Matka vidí jen peníze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kobliha51
16.9.18 13:05
@PaníBovaryová píše:
Ja jsem pochopila, ze na obed + rohlik dostane. A doma nema akorat pestrou stravu, ale jidlo ´matka navari.
ale když jste pak jen na chlebu pomalu pět dni, tak už by jste rádi nějaký ten jogurt, banán, pomeranč.
Tohle napsala zakladatelka. Taky ti ovoce a jogurt přijde jako přepych? Mě ne.
  • Citovat
  • Upravit
21428
16.9.18 16:13

hm, zajímalo by mě, co jí ti rodiče na svačinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
16.9.18 16:13

@PaníBovaryová hele sorry ale to i každý bezdomovec dostane v charitě líp najíst jak ona podle toho co píše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21428
16.9.18 16:16
@Ennny píše:
@PaníBovaryová hele sorry ale to i každý bezdomovec dostane v charitě líp najíst jak ona podle toho co píše…

hele sorry, já neříkám, že to má doma super žůžo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
16.9.18 16:17

@PaníBovaryová tak oni ji normálně oni si na to prece vydělali :roll: jak už tady někdo psal (logika hodna génia fakt)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21428
16.9.18 16:23
@Ennny píše:
@PaníBovaryová tak oni ji normálně oni si na to prece vydělali :roll: jak už tady někdo psal (logika hodna génia fakt)

Jakože mají dvě ledničky? Jednu pro rodiče a druhou pro děti? :think:
Jako já tohle osobně znám od své matky, proto jsem se jí ptala, jestli je hysterka i v jiných oblastech než jenom, že jí děti ubírají moc peněz, a jestli taková byla vždycky, než došly do puberty její dcery. Většinou se takové chování právě s pubertou dcer stupňuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
16.9.18 18:47
@PaníBovaryová píše:
Jakože mají dvě ledničky? Jednu pro rodiče a druhou pro děti? :think:
Jako já tohle osobně znám od své matky, proto jsem se jí ptala, jestli je hysterka i v jiných oblastech než jenom, že jí děti ubírají moc peněz, a jestli taková byla vždycky, než došly do puberty její dcery. Většinou se takové chování právě s pubertou dcer stupňuje.

S pubertou případných synů ne?

• Citovat
  • Upravit
21962
16.9.18 18:57

Zakladatelko, to jsou jen od nás teoretické úvahy, proč nemáš peníze na jídlo. Nejlépe by bylo, sednout si s rodiči a probrat vaše rodinné hospodaření, jsi už dospělá, tak aby jsi do toho viděla a třeba leccos pochopila. Můžeš se zkusit domluvit na nějakém kapesném, ze kterého si sama budeš financovat své obědy, školu, telefon i další jídlo.

Jinak mě napadá jen brigáda, nejlépe někde, kde se dá i levně najíst. Nebo zajít za babičkou, tetou, dospělou sestrou a poradit se s nimi, popř. si od nich nějakou hotovost půjčit, kterou jim splatíš, jak začneš vydělávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
16.9.18 19:14

Zakladatelko, ještě se můžeš poradit na OSPODu :-) :kytka: Pokud nejsou vaši rodiče schopni zajistit základní potraviny, tak je něco hodně špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21962
16.9.18 19:18

Možná ty základní potraviny doma jsou a není třeba jíst jen suchý chleba. možná by stačilo, pokud to nestíhá rodič, že by dospělá dcera sama něco uvařila z toho, co je doma.
Nechce se mi věřit, že doma nejsou věci jako těstoviny, rýže, brambory, luštěniny,mouky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
16.9.18 19:32

Já chodila od 15 let na brigádu. Na kino, divadlo, cukrárnu apod.. mi rodiče nikdy nedali a upřímně bylo by mi blbe to po nich chtít. Zábavu jsme si platili sami. Taktéž oblečení. I když jsem oblečení občas dostala na vánoce a na narozeniny, ale jinak jsem si to kupovala sama. Peníze mi nedali. Koupili nám měsíčník a na svačinu namazaní chleba nebo rohlík nebo co jsem si vzala z ledničky, ale co do ledničky koupí bylo v režii rodiču. Na střední jsem chodila na obědy neboť jsem chtěla chodit s kámoškami takže to platili rodiče. A jen tak na oběd do restaurace vůbec jen na výletě. Když jsme byli v městě a byl hlad tak nějaké sladké pečivo a nebo párek v rohlíku
Takže mě to přijde z tvé strany jako přehnanost že chceš až moc…

• Citovat
  • Upravit
1224
16.9.18 19:37
@smajlik345 píše:
Já chodila od 15 let na brigádu. Na kino, divadlo, cukrárnu apod.. mi rodiče nikdy nedali a upřímně bylo by mi blbe to po nich chtít. Zábavu jsme si platili sami. Taktéž oblečení. I když jsem oblečení občas dostala na vánoce a na narozeniny, ale jinak jsem si to kupovala sama. Peníze mi nedali. Koupili nám měsíčník a na svačinu namazaní chleba nebo rohlík nebo co jsem si vzala z ledničky, ale co do ledničky koupí bylo v režii rodiču. Na střední jsem chodila na obědy neboť jsem chtěla chodit s kámoškami takže to platili rodiče. A jen tak na oběd do restaurace vůbec jen na výletě. Když jsme byli v městě a byl hlad tak nějaké sladké pečivo a nebo párek v rohlíku
Takže mě to přijde z tvé strany jako přehnanost že chceš až moc…

Jakože když chce jogurt tak je to moc? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
16.9.18 19:39
@Ennny píše:
tak oni ji normálně oni si na to prece vydělali :roll: jak už tady někdo psal (logika hodna génia fakt)
Že? Občas mám dojem, že si rodiče vyrábějí jen domácí skřítky, nojo dítě v pubertě není ťuťu mimisék, tak se na něj vybodneme ať se stará samo :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
16.9.18 19:39
@smajlik345 píše:
Takže mě to přijde z tvé strany jako přehnanost že chceš až moc…

Jsem matka sestnactilete dcery na stredni a beru jako svou povinnost ji zajistit minimalne zakladni potreby-salinkarta, obedy, nejake rozumne kapesne, obleceni a naplnit lednicku. Pokud bych nebyla svym detem schopna zajistit slusnou existenci, brala bych to jako sve selhani.
Ono rodicovstvi fakt neni jen o namazanem rohliku, ale i o uvaze, budu-li mit na to divadlo, skolu v prirode, lyzak atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
16.9.18 19:41
@Walburga píše: Že? Občas mám dojem, že si rodiče vyrábějí jen domácí skřítky, nojo dítě v pubertě není ťuťu mimisék, tak se na něj vybodneme ať se stará samo :roll:

Vid? Strasny.
Moje dcera na brigady chodi, ale aby si vydelala na sve vysnene „extras“, ne na jidlo a boty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová