Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@PaníBovaryová hele sorry ale to i každý bezdomovec dostane v charitě líp najíst jak ona podle toho co píše…
@Ennny píše:
@PaníBovaryová hele sorry ale to i každý bezdomovec dostane v charitě líp najíst jak ona podle toho co píše…
hele sorry, já neříkám, že to má doma super žůžo.
@PaníBovaryová tak oni ji normálně oni si na to prece vydělali
jak už tady někdo psal (logika hodna génia fakt)
@Ennny píše:
@PaníBovaryová tak oni ji normálně oni si na to prece vydělalijak už tady někdo psal (logika hodna génia fakt)
Jakože mají dvě ledničky? Jednu pro rodiče a druhou pro děti? ![]()
Jako já tohle osobně znám od své matky, proto jsem se jí ptala, jestli je hysterka i v jiných oblastech než jenom, že jí děti ubírají moc peněz, a jestli taková byla vždycky, než došly do puberty její dcery. Většinou se takové chování právě s pubertou dcer stupňuje.
@PaníBovaryová píše:
Jakože mají dvě ledničky? Jednu pro rodiče a druhou pro děti?
Jako já tohle osobně znám od své matky, proto jsem se jí ptala, jestli je hysterka i v jiných oblastech než jenom, že jí děti ubírají moc peněz, a jestli taková byla vždycky, než došly do puberty její dcery. Většinou se takové chování právě s pubertou dcer stupňuje.
S pubertou případných synů ne?
Zakladatelko, to jsou jen od nás teoretické úvahy, proč nemáš peníze na jídlo. Nejlépe by bylo, sednout si s rodiči a probrat vaše rodinné hospodaření, jsi už dospělá, tak aby jsi do toho viděla a třeba leccos pochopila. Můžeš se zkusit domluvit na nějakém kapesném, ze kterého si sama budeš financovat své obědy, školu, telefon i další jídlo.
Jinak mě napadá jen brigáda, nejlépe někde, kde se dá i levně najíst. Nebo zajít za babičkou, tetou, dospělou sestrou a poradit se s nimi, popř. si od nich nějakou hotovost půjčit, kterou jim splatíš, jak začneš vydělávat.
Zakladatelko, ještě se můžeš poradit na OSPODu
Pokud nejsou vaši rodiče schopni zajistit základní potraviny, tak je něco hodně špatně.
Možná ty základní potraviny doma jsou a není třeba jíst jen suchý chleba. možná by stačilo, pokud to nestíhá rodič, že by dospělá dcera sama něco uvařila z toho, co je doma.
Nechce se mi věřit, že doma nejsou věci jako těstoviny, rýže, brambory, luštěniny,mouky…
Já chodila od 15 let na brigádu. Na kino, divadlo, cukrárnu apod.. mi rodiče nikdy nedali a upřímně bylo by mi blbe to po nich chtít. Zábavu jsme si platili sami. Taktéž oblečení. I když jsem oblečení občas dostala na vánoce a na narozeniny, ale jinak jsem si to kupovala sama. Peníze mi nedali. Koupili nám měsíčník a na svačinu namazaní chleba nebo rohlík nebo co jsem si vzala z ledničky, ale co do ledničky koupí bylo v režii rodiču. Na střední jsem chodila na obědy neboť jsem chtěla chodit s kámoškami takže to platili rodiče. A jen tak na oběd do restaurace vůbec jen na výletě. Když jsme byli v městě a byl hlad tak nějaké sladké pečivo a nebo párek v rohlíku
Takže mě to přijde z tvé strany jako přehnanost že chceš až moc…
@smajlik345 píše:
Já chodila od 15 let na brigádu. Na kino, divadlo, cukrárnu apod.. mi rodiče nikdy nedali a upřímně bylo by mi blbe to po nich chtít. Zábavu jsme si platili sami. Taktéž oblečení. I když jsem oblečení občas dostala na vánoce a na narozeniny, ale jinak jsem si to kupovala sama. Peníze mi nedali. Koupili nám měsíčník a na svačinu namazaní chleba nebo rohlík nebo co jsem si vzala z ledničky, ale co do ledničky koupí bylo v režii rodiču. Na střední jsem chodila na obědy neboť jsem chtěla chodit s kámoškami takže to platili rodiče. A jen tak na oběd do restaurace vůbec jen na výletě. Když jsme byli v městě a byl hlad tak nějaké sladké pečivo a nebo párek v rohlíku
Jakože když chce jogurt tak je to moc? ![]()
@Ennny píše:Že? Občas mám dojem, že si rodiče vyrábějí jen domácí skřítky, nojo dítě v pubertě není ťuťu mimisék, tak se na něj vybodneme ať se stará samo
tak oni ji normálně oni si na to prece vydělalijak už tady někdo psal (logika hodna génia fakt)
@smajlik345 píše:
Jsem matka sestnactilete dcery na stredni a beru jako svou povinnost ji zajistit minimalne zakladni potreby-salinkarta, obedy, nejake rozumne kapesne, obleceni a naplnit lednicku. Pokud bych nebyla svym detem schopna zajistit slusnou existenci, brala bych to jako sve selhani.
Ono rodicovstvi fakt neni jen o namazanem rohliku, ale i o uvaze, budu-li mit na to divadlo, skolu v prirode, lyzak atd.
@Walburga píše: Že? Občas mám dojem, že si rodiče vyrábějí jen domácí skřítky, nojo dítě v pubertě není ťuťu mimisék, tak se na něj vybodneme ať se stará samo
Vid? Strasny.
Moje dcera na brigady chodi, ale aby si vydelala na sve vysnene „extras“, ne na jidlo a boty.
Tohle napsala zakladatelka. Taky ti ovoce a jogurt přijde jako přepych? Mě ne.