního dítěte ale ne když máš doma školkový dítě nebo školáka a běžně jsem na ulici potkala lidi kteří mě od vidění znají nebo sousedy z baráku a koukli se do kočárku a dítě žije. Samozřejmě nevystavím dítě záměrně někomu kdo je nemocný ale nejít na návštěvu a vyhýbat se obchodům mě teda nikdy nenapadlo. Nevím jak bych to jinak dělala manžel měl dovolenou 4 dny po příchodu z porodnice a nakoupit jsem musela takže jsem šla do obchodu s dítětem v šestinedělí :pankac:

Mám hodně dětí. Starší dítě mi vozilo kočár venku, šla jsem nakoupit nebo naopak. :nevim: Když byly děti nemocné, od mimina jsem je oddělila. Dítě má do určité doby ještě protilátky od matky, přesto není vhodné brát ho do marketu, i k vuli klimatizaci.
U nás má více rodin hodně dětí, takže mimino jako takové není atrakce, která by se musela vozit ukazovat. A na delší procházky jsem s miminem nikoho nepoustela, to je svaté právo každé matky. Jak jsem psala ze začátku, vadilo by mi to. Těžko říct, jestli poslala dobrovolně nebo druhá strana nalehala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4511
2.8.19 11:29
@Lorry1 píše:
Resili jsme ty infekce stejne, v sestinedeli jsme ho bezne ukazovali v kocarku, kdy ten clovek nahlidl, ale porad tam byl treba pul metru odstup. Ale neputoval do naruce toho cloveka, nedychal na nej, kdyz to tak reknu. :mrgreen: Ale to si nevyberes, zrovna pred chvili jsem byla v supermarketu s ctyrmesicnim synkem v naruci a nejaka pani nas tam de facto pronasledovala a porad chtela na malyho sahat… Musel prijit manzel a postavit se mezi nas.

Já mám dvouletou a ona je takovej andílek blonďatej kudrnatej :lol: a lidi díky tomu přitahuje i ve dvou letech :nevim: chodí a sahají jí na hlavu :roll: to si u mimina nikdo nedovolil takže infekcí se asi začnu bát až teď :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.19 11:31

Holka zlata, moje tchyne ani nevi co cekame za pohlavi, asi ani nevi kdy rodim a pocitam, ze je ji to burt. Bud rada, ze se babicka zajima a stara a tobe trochu ulehci, neni to vzdycky samozrejmost! Ale jestli ti to hodne vadi, slusne a v klidu si s ni o tom promluv, navrhni nejake pro tebe prijatelne reseni..

• Citovat
  • Upravit
4511
2.8.19 11:32
@Jana206 píše:
Mám hodně dětí. Starší dítě mi vozilo kočár venku, šla jsem nakoupit nebo naopak. :nevim: Když byly děti nemocné, od mimina jsem je oddělila. Dítě má do určité doby ještě protilátky od matky, přesto není vhodné brát ho do marketu, i k vuli klimatizaci.
U nás má více rodin hodně dětí, takže mimino jako takové není atrakce, která by se musela vozit ukazovat. A na delší procházky jsem s miminem nikoho nepoustela, to je svaté právo každé matky. Jak jsem psala ze začátku, vadilo by mi to. Těžko říct, jestli poslala dobrovolně nebo druhá strana nalehala :nevim:

I kdyby druhá strana naléhala tak když nechci tak nechci :nevim: a dítě snad svěřím jen někomu komu věřím. Doufám že se jednou od svých dětí nedozvím že jsem vlastně nezpůsobilá pochovat vlastní vnouče :roll: a starší jsem teda neoddělovala od mimina kvůli tomu že je nemocná jen jí nesměla pusinkovat a měla desinfekční ubrousky, oddělit jí od mladší to by si chudák připadala odstrčená

Příspěvek upraven 02.08.19 v 11:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.19 11:34

Vy všechny opravdu taháte malý dítě venku na ulici??? Na debilni dotaz, zda by mi to vadilo u mojí mámy, k vašemu překvapeni odpovídám ANO. Protože ani já bych jí venku nevytahovala, kdyby začala brečet, prostě bych s ní šla domů! Držet jí doma je něco jiného, než chovat v neznámém prostředí, mezi bytovkami, kde jezdí auta, není si s ní kam sednout, kde může s malou kdykoliv zakopnout, leknout se atp. Běžně tu běhají psi na volno atp. Mně to normální nepřipadá a sama bych to neudělala, nejde tady vůbec o to, že to je tchyně, pouze mi to připadá horší v tom, že už je ještě je všemu stará a snáz se jí může stát, že malou třeba upustí. Tak se kroťte.
Za normální slušné komentáře děkuji.

• Citovat
  • Upravit
6650
2.8.19 11:34

@Jana206 Takže když se babičce vzbudí dítě a je třeba 10 minut chůze od kozy tak ho má těch 10 minut nechat řvát? To už je lepší dítě pochovat uklidnit a domů dovézt spící. Ono pokud má hlad tak se znovu vzbudí velmi záhy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
2.8.19 11:35
@Ravedd píše:
@LydiaD bych asi ani neměla říkat že jsem si dítě z porodnice odvezla v kočárku a ne v autě :lol: mámu málem kleplo a to i přesto že byl květen, venku krásně a bydlíme tak blízko že ani nestalo za to startovat auto natož když parkoviště je u nemocnice tak že bych strávila venku s dítětem víc času než když jsme šli pěšky :lol:

My jsme byli také od prvních chvil venku, co to bylo možné. Tím šestinedělím jsem nemyslela, ze bych nevytahla paty z baráku :mrgreen: Vetsinu dětí mám teda podzimních a zimních. Takze prochazky, co dítko spalo. Ale nikomu jsem dítko nepujcovala, nezvala jsem si domů navstevy kromě nejbližší rodiny atd. Kočár jsem postavila mimo hřiště a zvědave děti s rukama od písku jsem posílala pryč. Vnímám to tak i z druhé strany, když má nekdo mimino, nezurpuju mu ho z náručí, že si ho potrebuju nutně pochovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4511
2.8.19 11:37
@Anonymní píše:
Vy všechny opravdu taháte malý dítě venku na ulici??? Na debilni dotaz, zda by mi to vadilo u mojí mámy, k vašemu překvapeni odpovídám ANO. Protože ani já bych jí venku nevytahovala, kdyby začala brečet, prostě bych s ní šla domů! Držet jí doma je něco jiného, než chovat v neznámém prostředí, mezi bytovkami, kde jezdí auta, není si s ní kam sednout, kde může s malou kdykoliv zakopnout, leknout se atp. Běžně tu běhají psi na volno atp. Mně to normální nepřipadá a sama bych to neudělala, nejde tady vůbec o to, že to je tchyně, pouze mi to připadá horší v tom, že už je ještě je všemu stará a snáz se jí může stát, že malou třeba upustí. Tak se kroťte.

Ano normálně jsem vytáhla dítě z kočáru venku dokonce jsem ho venku i kojila :roll: rozhodně bych nenechala mimino brečet jen protože jsem na ulici, dřív nebo později ho z toho kočáru stejně budeš muset vyndat, a řeknu ti tajemství mimino na ruce je před pobíhajícími psy víc v bezpečí než dvouletý dítě co chodí a běhá :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
2.8.19 11:38
@Anonymní píše:

No přece když je v kočárku tak je taky venku na ulici ne… Přece ji babca nesmyka po chodníku. Ale tak dobře, otázka, řekla si tchyni, aby ji nevytahovala z kočárku, že si to nepřejes a nevěříš jejím fyzickým schopnostem? Pokud ne, nevím na co si stěžuješ, není telepatka. Jak známo, i zde vidno v diskuzi, každý má jiný názor na péči o dítě, ať už je jakkoliv staré. Takže pokud máš nějaké požadavky měla bys je tlumocit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
724
@Ravedd píše:
Já mám dvouletou a ona je takovej andílek blonďatej kudrnatej :lol: a lidi díky tomu přitahuje i ve dvou letech :nevim: chodí a sahají jí na hlavu :roll: to si u mimina nikdo nedovolil takže infekcí se asi začnu bát až teď :think: :nevim:

Ona mu sahala na ruku. Ja jsem prvne byla tak v soku, ze jsem nevedela, co ji rict, protoze to nebylo, ze by k nam prisla celem, oslovila nas a tak. Ona se nad nim rozplyvala tak nak „do eteru“ a az jsem ji zaregistrovala, tak bylo pozde. :D :roll: No nic, malymu jsem ruce hned doma umyla a priste budu muset byt raznejsi. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4511
@Jana206 píše:
My jsme byli také od prvních chvil venku, co to bylo možné. Tím šestinedělím jsem nemyslela, ze bych nevytahla paty z baráku :mrgreen: Vetsinu dětí mám teda podzimních a zimních. Takze prochazky, co dítko spalo. Ale nikomu jsem dítko nepujcovala, nezvala jsem si domů navstevy kromě nejbližší rodiny atd. Kočár jsem postavila mimo hřiště a zvědave děti s rukama od písku jsem posílala pryč. Vnímám to tak i z druhé strany, když má nekdo mimino, nezurpuju mu ho z náručí, že si ho potrebuju nutně pochovat.

Já dítě na hlídání v kočárku teda taky nedávala… Ne že bych nechtěla :lol: ale ona od dvou měsíců v kočáru řvala a nikdo nechtěl nosit :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
2.8.19 11:39
@Ravedd píše:
Hlavně je asi potřeba svolení. Malý je měsíc a tchyně si vnučku ještě nepochovala? 8o silně mi to připomíná moji ségru, synovci jsou 4 měsíce a její tchyně si ho mohla pochovat jednou. Teď pojedou na oslavu a tchyně se těší že si pochová vnuka a ségra na to hlásí že jedině přes její mrtvolu prý by s ním špatně manipulovala 8o :zed:

To je tvoje sestra asi moje švagrová :zed: Akorát mají dceru už 9 měsíců a tchyně nesmí nic, je mi jí fakt líto, je to taková super ženská, co na tom, že vychovala 6 dětí a starala se už o dalších 7 vnoučat, tuhle by určitě neuměla ani pochovat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
2.8.19 11:41
@Anonymní píše:

Me je taky líto, ze se na Tebe harpyje sletly. Bohužel, to je místní folklór. Kdo chtel, tak si kopl. Ja Te chápu. A měsíční mimino bych nikomu vozit nedavala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová