Matkou na "stará kolena"

Napsat příspěvek
Velikost písma:
68
16.2.14 14:05

@blecha72 :lol: no popravdě, když to jednou za čas vyjde, tak si to taky užiju…ale je to tak vzácný :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5526
16.2.14 14:08

@doubledecker vzpominam si dodnes na vetu mych malych sourozencu, kdyz jsem je karala za cokoliv.,,Nejsi nase mama,,. tj. nevychovavej:-). Oni ze jsou dva tak jsou pravy sourozenci ja o 18-19 let od nich spis ta druha mama jak pises… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.14 14:09

Mě je 40 a dítko už nechci z jednoduchého důvodu: jsem na to už prostě pohodlná! Mám ráda svůj klid i to, že si organizuju sama svůj čas - chodím po večerech cvičit, do jazykového kurzu, nemusím řešit hlídání. S manželem si jen tak vyjedeme někam na víkend, našim skoro dospělým dětem to jen oznamujeme.
Tak to máme ale my. Rozhodně se nedívám přes prsty na mé spolužačky, které jsou momentálně těhotné nebo kojící. Ony jsou šťastné, já jsem šťastná. Krizi středního věku nepociťuji, ani nemám depresi z toho, že naše děti začínají mít pomalu ale jistě svůj život. Určitě si nepřipadám nějak starší jen proto, že nehoupu kočárkem. :nevim: Ale jak říkám - každý to máme jinak a každý si tohle rozhodujeme jen sám za sebe.

• Citovat
  • Upravit
2170
16.2.14 14:09

Moje stejně staré spolužačky jsou normální babky. Furt fňukají jak je bolí tohle a tohle a jak snad ty velké děti ani nedovychovaji. Já na to nemám čas a jsem ráda. A nemoci? Já byla nejvíc nemocná mezi dvacátým a třicátým rokem. To byl záhul s dětma. Teď je to pohodička. Je pravda že už jsem se spíš těšila na vnoučátko ale dcerka prý počká až ten náš prcek odroste abych mohla hlídat :mrgreen: Celá maminka. Teď zatím hlídá ona nám a je nadšená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
16.2.14 14:10

Máma měla bráchu v 41, teď je mu 7… a co si pamatuju, tak i třeba já jsem chvíli pomáhala, než jsem se odstěhovala a ségra taky. Ale je pravda, že brácha je skoro jakoby jedináček… jsme od něj 17 a 12 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
16.2.14 14:17

Mám čtvrté dítě ve čtyřiceti, je mu devět měsíců, takže sama čekám, jak se to vyvrbí a jak to budeme zvládat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
16.2.14 14:17

To zalezi ciste na vas, jak se citite, co od zivota chcete. Pokud mate elan na dalsich 15- 20 let zaprahu, tak do toho urcite jdete a neohlizejte se na to, kolik vam je. Pokud naopak citis, ze potrebujes taky zase cas pro sebe, tak bych byla spokojena, ze mam dve krasny deti a nehnala se jen kvuli manzelovi do tretiho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
16.2.14 14:20

Me to prijde normalni, jak kdyby ti bylo 48,tak bych vahala :mrgreen:,ale takhle ne. Prvniho syna jsem mela ve 20.A dalsi dve ve 32 a ve 33 :palec:.A pohoda, sice jsem nervak, ale to s vekem nesouvisi. Naopak, kdybych to mohla zmenit, tak bych dite ve 20 uz nechtela.Je to proste brzy :nevim:,ale to je muj nazor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
16.2.14 14:31

No, tak nedávno jsem se potkala s ženskou, resp. byli jsme s nima na dovolené, co měli holku ve 47 letech, holt to už vypadalo na přechod a ono nakonec ne… holka má deset a do rodičů by nikdo neřekl, kolik jim je, prostě musí s dítkem držet krok, našli si mladší kámoše… ale je to i o osobním nastavení a povaze, někdo je starý už ve čtyřiceti :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
16.2.14 14:31

Hele, jsem na tom naprosto stejně jak ty, mám i děti stejně od sebe, já hezky 5let, 5měsíců a 5dnů, rodila jsem je stejně, první 31, druhé ještě jsem stihla 36 :D upřímně, po třeťátku toužím srdcem, hrozně bych chtěla ještě miminko, ale ne ne ne. Jsme staří, sil ubývá, ten rozdíl toho mrněte lehce po třiceti a teď dvouleťáka skoro ve čtyřiceti, je to znát, i když jsem čilá a duchem mladá, je to znát.
Pohled dítěte, mažela měla maminka ve 40, dožili se krásně, už jim je přes 80let, takže se dožili skoro manželovo důchodu :lol: ale k čemu jsou? K ničemu, už od jeho mládí extra k ničemu, o dospělosti nemluvím, na vnoučata se podívají na fotce, jinak je malé děti zatěžují, prostě věk nezastavíš, i když teď jsme mladice, v padesáti možná budem čupřice, já nevím, já už do třetího nejdu, i když srdce by chtělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
16.2.14 14:36

@jariška
Tak ja jsem zas dite tech starsich rodicu, mame bylo 41 a tatovi 52. A muzu rict, ze desbes. Mama se jeste do mych 10 let drzela aspon na pesi vylety, tata ani to ne. O jizde na kole, lyzich, plavani atd sem si mohla jen zdat. Ale zas je fakt, ze aktivni nebyli ani oredtim.
I kdyz tata byl zamlada fotbalista ahasic :think:
No a sotva sem vylezla ze stredni, tak uz sem resila veci se starim rodicu, ktere jini resi mnohem pozdeji. Tydny stravene u segry, protoze mama byla v kaznich nebo v nemocnici a tata se nepostaral ani nezminuji.
A dovolit si jeste studovat na vysce neprichazelo v uvahu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
16.2.14 14:46

Opravdu jde o to, jak se sama cítíš, já třeba měla děti brzo a těším se, až mi bude 40 a budu zase moci něco naplánovat i bez dětí a mít zas čas i trochu na sebe. Někomu se život točí jen kolem dětí, někdo zase chce mít čas i na sebe, na své zájmy a splnit si své sny. Záleží, do které kategorie spadáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
16.2.14 14:50

Já můžu jen napsat, že moje kamarádka má mamku, která jí měla ve 42 letech a pro kamarádku to opravdu žádné terno nebylo a není. Děti ve škole si z ní dělali srandu (a příjde mi, že teď jsou děti ještě horší) a sama říká, že si s ní nemá o čem povídat, s mou mamkou si rozumí strašně dobře, pokecají si o všem možným. kolikrát mi říkala, že mi,,závidí" můj vztah s mojí mamkou, ale že to ona nikdy nezažila. A není jediná o které vím, že si s rodiči moc nerozumí, protože je měli pozdě. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22269
16.2.14 14:52

Ono ta miminka ve čtyřiceti vypadají tak v pohodě a klidu, každá si říká, jak omládla. Je to fajn, ale nebude nám pořád čtyřicet a děti pořád nebudou malé a bezproblémové. Řešit puberťáka a mít kolem těch 55let, manžel ještě víc, vyhlídka na dalších deset let studia dítěte, jasně, člověk to dá, protože musí, ale už to není to pravé ořechové ani pro dítě, ani pro rodiče. M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
16.2.14 14:55

To si vůbec netroufám někomu radit… znám holky které si to užívají, znám holky které toho litují. Já osobně se vidím ve čtyřiceti někde jinde než u plínek a kojení, ale moje situace je diametrálně jiná než Tvoje. Pokud máš dvouleté dítě, tak to už zase tak velký rozdíl není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí