Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ravedd píše:
Já spíš čekám kdy se objeví anonym který bude na straně zakladatelky a nejlépe taky tulipán![]()
Ty rypno ![]()
@janickaIII píše:
Ach jo, asi hormony, chapu. Nevím jaké máte vztahy, ale podle popisu chudák tchýně. Mě by naštvala druhá situace, že vytahuje dítě a ukazuje ho v šesti neděli cizim lidem a to jen kvůli přenosu infekcí apod. Ale bohužel nevíme jestli jsi tohle tchýni důsledně řekla a vysvětlila ji co má dělat. Pokud jen dostala kočár bez instrukcí tak se zaridila podle svého. A ohledně nošení…i kdyby náhodou dítě vzala za nohu, tak to jednou dítěti vážně neublíží. Buď ráda, že Ti mimco vozi a ty máš chvilku pro sebe. A nebo bys byla raději na všechno sama?
Jenže přenos infekcí
vytáhnout dítě nebo strčit hlavu do kočáru to mi přijde stejný ![]()
Přeháníš - jsi zaplavená úzkostí a nejistotou, nevyspání tomu nepřidává a snažíš se to zvládnout tím, že chceš mít nad vším kontrolu. To ale nefunguje, jen tě to vysiluje a pak vyšiluješ kvůli tomu, že babička chovala dítě.
Ona má ve výchově dětí daleko více zkušeností a praxe a navíc není vystíhovaná hormony jako jsi teď ty. Ona v tuhle chvíli toho umí víc a dětem rozumí víc. Fakt. Ty máš první dítě jeden měsíc, ona vychovala minimálně jedno do zdárné dospělosti.
To že ti nezvládnutá úzkost maluje katastrofické scénáře neznamená, že to co ti fantazije vyplodí má něco společného s realitou.
Smiř se s tím, že prostě nemůžeš mít vše pod kontrolou, využívej všechnu pomoc co máš, za to že ti lidi s dítětem pomáhaj neječ, že to dělají podle svého a ne podle tvého dirigování a spi, když můžeš.
Co bych dala za to, kdyby mi jedna z babicek (to je jedno jestli mamka nebo tchyne) sla povozit mimino, dala bych ji kocar s ditetem a at se driv jak za dve hodiny nevraci
Dala bych si vanu, precetla casopis a vubec by me nenapadlo frflat ![]()
Tak hlavne ze nema vyviklane nohy, to by ti uz vubec nemohla vozit. Divim se, ze ti to vubec hlasi, ze malou vytahla z kocarku, kdyz takhle reagujes.
Jeee já si pamatuju, když se moje první narodila a téměř v kuse celý měsíc probéééčela jsem manželovi ve stresu řekla vem jí k Margitě vychovala 5 děti ať nám jí taky vychová
/prababička - věk 80 let/ no nakonec to neudělal no. A ty vyviklaný ruce mě fakt rozsekaly
![]()
@Ravedd jj je to stejné. Myslela jsem spíš vůbec to dítě ukazovat lidem o kterých nic nevím. Ale předpokládám, že známá je normální člověk. Ale ok zakladatelka je ještě v sestinedeli, tak je dovoleno všechno. Jen aby taková nebyla i po něm, jinak chudák dítě.
@Anonymní píše:
Prosím o názory, já už jsem vůči tchýni trochu předpojatá a nevím zda to přehánim či ne. Tchyně jela predevčírem poprvé a včera po druhé na dvě hodinky s kočárkem s měsíční dcerkou. Když přijela, tak mi nejdřív sdělila, že malá brečela, tak si ji “musela” chvíli chovat. To znamená, že ji venku na ulici, bez mého vědomí a mojí přítomnosti tahala ven z kočárku. Nikdy předtím si ji u nás nechovala, takže vůbec nevim, jak s ní manipuluje a hodně mě to naštvalo. Včera zase v rámci procházky znova bez mého vědomí jela dokonce za nějakou svou známou, co bydlí poblíž a také ji vytáhla z kočárku (asi by na ní jinak neviděla nebo co). Jak byste reagovaly? Mně to vadí.
nepřijde mi na tom nic hroznýho..snad taky měla děti?
@Anonymní píše:
Zapomněla jsem uvést, že manžel je o 20 let starší a jeho matce je 70 let. Neříkám, že je senilní, ale ta představa jak ji vyviklanýma rukama vyndavá z kočárku mi vyvolává husí kůži. U nás si malou nechovala, protože sama nechtěla, když byla úplně maličkatá (narodila se dřív).
tak sis měla vzít vrstevníka, když ti vadí stará tchyně
@Anonymní píše:
A ještě doplním, že jsem hned v úvodu napsala, že jsem si vědoma svojí předpojatosti a chtěla slyšet objektivní názory, tak si nechte výčitky a trapné komentáře. Děkuji
Chvilku po predcasnem porodu asi mas tak trochu pravo vyvadet
Ale ber to tak, ze tve tchyni je 70, ma vyviklane ruce a stejne ti chce pomahat! To tady nema kazda ![]()
Zakladatelce:
Zhluboka se nadechni a vydechni ![]()
Pokud se nebojíš tchýni poslat ven s kočárkem samotnou, tak senilní nebude a trochu jí věř ![]()
Co já bych za to dala, když by mi někdy moje tchyně povozila kočárek.
Nacvičte doma chování, abys byla klidnější a buď ráda za hlídací babičku.
Já doufám, že mi jednou moje snachy budou věřit a nebudou o mně zakládat diskuze, že jsem nesvéprávný pako
![]()
Takže ještě jednou výdech, nádech a nezatěžuj se problémy, který nejsou ![]()
Všechno je ok
![]()
Příspěvek upraven 02.08.19 v 10:43
@Labužník mirabelka02 píše:
Od kolika let má ženská viviklaný ruce?! Já jen, jestli už spadám do té kategorie. Ty jsi ale dáreček…
taky doufám, že budu mít nějaké vnouče, když ještě nebudu uplně vyviklaná