Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@wildcherry
To jsi úplně na omylu, já neřeším nesouhlas, ale to, jak se tu ke mně chováte. Jestli ti připadá v pořádku mi nadávat a přát hnusný věci za to, že jsem si dovolila zeptat se názor, tak ok. Já jsem myslela, že se tady dopátrám toho, proč v tom já vidím problém a tchyně ne. To vy tady nesnesete opačný názor, jenom vy jste sarkastický a útočný. Opravdu jsem tohle nečekala a rozhodně už se tu na nic podobného ptát nebudu. Cokoliv řeknu už je stejně dopředu použito proti mně.
Konkretne ja, ze zvracis pod mim nickem
?
Ne, nadavat samozrejme neni slusne.Ale pouzito je proti tobe pouze to, jestli jsem prehrkala prispevky dobre, ze s tebou velka vetsina nesouhlasi.Ani me se nelibi, kdyz se mnou nikdo nesouhlasi v zivote, pac si musim pak priznat, ze jsem asi mimo asi ja a znova se nad tim zamyslet. A popripade priznat chybu-au ![]()
@Anonymní píše:
Vy všechny opravdu taháte malý dítě venku na ulici??? Na debilni dotaz, zda by mi to vadilo u mojí mámy, k vašemu překvapeni odpovídám ANO. Protože ani já bych jí venku nevytahovala, kdyby začala brečet, prostě bych s ní šla domů! Držet jí doma je něco jiného, než chovat v neznámém prostředí, mezi bytovkami, kde jezdí auta, není si s ní kam sednout, kde může s malou kdykoliv zakopnout, leknout se atp. Běžně tu běhají psi na volno atp. Mně to normální nepřipadá a sama bych to neudělala, nejde tady vůbec o to, že to je tchyně, pouze mi to připadá horší v tom, že už je ještě je všemu stará a snáz se jí může stát, že malou třeba upustí. Tak se kroťte.
Za normální slušné komentáře děkuji.
u vás auta jezdí po chodníku, nebo proč je zmiňuješ? Na ulici s auty je to dítě přeci i v tom kočárku. A ano dítě jsem z kočárku vyndavala. Představ jsi, že jsem na chvíli vyndala i dítě v šestinedělí ven z kočárku v prosinci.
A jestli máš takový strach ze zakopnutí, leknutí apod. tak bys možná dítě neměla v ruce nosit nikde ani ty. Protože zakopnout a spadnout může kdokoli kdekoli ![]()
@LydiaD píše:
Ja prosím dvojnásobně![]()
Mám dva kluky.
Ale ono se dá snad proboha na všem lidsky domluvit.
Aspoň já v to doufám…možná naivně.
Moje tchýně řekla, že kdykoliv pomůže a já to nijak nezneuzivam. Potřebovala jsem k zubaři. Jet mezitím s kočárem, zůstat doma, jet s námi nic pro ni nebyl problém, proč taky. Jela nakonec s námi (cesta 40 minut)a vozila před ordinaci venku ve vajíčku. Když malého chová, ptá se, jestli ho drží správně. Mám to v plánu stejně. Nabídnu, připomenu, ale žádný vydupavani návštěv v šestinedělí, ježdění s kočárem atd. Pokud bude snacha potřebovat a já budu objektivně moci klidně budu jezdit denně. Já nevím, kde furt ty problémy vznikají.
@Bubla Bůčková píše:
Moje tchýně řekla, že kdykoliv pomůže a já to nijak nezneuzivam. Potřebovala jsem k zubaři. Jet mezitím s kočárem, zůstat doma, jet s námi nic pro ni nebyl problém, proč taky. Jela nakonec s námi (cesta 40 minut)a vozila před ordinaci venku ve vajíčku. Když malého chová, ptá se, jestli ho drží správně. Mám to v plánu stejně. Nabídnu, připomenu, ale žádný vydupavani návštěv v šestinedělí, ježdění s kočárem atd. Pokud bude snacha potřebovat a já budu objektivně moci klidně budu jezdit denně. Já nevím, kde furt ty problémy vznikají.
@LydiaD píše:Čeho se bojím, že to bude ten hard core typ, že třeba si budeme dvakrát týdně volat/navstevovat a ona to hystericky zakáže a bude na mě házet špínu, jak je tu zvykem![]()
V komunikaci???![]()
Prostě víc mluvit, když to jde, domluvit se.
Dobře to děláte
@Anonymní píše:
@wildcherry
To jsi úplně na omylu, já neřeším nesouhlas, ale to, jak se tu ke mně chováte. Jestli ti připadá v pořádku mi nadávat a přát hnusný věci za to, že jsem si dovolila zeptat se názor, tak ok. Já jsem myslela, že se tady dopátrám toho, proč v tom já vidím problém a tchyně ne. To vy tady nesnesete opačný názor, jenom vy jste sarkastický a útočný. Opravdu jsem tohle nečekala a rozhodně už se tu na nic podobného ptát nebudu. Cokoliv řeknu už je stejně dopředu použito proti mně.
Problém v tom vidíš za
a) protože je to tchýně
b) protože s tebou cloumaji hormony
c) protože jsi přecitlivělá hysterka.
Vyber si.
@Bubla Bůčková píše: Čeho se bojím, že to bude ten hard core typ, že třeba si budeme dvakrát týdně volat/navstevovat a ona to hystericky zakáže a bude na mě házet špínu, jak je tu zvykem
Tak Tě tu propereme, vždyť jde o prd
![]()
@stinga píše:
ježišita byla teda nezodpovědná, když si ho pořídila ve věku 40+, to se tady neodpouští, to už se měla učit skákat do rakve a ne rodit
jo, za me byla a manzel ma stejny nazor, ale o tom diskuse neni.
@Bubla Bůčková píše: Čeho se bojím, že to bude ten hard core typ, že třeba si budeme dvakrát týdně volat/navstevovat a ona to hystericky zakáže a bude na mě házet špínu, jak je tu zvykem
No jasně to víš že jo. Pak tu bude diskuse tchyně se pořád usmívá, když přijde usmívá se, mám pocit, že se mi vysmiva. Přijde vám to normální?
já mám zatím jen dceru tak jen doufám, že potenciálni zetak nebude magor, ale třeba bude druhý kluk.
@LydiaD píše:
Tak Tě tu propereme, vždyť jde o prd![]()
![]()
A hele hned nade mnou. Debra vnukla manzilkovi, že to, že se narodil byla nezodpovědnost
hele, naštěstí mám inspiraci odsud… Přesouvat věci v kuchyňské lince, jít do skříně a vytáhnout tanga a říct, že to není zdravé, kupovat dětem čokoládu, vylet hrnec s polivkou, davat darem použity ručník a hlavně manipulovat jak srdcova královna ![]()
@Anonymní píše:
Vy všechny opravdu taháte malý dítě venku na ulici??? Na debilni dotaz, zda by mi to vadilo u mojí mámy, k vašemu překvapeni odpovídám ANO. Protože ani já bych jí venku nevytahovala, kdyby začala brečet, prostě bych s ní šla domů! Držet jí doma je něco jiného, než chovat v neznámém prostředí, mezi bytovkami, kde jezdí auta, není si s ní kam sednout, kde může s malou kdykoliv zakopnout, leknout se atp. Běžně tu běhají psi na volno atp. Mně to normální nepřipadá a sama bych to neudělala, nejde tady vůbec o to, že to je tchyně, pouze mi to připadá horší v tom, že už je ještě je všemu stará a snáz se jí může stát, že malou třeba upustí. Tak se kroťte.
Za normální slušné komentáře děkuji.
Ano, já jsem své dítě taky klidně vytáhla ven, dokonce jsem ho od tří týdnů nosila v nosítku, chodila na psí louku, protože máme psa a tam lítalo psů navolno! Chodili jsme tůry po lese, nakojila jsem když bylo potřeba…proč bych měla sedět doma na gauči? Když jsme přijeli k tchýni na vesnici, vzala si malého v kočárku a vyrazila se s ním chlubit na ulici…vůbec nevím jak to probíhalo, jestli ho někdo choval nebo kdo na něj koukal a ani by mě nenapadlo se jí na to ptát.
Ale já jsem asi hodně flegmatická matka, to zase jo, ale syn se dožil tří měsíců a zatím dobrý ![]()
To je vtip ne
Já když si vzpomenu na mě a mojeho dědu, kdy si pro mě přišel ráno s tím že půjdem do parku. Já v té době milovala vlaky, takže sem ho ukecala a jelo se na výlet. Vraceli sme se tak nejdřív ve 4 odpoledne. Většinu matek by tu trefil šlak
Díky bohu, že mamka to brala v pohodě. Vždycky sme si to užili a mám na co vzpomínat
Já čekám svoje první. A dle komentářů tady jsem teda asi vadná. Jako absolutně by mě nenapadlo nevyndat venku (když je teplo a neprší) dítě z kočárku. Jako co se mu stane. Vzduch je stejný v kočárku i mimo něj a nebo tam snad máte nějaký filtr? To samé s tím nakupováním. Jako to měsíc a půl nemůžu do obchodu? Neříkám, kdyby šlo o celodenní výlet do nákupáku, ale když půjdu koupit rohlíky, tak se dítěti nic nestane. Jako sorry, ale fakt to přeháníte. Z mimin žijících ve sterilitě jsou pak děti bez imunity. A klidně mě tu ukamenujte.
@LucieMD nevím, proč by tě kdo kamenoval, většina tu má stejný názor, jako ty, tak klid ![]()
Zakladatelce:

Bereš si to moc osobně
Nikdo neřekl, že jsi ta nejhorší (ale doma bych Tě asi nechtěla)
Vtip, vtip, vtip…ok?
Zkus se nad to trochu povznést.
Bábině to prostě řekni a hotovo.
Já to opravdu nechápu, ale vůbec Tě tu nenapadám.
V klidu… nic se neděje, víkend před námi.
Malou máš určitě krásnou, zdravou, užívej si jí.
Jednou budeš taky babička, tak teď zkus s tou tvojí nějak vycházet
Stanov jí pravidla, ona to buď dodrží nebo nebude hlídat.
Nejde o život.
Vždyť tu s Tebou nějaký holčiny souhlasily.
Měj krásný víkend a žádný nervy
Příspěvek upraven 02.08.19 v 13:01