Matka vidí jen peníze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
smajlik345
16.9.18 22:40
@mojmira píše:
jakou zábavu?umíš číst?tvoji spolužáci neměli banán nebo jogurt?možná tví spolužáci jsou ale slušně vychovaní,což o tobě se říct nedá…

tuhle zábavu - U nás neexistuje, že by nám rodiče zaplatili zábavu, kino, divadlo, nebo dali peníze na cukrarnu kde se máme jednou za měsíc sejít s holkama, - chodila jsem po zábavě se spolužáky ale taky jsme si to platili sami a ne jdu na diskotéku rodiče dejte…

• Citovat
  • Upravit
998
16.9.18 22:54
@smajlik345 píše:
ona sice píše že si ani jogurt nemůže koupit. Ale pochybují že by v ledničce jogurty neměla. Jakože rodiče koupí merunky což slečince nechutná ona by radši jahodovy ( příklad) Takže si myslím že normalní základ potravin mají..to že tam nemají to co chce ona už je něco navíc tedy ovoce je ale není takové které by chtěla

Souhlas se vším. S tím jídlem to bude hlavně kec, si myslím. Člověk který nemá co do pusy fakt neřeší, že nemá na kulturní vyžití s kamarády. To podle mě nafoukla aby nevypadala jako rozmazlená puberťačka. Má sourozence, předpokládám že platí nájem, mají internet, rodiče oba průměrný příjem - tak chápu, že nemají na nadstandard jako kulturní vyžití dětí, Bůh ví jaké oblečení.. Nemusíte všechny hned věřit všemu, co čtete. Pojedou na dovolenou, nakoupí dárky na Vánoce, uhradí veškeré výdaje spojené se školou a jinak budou koukat, jak jim doma děti brečí hlady? :) Slečna moc kouká na to, co mají kamarádky a ona ne. V tom bude si myslím, celý problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
16.9.18 23:10

Co si pamatuju já, tak kapesné dostávaly všechny holky- nebo většina co jsem věděla, když jsme byly na střední..
Mě to nepřijde nic divného pokud daná osoba ještě je na střední, učí , se jezdí do školy, a prostě bere se to tak, že prostě většinu času se věnuje školec.. Že si někdo jde přivydělat, je plus, a měl by se mladý člověk přičinit,ale třeba já raději něco málo dopřeju, když uvidím, že opravdu se dítě - mladý člověk věnuje škole, než ho hnát někde třeba točit zmrzlinu na ukor pak známek..
Všechny slečny - i já teda , si myslím, , vyrosly v normální lidi, co pracují :nevim: nikdo se neváli jakože jenom tak…
takže to si myslím, že už pak je na cítění rodičů.. ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
16.9.18 23:35
@AnnaNuvoletta07 píše:
Souhlas se vším. S tím jídlem to bude hlavně kec, si myslím. Člověk který nemá co do pusy fakt neřeší, že nemá na kulturní vyžití s kamarády. To podle mě nafoukla aby nevypadala jako rozmazlená puberťačka. Má sourozence, předpokládám že platí nájem, mají internet, rodiče oba průměrný příjem - tak chápu, že nemají na nadstandard jako kulturní vyžití dětí, Bůh ví jaké oblečení.. Nemusíte všechny hned věřit všemu, co čtete. Pojedou na dovolenou, nakoupí dárky na Vánoce, uhradí veškeré výdaje spojené se školou a jinak budou koukat, jak jim doma děti brečí hlady? :) Slečna moc kouká na to, co mají kamarádky a ona ne. V tom bude si myslím, celý problém.

Právě. Hlavně by neměli ani internet kdyby na tom byli tak špatně s jídlem a tedy by si nemohla kde stěžovat. Děti které nemají ani ten jogurt a banán jsou rády aspoň za to co mají a když mají 18 let tak jdou na brigádu a finančně vypomohou svým rodičum a nebrečí na internetu jak jim mamka nechce koupit ani jogurt, když na dovolené jezdí…

• Citovat
  • Upravit
21431
17.9.18 09:29
@vonajebohyne píše:
Nemyslim. Ja tu z xkrat prezentovala heslo, ze zana je stara, kdyz je jeji dcera pritazlivejsi nez ona :mrgreen: . A to ja se svou krasnou sestnactkou mam :mrgreen: . A svet se nezboril.
Fakt na sve dite nezarlim.

Nerikame, ze vsechny matky, ze jo. Asi jsi vyrovnana zena, co svou dceru miluje- ale tohle neni proste samozrejmost u vsech matek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21431
17.9.18 09:34
@AnnaNuvoletta07 píše:

Nevim, jak to jeneboneni u nich doma, ale musime brat v potaz, ze A) hysterie a zarlivost nejsou logicke a B) vanocni darky a dovolene jsou videt pred okolim, ztaimco obsah lednicky ne. Neodsuzovala bych, ze “tohle neni mozne”, kdyz vim, jake hysterky umi matky byt.
 https://obchod.portal.cz/…-dost-dobra/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
17.9.18 10:46
@smajlik345 píše:
nejen já ale i spousta mých spolužáku vyrostli tak že nečekali v 18 letech s nataženou rukou. Takže mě to nepřijdde normalní aby mi rodiče davalí něco extra navíc a tedy dost navíc

Pokud mají v 18 po studiu, tak to je jen dobře že nečekají. Pokud studují dál, je to i nadále na rodičích. Pro studenty je studium jejich zaměstnání. Pokud si chtějí přivydělávat na něco extra a studium zvládají, nic proti tomu. Něco extra nevidím v tom dát potomkovi peníze na kino a na kafe s kamarády. Na lyžák, na cestu s kamarády, a i jinak přispět. Ne třeba do Bahrajnu ale na týden pod stanem, proč ne. Tobě to stejně nevysvětlím, viď? Tak to tak necháme.

• Citovat
  • Upravit
424
24.10.18 21:31

U nás to bylo podobný. Matka si taky peníze šetřila, jak se dalo. Proto jsem od 14 byla na brigádách a jakýkoli nadstandard si platila sama…bohužel to znamenalo nové oblečení, pokud jsem nechtěla nosit děděné cca 10-20 let staré kousky, drogerie a taky veškerou zábavu. Na VŠ to pak znamenalo i bydlení a dopravu. Pamatuji si, že jednou mi auto přejelo kocoura. Bylo potřeba na veterinu, matka tenkrát řekla, že nemá a ať ho nechají utratit. Stálo mě to cca 20 tis. Vlastně vše, co jsem měla našetreno, abych nemusela přes léto na brigády. Až jako dospělá jsem zjistila, že matka s otcem měli tou dobou příjem cca 80tis čistého a tohle jí nebylo vůbec blbý. A když jsem pak neměla nic a potřebovala od nich, jen mi suše řekla, že to bylo mé rozhodnutí, tak ať se s tím teď poperu. Tak jsem prostě makala víc, ale přišlo mi to normální, i když asi úplně nebylo. Aspoň jsem schopná posoudit, za co je zbytečné vyhazovat peníze…no jídlo mezi to rozhodně nepatří :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.5.20 20:00

Doma jsem taky i jako dite casto mivala hlad.
Nemela jsem zakladni veci, jako ponozky, boty, kalhotky, 1 kalhoty na rok, zadny kartacek na zuby atd..strasne me to stresovalo, nemela jsem si do skoly co oblict, stydela jsem se.
Nekdy jsem jedla z hladu papir.
Bylo to hrozne.
Kdyz jsem dostala menstruaci ve 12 ti letech, musela jsem to skryvat. Matka rekla, ze kdo ma brzy menstruaci umre na rakovinu.
Chtela jsem kvuli menstruaci zemrit.
Misto vlozek jsem trhala stare hadry.
Nechtela bych to nikdy vratit

• Citovat
  • Upravit
Uslava
8.5.20 20:05
:dance:
@LaraA píše:
no oni jsou ti, kdo si na tu večeři vydělali. a občas je fakt potřeba si od děti odpočinout a být jen ve dvou…

Pardon. Stará diskuse
:pocitac:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.5.20 20:12

Lidi, kteri nezajisti zakladni potreby ditete, by nemeli mit deti

• Citovat
  • Upravit
21431
8.5.20 20:43

No to nemeli. Proto tady zivime z dani patricne urady, aby takoveto pripady zachytavaly :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová