Matka vidí jen peníze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1224
16.9.18 19:45
@vonajebohyne píše:
Vid? Strasny.
Moje dcera na brigady chodi, ale aby si vydelala na sve vysnene „extras“, ne na jidlo a boty.

Měla jsem to stejné, brigády od 16, ale aby jsem měla na to co jsem chtěla navíc a aby to nezatížilo naše. Základ zařídili naštěstí vždy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
16.9.18 19:58
@smajlik345 píše:
Já chodila od 15 let na brigádu. Na kino, divadlo, cukrárnu apod.. mi rodiče nikdy nedali a upřímně bylo by mi blbe to po nich chtít. Zábavu jsme si platili sami. Taktéž oblečení. I když jsem oblečení občas dostala na vánoce a na narozeniny, ale jinak jsem si to kupovala sama. Peníze mi nedali. Koupili nám měsíčník a na svačinu namazaní chleba nebo rohlík nebo co jsem si vzala z ledničky, ale co do ledničky koupí bylo v režii rodiču. Na střední jsem chodila na obědy neboť jsem chtěla chodit s kámoškami takže to platili rodiče. A jen tak na oběd do restaurace vůbec jen na výletě. Když jsme byli v městě a byl hlad tak nějaké sladké pečivo a nebo párek v rohlíku
Takže mě to přijde z tvé strany jako přehnanost že chceš až moc…

To tak bývá. Ty děti, které byly zanedbávané si myslí, že to tak má být. Nemá.

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
16.9.18 19:59
@vonajebohyne píše:
Jsem matka sestnactilete dcery na stredni a beru jako svou povinnost ji zajistit minimalne zakladni potreby-salinkarta, obedy, nejake rozumne kapesne, obleceni a naplnit lednicku. Pokud bych nebyla svym detem schopna zajistit slusnou existenci, brala bych to jako sve selhani.
Ono rodicovstvi fakt neni jen o namazanem rohliku, ale i o uvaze, budu-li mit na to divadlo, skolu v prirode, lyzak atd.

Tak. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
7939
16.9.18 20:05
@AnnaNuvoletta07 píše:
Eh? A co být ráda, že je doma uvařeno, ve škole si dáš oběd, jsou stranou peníze na nečekané výdaje, příjemné vánoce a dovolené? Že si schovává peníze - to by mě teda už z principu ani nenepadlo si bez vědomí rodiče vzít odněkud sama peníze byť i do školy. 8o Práci - brigádu si najde i člověk na vozíčku, tak se neoháněj zdravotními problémy, pokud jsi schopná jít do školy a chtěla bys chodit s kamarádkami po venku. A za pomoc doma bys chtěla platit? Chudák máma, snad jí někdo taky platil když se o tebe a sourozence, domácnost celý váš život starala a stará. Asi budu jediná kdo tě nebude hladit po hlavě, že si přijdeš v porovnání s kamarádkami jako sociální případ. Ono kdyby to bylo zlý, tyhle výstřelky by sis odpustila a byla ráda za něco k jídlu a za teplou vodu - nadneseně řečeno. Spíše se mi to jeví, že se kohoutky utáhly postupně - jinak bys to tak nedramatizovala.Nenatahuj ručičky a běž si hledat brigádu, když se ti styl, jakým vede mamka domácnost nelíbí. Chraň bůh abych svým dětem dala stabilní, čisté zázemí, slušný život a ještě po mě halekaly že nesolim dost prachů. :)

Ty jsi v nejake diskuzi psala, ze mas jen zakladni vzdelani, vid? Nikdy jsi necitila, ze by ti rodice mohli dat vic?
Ja dceru na stredni mam a opravdu nenatahuje rucicku, ale beru jako svou povinnost (kdyz jsem ji privedla na svet) ji zajistit dustojne podminky pro studium. A k tomu patri jidlo, obedy, jizdne a nejake kapesne.
A opravdu si myslim, ze holka na stredni se ma ucit (a obcas jit na brigadu o prazdninach) a ne vydelavat si na zakladni potreby jako jidlo a boty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
16.9.18 20:38
@vonajebohyne píše:
Jsem matka sestnactilete dcery na stredni a beru jako svou povinnost ji zajistit minimalne zakladni potreby-salinkarta, obedy, nejake rozumne kapesne, obleceni a naplnit lednicku. Pokud bych nebyla svym detem schopna zajistit slusnou existenci, brala bych to jako sve selhani.
Ono rodicovstvi fakt neni jen o namazanem rohliku, ale i o uvaze, budu-li mit na to divadlo, skolu v prirode, lyzak atd.

Presne tak.
Navic, co tim ten rodic ziska, kdyz bude 15lety chodit po brigadach misto studia, sportu…?Ze ho podusi, aby byl pak v zivote trosku otrly? Kam az to pujde? Zajimalo by me, jakeho vzdelani treba dosahuji tyhle deti? A hlavne..jaky vztah maji s rodici? :think:
Konkretne s tim jidlem…mam v sobe danne, ze to nejlepsi chci dat detem. I veci co mam nejradeji prvni nabidnu jim. Ja myslela, ze je to normalni, ale ze bych nekde skudlila nejaky dobrutky a deti nechala jist suchy pecivo? To bych myslela, ze je to nejaky patologicky rodic a ted koukam, ze s tim maji dost lidi tady osobni zkusenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21441
16.9.18 20:40
@Kobliha51 píše:
S pubertou případných synů ne?

Hm, obcas. Spis ale matky zarli na dcery

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
16.9.18 20:56
@Walburga píše: Že? Občas mám dojem, že si rodiče vyrábějí jen domácí skřítky, nojo dítě v pubertě není ťuťu mimisék, tak se na něj vybodneme ať se stará samo :roll:

Jo to si vystihla přesně ,já neříkám že ji mají strkat vše pod nos a co půl roku nejnovější mobil ,ale jako osobně mě by drahé dárky na Vánoce byly úplně u pr… když přes rok pomalu nemám co jíst…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
16.9.18 21:01
@PaníBovaryová píše:
Hm, obcas. Spis ale matky zarli na dcery

Vidíš. To mě nenapadlo, že by v tom mohla být žárlivost.

• Citovat
  • Upravit
7939
16.9.18 21:07
@Kobliha51 píše:
Vidíš. To mě nenapadlo, že by v tom mohla být žárlivost.

Nemyslim. Ja tu z xkrat prezentovala heslo, ze zana je stara, kdyz je jeji dcera pritazlivejsi nez ona :mrgreen: . A to ja se svou krasnou sestnactkou mam :mrgreen: . A svet se nezboril.
Fakt na sve dite nezarlim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
16.9.18 21:10
@vonajebohyne píše:
Nemyslim. Ja tu z xkrat prezentovala heslo, ze zana je stara, kdyz je jeji dcera pritazlivejsi nez ona :mrgreen: . A to ja se svou krasnou sestnactkou mam :mrgreen: . A svet se nezboril.
Fakt na sve dite nezarlim.

Já nemyslela tebe. Pořád myslím na to děvče zakladatelské. :think: Možná jsem to blbě pochopila, tož pardon. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
4615
16.9.18 21:10

@vonajebohyne tak matka by spíš měla být hrdá na svou krásnou dceru ne ji závidět ne :nevim:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
16.9.18 21:14
@Ennny píše:
@vonajebohyne tak matka by spíš měla být hrdá na svou krásnou dceru ne ji závidět ne :nevim:?

A ja nekde psala o zavisti???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
16.9.18 21:18

@vonajebohyne nene já stebou souhlasím ,ono to vyznělo blbě …já spíš myslela že ty jsi ta co jsi na dceru hrdá proč bys ji měla závidět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
16.9.18 21:24
@Ennny píše:
@vonajebohyne nene já stebou souhlasím ,ono to vyznělo blbě …já spíš myslela že ty jsi ta co jsi na dceru hrdá proč bys ji měla závidět…

Presne tak, je to kolobeh zivota…a jasan, jsem rada, ze mam hezkou dceru a obcas si rikam, ze to mi to mladi desne uteklo :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
16.9.18 21:30

@vonajebohyne hele já to vidím taky nedávno tu ležela v peřince a teď ji je 5 bez šatů ani do hromady uhlí nevleze a je to moje princezna a závidět jí to bych byla praštěná :oops: jako ještě pochopím když někdo závidí segre nebo švagrové ale vlastní dceři to je ujeté,ale jak vidno i takové věci se stávají :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová